Prima pagina
Stiri
D-na Emilia Retegan este noul sef al Oficiului de Posta Alba

     De ieri, 2 mai, Oficiul Judetean de Posta Alba are un nou director, in persoana d-nei Emilia Retegan, care, anterior, a ocupat functia de sef Oficiu Post Comert Alba. D-na Retegan l-a inlocuit in functie pe d-l Ioan Florea. (F.R.)


In 2001
31,2 miliarde de lei pentru drumurile judetului

     MLPTL si Administratia Nationala a Drumurilor au aprobat programul de lucru pe 2001 al judetului Alba. Finantarile din fondul special al drumurilor totalizeaza 31,2 miliarde de lei din care 25,47 de miliarde de lei, vor fi directionati spre drumurile judetene, iar 5,72 de miliarde de lei vor lua calea drumurilor comunale. Presedintele CJ Alba, Augustin Presecan, ne-a declarat ca sumele pentru municipii urmeaza alta cale financiara (MLPTL - bugetele locale), unde s-a aprobat o finantare directa de 12 miliarde de lei. (F.R.)


Astazi, 3 mai
14 preotese vor nasi micuti de la Leaganul de copii din Alba Iulia

     Astazi, la Biserica ortodoxa din cartierul "Lipoveni", 17 micuti provenind de la Leaganul de copii din municipiul Alba Iulia vor fi botezati dupa datina crestina de catre parintele Stefan Urda. Demn de remarcat este faptul ca dintre acestia, 14 vor avea drept nase tot atatea sotii de preoti. Dupa cum ne-a informat dr Dan Sicoe, directorul institutiei, copiii au varste mai mici de 6 luni. (M.N.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
De 1 Mai, politistii si medicii au avut serios de lucru
Pe Soselele judetului s-au produs cinci accidente soldate cu sapte raniti

     *Pe strada Brazilor din Ocna Mures s-a produs la ora 9.10 un accident rutier in urma caruia Dan Suteu (23 de ani, din localitate) a fost ranit. Conducand autoturismul Renault Expres, proprietatea unei firme din Bucuresti, Mihai Carunta (45 de ani) il acroseaza pe Suteu care se deplasa pe marginea carosabilului. Victima a fost transportata la Spitalul din Ocna Mures, unde a fost diagnosticata cu plagi escoriate si leziuni la soldul stang. *La ora 15.45, pe strada Clujului din Teius s-a produs un accident rutier cauzat de neasigurarea la schimbarea directiei de mers. Conducand autoturismul AB02JVW pe directia Alba Iulia - Aiud, Vasile Ganga (33 de ani, din Teius) nu se asigura la intrarea pe o strada laterala si intra in coliziune cu autoturismul Renault condus de Rita Szabo (40 de ani, din Baia Mare). In urma impactului, Rita Szabo si pasagerul din Renault, Ilies Toma (17 ani), sufera traumatisme craniene, baiatului fiindu-i fisurata si piramida nazala. *La intersectia Bulevardului Transilvaniei cu strada Jderului din Alba Iulia s-a consumat, la ora 21.10, un accident rutier cu posibile implicatii grave pentru unul dintre participanti. Iesind de pe strada Jderului cu o motocicleta YJ inmatriculata 46MS1447, Marian Cristian Dumitru (27 de ani, din Alba Iulia) nu acorda prioritate autoturismului Dacia 1310 condus de Silviu Gheorghe Ispas (22 ani, din Daia Romana). In urma impactului, Cristian Dumitru a suferit multiple plagi contuze in zona fetei. Mai mult, victima nu poseda permis de conducere. *Tot in municipiul Alba Iulia, pe strada Carol I, 10 minute mai tarziu, s-a petrecut un nou accident de circulatie. Conducand autoturismul Dacia 1305, AB 03 MWV, proprietatea unei firme din Alba Iulia, Pavel Maties (34 de ani, domiciliat in Alba Iulia) intra pe contrasens unde se loveste de o Dacia 1300, condusa regulamentar de Gheorghe Badila (53 de ani, din Alba Iulia). In urma impactului, Badila a suferit plagi contuze iar sotia sa Elena (41 de ani) s-a ales cu capul spart si alte leziuni in zona craniana. *Pastrand traditia sumbra a accidentelor din 1 mai, a doua zi, pe 2 mai, ora 5.40, pe DN7, in zona Rahau, s-a inregistrat un alt eveniment rutier grav. Conducand autoturismul VW Golf pe directia Sebes - Sibiu, tanarul Michael Roth (roman, rezident in Germania) a pierdut controlul volanului intr-o curba si s-a rasturnat in santul de la marginea soselei. Tanarul a fost transportat la Spitalul judetean Alba, sectia ATI, unde a fost diagnosticat cu ruptura de splina, intrand in operatie. Autoturismul a fost grav avariat.
In toate cazurile prezentate mai sus, politia continua cercetarile.
Nicoleta TOMUTA


Bugetul judetului a fost votat in timp record
Primul judet din tara care si-a aprobat bugetul a fost Alba

     Luni dimineata, consilierii judeteni au votat cu 34 de voturi pentru si unul impotriva (consilierul taranist Liviu Stoica), bugetul propriu al judetului Alba pentru anul 2001. Desi era de asteptat ca discutiile pe baza impartirii fondurilor bugetare sa se prelungeasca, consilierii judeteni au votat bugetul in doar cateva minute, toata sedinta cu ordinea de zi parcursa in totalitate durand 40 de minute. Intrucat ziarul nostru a prezentat pe larg modul de distribuire a bugetului, nu vom mai reveni asupra cifrelor.
Presedintele Consiliului judetean Alba, Augustin Presecan, a declarat la finalul intalnirii ca votarea bugetului in timp record este rezultatul unei modalitati de lucru eficiente, acesta fiind indelung discutat cu primarii, reprezentantii DGFPCFS Alba si in toate comisiile de lucru ale CJ Alba. "Am reusit sa votam cu intelepciune si chibzuinta un buget echilibrat, iar acum nu ne ramane decat sa ne apucam de lucru", a declarat presedintele Presecan. Desi bugetul nu este unul prea bogat, au fost prevazute si sume pentru investitii, cei mai multi bani fiind alocati pentru continuarea lucrarilor la firul II de apa si punerea in valoare a sistemului microregional de alimentare cu apa din Muntii Apuseni.
Florin ROMAN


In sfarsit
Ursul "Dracula de Cugir" a fost impuscat

     In urma multiplelor sesizari depuse de locuitorii din Muntii Cugirului la AJVPS Alba, referitoare la daunele provocate efectivelor de animale de salbaticiunile din zona, luni, 30 aprilie, s-a organizat o partida de vanatoare. In urma unei pande scurte a fost impuscat un urs de 300 de kg, zis si "Dracula de Cugir", reclamat in iarna trecuta de locuitorii din Muntii Cugirului ca le-ar fi hacuit vacile si oile din grajduri. Partida de vanatoare face parte dintr-un program mai amplu de recoltare a animalelor salbatice daunatoare, stabilit de AJVPS Alba. (N.T.)


La statiile Petrom din judet
Noile preturi ale carburantilor auto

     Incepand cu data de 3 mai 2001, ora 0.00, statiile PETROM din judet vor practica urmatoarele preturi de vanzare a carburantilor auto: * Benzina Super Plus - 14.700 lei/litru; * Benzina Super Plus fara Pb - 14.400 lei/litru; * Benzina Premium - 14.300 lei/litru; Benzina Premium fara Pb - 14.100 lei/litru; * Motorina - 12.650 lei/litru.


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.