Adresele siteurilor ziarului Unirea
    Siteurile ziarului Unirea pot fi accesate la următoarele a­drese: www.ziarulunirea.ro,
ziarulunirea.dap.ro - conține numai arhiva anului curent
și ziarulunirea.albaportal.net - nu conține arhiva.
Date tehnice
     Siteurile au fost verificate în In­ternet Explorer 5.x, 6 și Mo­zilla 1.2, la rezoluții de 800x600 (pentru care este optimizat) și 1024x768. La rezoluție sub 800x600 nu puteți naviga în site decât dacă aveți răb­dare de chinez bătrân!
Setare pentru caracterele românești
    Pentru a putea vedea corect caracterele românești trebuie să se­tați browserul pe codificarea Central European (Win­dows). În In­ternet Explorer puteți alege codificarea în meniul View -> En­coding -> Central European (Windows). Dacă nu apare în me­niu Central European (Windows) puneți cursorul pe More și în meniul care se deschide dați un click (cu butonul stang al mouse-ului) pe Central European (Win­dows). Pentru alte bowsere trebuie să fie un meniu similar pentru alegerea codificării.
Cum puteți căuta în arhivă
    În primul rând trebuie să folosiți literele românești. Pentru a insera litera dorită trebuie să dați clic pe ea. Exemplu: pentru a căuta informații despre Sebeș trebuie inserată litera "ș" dând clic pe ea.
    Pentru a căuta numai într-un anumit interval de timp dați clic pe "Alege o perioadă".
    În momentul când folosiți o expresie, trebuie s-o introduceți între ghilimele simple, ' '.
Serviciul RSS
    Ce înseamnă exact RSS nu se știe. Cele mai folosite definiții sunt: "Really Simple Syndication" (Difuzare foarte simplă) sau "Rich Site Summary" ("Sumar al un site bogat" [în informație]). Important este la ce-i bun. Vă permite să preluați informațiile dintr-un site pe ecranul calculatorului, fără a fi nevoiți să deschideți browserul și să accesați adresa siteului. În cazul ziarului Unirea veți putea afla care sunt titlurile ediției.
    Pentru a putea beneficia de acest serviciu trebuie să instalați un program care să convertească fișierul cu informații din site. Eu folosesc Abilon, pe care-l puteți descărca de la www.abilon.org. Este gratuit și se pare că nu provoacă defecțiuni sistemului. După instalare, ca să preluați știrile trebuie să introduceți adresa http://ziarulunirea.albaportal.net/rss/fluxrss.xml în momentul în care creați un nou cont RSS. Programul are și help, care vă oferă toate informațiile necesare folosirii lui.
Defecțiuni
     Mai mulți cititori s-au plâns că nu li se afișează ediția la zi. Vina nu ne aparține. Prima soluție este să apăsați Refresh în browser. Dacă nici așa nu apare pagina la zi, dacă folosiți Internet Explorer, mergeți la Tools, dați clic și pe urma dați clic pe Internet Options. În fereastra care se deschide dați clic pe Delete Cookies iar în fereastra care se deschide apăsați pe OK. Pe urmă apăsați pe Delete Files, bifați opțiunea Delete all offline content și dați clic pe OK. Pe urmă apăsați pe Settings. Acolo selectați opțiunea Every visit to the page. După ce apăsați pe OK fereastra se va închide. Dați OK și-n fereastra cu cele trei opțiuni menționate anterior și închideți In­ternet Explorer. Îl redeschideți și conectați-vă din nou la www.ziarulunirea.ro. Acum ar tre­bui să apară ediția la zi. Dacă nici așa nu apare, aveți două opțiuni: fie apelați la specialiști din do­meniu, care poate știu o altă soluție, fie accesați celelalte două siteuri Unirea, ziarulunirea.albaportal.net sau ziarulunirea.dap.ro, unde nu veți avea o astfel de problemă.
Corespondență
    Pentru conducere, redacție și publicitate folosiți adresa de e-mail unirea@unirea-pres.ro. Pentru probleme legate de site (și numai pentru acestea) folosiți unireapres@yahoo.com
Florin SILEA