Prima pagina
Stiri
Astazi, Petre Roman isi sustine motiunea la Alba Iulia

     Campania pentru alegerea presedintelui Partidului Democrat, care va avea loc la Conventia Nationala Extraordinara a PD, convocata pentru 18-19 mai la Bucuresti, a intrat in linie dreapta. Candidatii au pornit prin tara sa-si sustina motiunile in fata organizatiilor judetene. Astfel, presedintele in exercitiu al Partidului Democrat - Petre Roman se va afla astazi la Alba Iulia. La ora 9.30, domnia sa va avea o intalnire cu delegatii PD Alba la conventie, cu alti membri ai PD. La intalnire, care va fi gazduita de Sala Mica a Casei de Cultura a Sindicatelor Alba, va avea acces si presa. (A.D.)


Georgiana Jurca, purtator de cuvant al Prefecturii Alba

     Incepand cu data de 1 mai a.c., Prefectura judetului Alba va beneficia, in premiera, de un purtator de cuvant in persoana colegei noastre Georgiana Jurca, ea urmand sa ocupe si functia de consilier pe probleme de imagine a institutiei respective. Postul a fost ocupat prin concurs. In plus, tot de la aceeasi data, in organigrama Prefecturii vor figura si Nicolae Puiulet, ca director al Oficiului prefectural Cimpeni, precum si Dumitru Bobar, incadrat ca referent, acestia devenind functionari publici, tot in urma unui concurs. (H.D.M.)


In atentia producatorilor agricoli
Bonurile valorice de motorina expira la 30 aprilie

     Bonurile valorice pentru motorina acordate conform OUG 211/2000 se mai pot valorifica prin procurarea de motorina numai pana la data de 30 APRILIE 2001. Dupa aceasta data bonurile valorice de motorina isi pierd valabilitatea. (Directia agricola Alba)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
In ultimele 48 de ore natura s-a dezlantuit cu tot "arsenalul" din dotare
Judetul Alba a fost afectat de inundatii, grindina, alunecari de teren, ninsori si furtuni

     Circa 48 de ore in care ploaia a cazut aproape fara oprire, la care s-au adaugat ninsoarea si grindina, au fost suficiente pentru ca o parte din judetul Alba sa ajunga la "mana" Mamei Natura. Noi inundatii au aparut ca urmare a cantitatilor destul de mari de precipitatii cazute in ultimul interval de timp. Daca ieri, la primele ore ale diminetii, lucrurile pareau sa fie sub control, pe masura ce timpul trecea, de la o ora la alta, apareau alte si alte zone inundate. Desi Raul Mures a crescut cu aproximativ un metru in ultimele 24 de ore, nu aceasta a fost cauza inundatiilor ci cresterea peste masura a afluentilor mai mici ai acestuia. Raul Cugir a depasit cota de inundatii cu 18 cm, acoperind aproape 500 m de sosea, iar Valea Pianului cu 20 de cm in zona localitatii Pianu de Sus si cu 36 de cm in zona comunei Vintu. Au fost inundate 48 de gospodarii in Cugir, la care se adauga circa 40 - 50 de ha de teren arabil in Cugir si Vinerea.
     Comuna Pianu a fost afectata de aceste caderi de apa, Valea Pianului inundand 40 de ha de lunca ce fusese cultivata doar cu o saptamana in urma; 50 de metri de drum judetean si 200 de metri de drum comunal din zona respectiva au fost total sau partial distrusi. Un pod ce face legatura cu localitatea Strungari a fost luat de ape, din cauza unei tornade intrerupand legatura cu acest sat. 17 punti pietonale au fost afectate de inundatii. Informatiile in acest caz ne-au fost furnizate de primarul Marin Petruse.
     In zona Blajului s-a semnalat cea mai mare cantitate de precipitatii pe metru patrat (44 l), iar acest lucru s-a simtit, apele pluviale si cele de pe versanti inundand 10 case in municipiul Blaj. La Unirea au fost evacuate 43 de persoane din 11 locuinte situate la baza unui deal, datorita pericolului potential de aparitie a unor alunecari de teren. Persoanele evacuate au fost cazate provizoriu in caminul cultural din localitate.
     La munte, pe Valea Sebesului, ploile s-au transformat in zapada, in zona comunei Sugag semnalandu-se ninsori puternice. Ca urmare a involburarii a doua vai, 5 case au fost inundate. De asemenea, drumul judetean Sebes - Sugag - Oasa a fost blocat ca urmare a prabusirii unor brazi si a unor bucati de stanca. Brazii au doborat si o linie de tensiune apartinand de Hidroconstructia, dar din fericire aceasta era dezafectata. Circulatia a fost reluata dupa aproximativ o ora, iar primarul Constantin Jinar spera ca lucrurile sunt sub control. Caderi de piatra au fost semnalate si in zona barajului Obrejii de Capalna.
     Grindina cazuta in comuna Cricau a afectat aproximativ 110 ha de vie, 60% din aceasta fiind compromisa. Incepand cu orele 18,00 apele Muresului, precum si ale celorlalte rauri au inceput sa scada, iar ploaia a incetat.
Dana MOTREANU


Locuitorii din Alba Iulia, Blaj si Ocna Mures au ramas fara apa calda

     Distrigaz Nord - filiala Alba a intrerupt furnizarea gazului metan catre centralele termice din orasele Blaj si Ocna Mures, din cauza restantelor neplatite de luni de zile. In Ocna Mures, furnizorul are datorii de peste 8 miliarde de lei catre Distrigaz, iar la Blaj restantele depasesc 2 miliarde de lei. De ieri, 3000 de familii din Alba Iulia au ramas fara apa calda, tot din cauza neplatii facturilor. Directorul Distrigaz Nord Alba, Pavel Bogdan, ne-a informat ca urmatorii pe "lista neagra" sunt locuitorii Sebesului. Daca pana vineri nu vor fi achitate o parte din restante, mai multe blocuri din Sebes vor ramane fara apa calda. La Cugir, dupa ce a fost somat cu debransarea, furnizorul de apa calda a achitat factura scadenta si o parte din datorii, pericolul sistarii furnizarii de apa calda fiind deocamdata inlaturat.
     Nici agentii economici nu au fost iertati de Distrigaz Nord Alba. Societatea Resial din Alba Iulia este alimentata de luni, 23 aprilie, in regim de avarie din cauza restantelor de peste 15 miliarde de lei. (D.M.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.