Ultima ora
Stiri
La Muzeul National al Unirii din Alba Iulia
Prezentarea celei mai noi tehnologii paramedicale germane

     Spatiul expozitional al Muzeului National al Unirii din Alba Iulia va gazdui incepand de luni, 30 aprilie, o manifestare mai putin obisnuita pentru aceasta institutie, dar la fel de atractiva. Este vorba de prezentarea celei mai noi tehnologii paramedicale germane, prezentare facuta de firma Medi-Therm in fiecare zi, intre orele 18-19,30. Intrarea tuturor celor interesati este libera. Participantii vor pleca de aici cu noi cunostinte, dar si cu un mic suvenir. (A.D.)


Arsenal de munitie distrus la Vinerea

     Inspectoratul de Protectie Civila Alba ne-a informat ca in cursul acestei zile, la Vinerea, va fi detonata munitia gasita in diferite locuri ale judetului. Vor fi distruse un proiectil exploziv de 122 mm, doua proiectile de aruncator de 82 mm si un cartus de 14,5 mm. (F.R.)


Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Investitorii zonelor defavorizate din Romania si-au facut asociatie
Prima filiala a Asociatiei Investitorilor din zonele "D" ar putea fi in judetul Alba

     Vicepresedintele Consiliului Judetean Alba, ec. Nicolae Gavrila, a participat recent la Conferinta Nationala a Zonelor Defavorizate din Romania, intalnire la care au fost prezenti ministrul Dezvoltarii si Prognozei - Leonard Cazan, secretarul de stat in cadrul aceluiasi minister - Mihai David, secretarul general al Guvernului - Serban Mihailescu si presedintele Asociatiei Nationale a Investitorilor in Zonele Defavorizate din Romania - Claudiu Ciucureanu. Din partea judetului Alba au mai participat expertul Mihai Pocanschi de la ADR Centru si patronul Ariesul Conf - Dorel Burlan - ca reprezentant al investitorilor din zona defavorizata Muntii Apuseni. Cu aceasta ocazie, la nivel national a fost constituita Asociatia Investitorilor in Zonele Defavorizate (ANIZDR) care isi propune sa solicite Guvernului modificarea legilor care reglementeaza activitatea in zonele defavorizate deoarece investitorii care au investit aici au ajuns la concluzia ca "legea are anumite lipsuri care lasa loc de speculatii si interpretari si favorizeaza strecurarea anumitor firme care beneficiaza de facilitati fara sa ofere nimic in schimb". Vicepresedintele Nicolae Gavrila a precizat ca prima filiala a Asociatiei Investitorilor din Zonele defavorizate ar putea fi infiintata in judetul Alba. "Consider benefica infiintarea unei asemenea filiale la nivelul judetului nostru si de aceea ii indemn pe investitorii din Cugir si Muntii Apuseni sa se inscrie in aceasta asociatie deoarece, pe de-o parte, unele din propunerile lansate la aceasta intalnire sunt foarte bune, cum ar fi introducerea unui amendament prin care sa se prevada angajarea a minim 40% din forta de munca, sa fie persoane din zona defavorizata; pe de alta parte, asociatia isi propune sa ajute autoritatile pentru demascarea acelor firme care nu fac decat sa profite de facilitati fara sa contribuie cu nimic la ridicarea zonei, acest lucru ducand la scaderea credibilitatii celorlalti investitori" - a declarat vicepresedintele Nicolae Gavrila.
Dana MOTREANU


Un autotren VOLVO rasturnat a blocat circulatia pe DN1 mai bine de o ora

      Un autotren VOLVO de 37 tone, proprietatea firmei Transmond Oradea, s-a rasturnat miercuri dimineata pe DN1, la iesirea din Aiud. Autotrenul care transporta bitum fierbinte s-a rasturnat in santul de la marginea soselei, blocand circulatia pe drumul national mai bine de o ora. Soferul autotrenului a declarat politistilor aiudeni ca a ajuns in sant dupa ce a evitat un impact frontal cu un autoturism care ii venea din fata dupa ce intrase in depasirea unui TIR. Concluzia oamenilor legii a fost insa cu totul alta: soferul autotrenului, Remus Rugean (38 ani, din Bihor) a adormit la volan. Cu ajutorul a doua macarale de mare tonaj aduse de la Ocna Mures autotrenul a fost pus pe roti. Nu au fost inregistrate avarii grave, bitumul fierbinte nerevarsandu-se pe sosea. (N.T.)


Festivalul International "Lucian Blaga"
Jurizarea concursurilor s-a incheiat

     Ieri a avut loc la sediul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Alba ultima etapa a jurizarii concursurilor care se organizeaza in cadrul Festivalului International "Lucian Blaga". Este vorba de lucrarile inscrise la concursurile de creatie: sectiunea arta plastica si ex libris. Curiosii vor mai avea insa de asteptat deoarece rezultatele jurizarii vor fi facute publice abia in cadrul festivalului - ne-a informat dl. Ion Marginean, directorul DCCPCN Alba. Mai exact, in data de 4 mai, in contextul inaugurarii Bibliotecii publice "Septimiu Albini" din Calnic. Tot atunci vom afla si numele laureatilor concursului de creatie literara - poezie. (A.D.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.