Curier județean
Rugăciunea de azi
     Ascultă, Doamne, rugăciunea pe care eu, smeritul, Ţi-o înalţ din inimă curată dar frântă de durere, precum ai ascultat rugăciunea Fiului Tău şi Mântuitorului nostru, Care venind în Betania şi aflând pe prietenul Său Lazăr, S-a întristat cu duhul şi-l plângea în faţa iudeilor, care văzându-l au grăit: "Iată cât îl iubea de mult!". Dă, Doamne, sufletului robului Tău iertare păcatelor câte, ca un om, cu ştiinţă, sau fără ştiinţă, a săvârşit în această viaţă şi-l aşază pe el în cortul drepţilor şi sfinţilor care din veac au plăcut Ţie; că Dumnezeul milei şi al îndurărilor eşti şi binecuvântat în vecii vecilor. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Sf. 9 Mucenici din Cizic; Cuv. Memnon
Catolic: Sf. Ecaterina din Sena

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Sprijin pentru producătorii autohtoni de carne
     Partidul Umanist a cerut la sfârşitul săptămânii trecute Ministerului Agriculturii să anuleze ordinul prin care a dispus retragerea autorizaţiilor de funcţionare a punctelor de sacrificare a animalelor şi a abatoarelor care nu îndeplinesc anumite standarde. Această măsură, avertizează umaniştii, conduce la falimentarea micilor producători şi investitori, din sectorul industrializării cărnii, iar mii de oameni rămân fără un loc de muncă. În plus, sunt încurajate importurile. Numai în judeţul Alba, după aplicarea acestui ordin, au fost reautorizate doar cinci abatoare din o sută. "Este de datoria Guvernului să susţină producătorii indigeni, aşa cum se procedează peste tot în Europa. Executivul trebuie să acorde producătorilor şansa reală de a fi competitivi cu producătorii europeni, prin facilitarea accesului la creditele care să le permită dotarea şi modernizarea spaţiilor de lucru", afirmă umaniştii. Ei arată că "nu este în beneficiul Europei ca în spaţiul românesc să fie sugrumată producţia de carne, iar 22 de milioane de locuitori să stea cu mâna întinsă după o bucăţică de carne din import". (F.R.)

După părerea deputatului PD Alexandru Pereș
Punerea în posesie a terenurilor nu se face... "la normă"
     Activitatea febrilă, am putea spune care s-a declanşat în privinţa punerii în posesie a terenurilor argicole şi eliberarea titlurilor de proprietate este criticată de deputatul PD Alexandru Pereş, care consideră că este întradevăr necesară încheierea acestui proces, la 10 ani de la declanşarea lui, dar nu agreează maniera în care ideea se pune în practică. Doar pentru a putea raporta îndeplinirea sarcinilor unii primari şi unele comisii de fond funciar pierd din vedere situaţia suprafeţelor în cauză "generând astfel situaţii care duc la conflicte locale". Aşa s-a întâmplat, spune domnia sa, la Săliştea unde în mijlocul unei parcele însămânţate deja cu grâu de o asociaţie agricolă au fost puşi în posesie (cu dreptate, poate) câţiva cetăţeni. Acţiunea nu a făcut decât să bulverseze activitatea asociaţiei provocând discuţii interminabile între părţi. Soluţia oferită de Alexandru Pereş este ca acţiunea să se amâne până la toamnă, când terenurilor vor fi libere de culturi.
     Alexandru Pereş a apreciat însă ca bună Ordonanţa nr. 68/2001 care a trecut recent de "moara Parlamentului". Ordonanţa are în vedere punerea în valoare a construcţiior cu destinaţie zootehnică nepreluate prin privatizare. Ele vor putea fi valorificate prin atribuirea gratuită pe o perioadă de 5 ani celor care doresc să desfăşoare activitate zootehnică, aceştia având posibilitatea ca după aceşti cinci ani, dacă supravieţuiesc şi doresc, să preia aceste spaţii. Singura condiţie care se cere este ca destinaţia spaţiilor să nu fie schimbată.
Anca DINICĂ

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.