Prima pagina
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Un "inger salbatic" a innebunit Romania

     Marile vedete, dive, staruri, fie ele actrite, cantarete, sportive, manechine, scriitoare etc., sunt urmarite pas cu pas de lumea fanilor, a milioanelor de simpatizanti. E aproape un delir pentru cel care are prilejul, fericitul noroc ca vedeta ics sa-i dea un autograf, sa-i stranga mana sau sa-l sarute. Prezenta celebrei actrite si cantarete uruguayene Natalia Oreiro la Bucuresti a starnit un entuziasm greu de egalat. A fost si Michael Jackson, precum si Claudia Schiffer, dar evenimentele nu se pot compara. Aici e vorba de cu totul altceva: de o frumusete plina de temperament, impletita cu un farmec personal incomparabil. "Ingerul salbatic" a dat tuturor o lectie despre cum trebuie sa fie o mare vedeta, un om care a pornit de mic, n-avea nici 17 ani cand a plecat de una singura in Argentina pentru a-si cauta gloria, fericirea, implinirea visului ei, si, mergand pe cartea curajului, a talentului, a frumusetii si a tineretii ei, a reusit. A ajuns sa imprime multe discuri, sa fie distribuita in filme, a facut turnee in lumea intreaga. A ajuns, cu alte cuvinte, o mare stea. Cu toate astea nu si-a pierdut modestia, dezinvoltura ei superba, aerul sagalnic, spontaneitatea care fac din ea una dintre cele mai fascinante vedete care a trecut vreodata prin studiourile TV din Bucuresti.
     Nu m-am dat niciodata in vant dupa telenovele - un gen de film specific latinitatii sud-americane, cu iubiri patimase si inselate, cu bizarerii greu de ingurgitat - dar frumusetea, gestica, zambetul, inocenta care iradiau prin toti porii, eleganta si mai ales naturaletea manifestate in cele doua emisiuni ale posturilor Acasa si PRO TV m-au convins ca numai printr-un astfel de caracter, o fetiscana de un entuziasm molipsitor putea sa razbeasca in viata. Cati nu-si iau lumea in cap si se pierd aiurea pentru a-si cauta norocul, a-si gasi un loc sub soare mai bun si sfarsesc lamentabil sau, in cel mai bun caz, reusesc sa supravietuiasca adesea cu pretul unor amare deziluzii. Aceasta fata extraordinara, rupta din soarele si cerul sudului, a reusit in mai putin de sase ani sa-si construiasca o cariera de invidiat. Desigur nu toti tinerii au harul, frenezia debordanta, frumusetea si multe alte daruri naturale ale Nataliei Oreiro, dar ea ramane un om caruia gloria nu i-a alterat fiinta, nu i-a malformat caracterul. Simplitatea, darul de a se confesa, generozitatea, substantialitatea unor idei, continute in raspunsurile sale de fata ingenua, fac din ea o aparitie extrem de simpatica, de fireasca, de vie, de atragatoare. Raspunsurile sale la unele intrebari anoste, daca nu chiar idioate, au salvat ridicolul, a evitat cu farmecul gesturilor sale cabotinismul, sabloanele, jalnicele caricaturi, pe care le schiteaza adesea majoritatea "vedetelor" autohtone. Molipsitor de sincera a declarat, citand parca dintr-un manual al bunelor maniere, ca banii nu aduc mereu fericirea si fara dragoste nimic nu-i adevarat, ca-i plac pantofii si inelele, dar cel mai bine se simte imbracata in blugi si desculta, iar cand n-o sa mai joace in telenovele o sa se casatoreasca si o sa se ingrase.
     A spus lucruri petrecute in copilarie sau adolescenta cu un sarm si cu o decenta rar intalnite. N-a manifestat nici cea mai vaga urma de snobism sau fite mondene, cu toate ca celebritatea, banii si amplasarea in topuri i-ar fi dat dreptul sa priveasca lumea de sus. Prezenta ei in tara noastra, la TV, este o lectie de mare simplitate, de o simplitate cuceritoare, o lectie de atitudine. A fost nevoie sa vina aceasta pustoaica nascuta in Uruguay, ce abia a rasarit in lumea filmului si a muzicii, ca sa pricepem ca mofturile si grimasele unora dintre vedetele noastre sunt semne certe ale unor fiinte bolnave de ambitii, de ifose si de glorii desarte. Intalnirea cu ea n-ar trebui s-o uitam niciodata. Ea este o lectie despre cum un mare star poate sa ramana cu picioarele pe pamant.
Gheorghe JURCA