Editorial

Prima pagina
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Prostitutio in integrum
     Mai mare rusine nici ca se putea pentru natiunea asta, care mai are pretentii de insanatosire morala. Ma refer, desigur, la nefireasca si absurda legalizare a relatiilor homosexuale, care nu a facut decat sa demonstreze europenilor si lumii intregi ca Romania este gata sa accepte orice, numai sa se integreze. Daca maine rusii vor fi mai tari in Europa (si sunt toate sansele sa se intample asa, dupa cum se vede) si ne vor comanda noua (ca niste vecini cumsecade cu care ei au relatii "traditionale" si "fratesti"), sa acceptam pedofilia, mai mult ca sigur ca ne vom grabi sa acceptam o lege care sa le permita unor creaturi monstruoase sa abuzeze sexual, fara frica, de copiii nostri.
     Cineva spunea ca sexul si foamea vor schimba istoria. E adevarat. Foamea, s-a vazut, poate darama dictaturi daca este dublata, desigur, de foamea de libertate. Ei bine, si sexul are aceeasi putere. Nu pentru ca se pot petrece revolutii motivate sexual, ci pentru ca o natiune se poate macina si autodistruge moral si spiritual daca nu acorda suficienta atentie laturii "animalice", naturale, a fiintei umane. Ceea ce se petrece azi in tara noastra a atins culmea absurdului. Poponarii pot zburda in voie si pot atrage linistiti in cercurile lor de scarbavnic dezmat pe tinerii de 14-15 ani, aflati la varsta incertitudinilor sexuale, care vor lua drept firesc si natural ceea ce este legal! Asta in timp ce relatiile firesti, dintre barbati si femei (chiar daca sunt tarifate si le numim prostitutie) sunt condamnate!
     Vedem, la fiecare buletin de stiri, importante "capturi" de prostituate si surprinderi in "flagrant", de parca profesionistele amorului ar fi "inamicul public nr. 1" in tara asta. Pardon, fratilor! Cautati curvele in alta parte, la alte niveluri. E vorba de alea care s-au imbogatit "fuckand" tot ce-a prins: parteneri de afaceri (si de partid), banci, pamanturi, legi, imobile, sisteme, relatii etc. Alea (majoritatea masculine) care s-au priceput in 11 ani sa ne transforme dintr-o tara cu prima sansa de integrare, intr-o tara care sta pe tusa. Iar la capitolul asta trebuie sa fim de acord cu Mircea Dinescu: "Nu ne vrea Europa? Pai, ia sa crestem noi economic suficient, pana acolo incat sa nu ne mai pese prea mult de integrare, si ne vom trezi ca suntem de fapt, deja, in Europa. Adica, daca o vom duce bine la noi acasa vom fi acceptati. Si, la urma urmei, nu-i important sa ne punem eticheta de "europeni" si sa murim de foame, pe drumuri, cat este de important sa o ducem cu adevarat bine!"
     In alta ordine de idei, pentru ca vorbim despre prostitutie, haideti sa recunoastem un lucru: in perioada anterioara comunismului, "institutiile" cu felinar rosu erau considerate utile si necesare. Iata de ce: zarghitii si obsedatii se puteau detensiona acolo, fara a-si revarsa izbucnirile hormonale asupra unor minore nevinovate, sau asupra unor femei de varsta bunicii; exista un control medical sever si legal, evitand posibilitatea imbolnavirii; tinerii barbati cunosteau trupeste femeia mult inainte de a-si intemeia o familie, reuseau sa delimiteze placerea de datorie si nu divortau doar asa, pentru ca li s-a ofilit nevasta si umbla sleampata; prostitutia legala si impozitata aducea un venit frumusel la bugetul statului, care era dirijat spre asezamintele sociale unde erau ingrijiti orfani, batrani, handicapati etc.
     Dupa cum se vede, insa, curvasaria romaneasca politico-economica este in momentul de fata atat de puternica incat nu e depasita decat de impotenta din Parlament (in toate domeniile). Asa se face ca prostitutia produce azi sume inimaginabile, la negru, sprijina afaceri, sustine campanii electorale, leaga si dezleaga relatii, compromite si santajeaza, bazandu-se pe un sistem sclavagist, pe un negot de carne feminina garnisit cu sechestrari, violente si abuzuri. Ce suntem noi, acum, in fata Europei? Un popou sau un popor romanesc?
Ioan HANTULESCU