Ultima ora
Stiri
Cand e prea bine pazit
Secretul bancar poate fi usor mistificat

     Referitor la nota noastra privitoare la salariul unui director adjunct de la o banca de stat din Alba Iulia, va informam ca, potrivit unor surse bine informate, salariul de 130 de milioane de lei reprezinta castigul anual si nu cel lunar. Secretul bancar fiind bine pazit, redactorul nostru se pare ca a fost "intoxicat" de unii binevoitori din banca. (F.R.)


Cornel Dumitru - noul director al Directiei Fitosanitare Alba

     In cursul zilei de ieri, in prezenta prefectului judetului Alba, av. Ioan Rus, d-l Cornel Dumitru a fost instalat oficial in functia de director al Directiei Fitosanitare Alba. Institutia respectiva, cunoscuta pana de curand sub denumirea de Directia pentru Protectia Plantelor, functioneaza in cadrul Directiei Generale a Agriculturii Alba, fiind condusa pana acum de d-l Dan Alexandru, numit anul trecut. (R.J.)


Bile albe si negre pentru gardienii publici

     "Din cauza cresterii concurentei din sectorul serviciilor de paza, CGP Alba a fost nevoit sa-si ridice standardul calitatii serviciilor prestate, pe aceasta linie inscriindu-se cele 66 de sanctiuni aplicate angajatilor si cinci desfaceri disciplinare a contractelor de munca", se precizeaza intr-un raport de activitate al CGP Alba, semnat de adjunctul sefului de corp, Mircea Stoica.
     Totodata, pentru stimularea celor care-si executa corect serviciile s-au acordat 40 de premii, iar 70 de gardieni publici au beneficiat anul trecut de salariu de merit. (F.R.)


Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Cronica unei intalniri oficiale cu final neasteptat
Doctorul Ion Munteanu a ramas presedintele C.A. al Casei de Asigurari de Sanatate Alba

     Intalnirea membrilor Consiliului de Administratie al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Alba s-a soldat cu un rezultat neasteptat si pe care cu siguranta nu ar fi pariat reprezentantii judeteni ai actualului partid de guvernamant - PDSR, ce doreau cu orice pret sa preia functia de presedinte al acestei institutii. Desi functia respectiva este mai mult onorifica, noile reglementari legislative reducand mult din atributiile acesteia, iar indemnizatia a devenit "neatractiva" (doar 800.000 de lei), egala cu a oricarui alt membru din consiliul de administratie, PDSR Alba voia ca "omul" lui sa fie uns in acel scaun, marcand astfel pe rabojul pedeserizarii un nou punct. Cu toate acestea, chemarea si prelucrarea la partid nu si-au facut efectul, doctorul Ion Munteanu fiind reconfirmat in functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Casei de Asigurari de Sanatate Alba, care este una din cele mai eficiente din tara, lucru probat cu date concrete in cadrul intalnirii oficiale programate la inceputul acestei saptamani. Precizam, de asemenea, ca actualul consiliu este dominat de reprezentantii PDSR, structura acestuia fiind mult modificata dupa alegerile din noiembrie 2000, doar cinci fosti membri (din 11) ramanand in acest for, respectiv liberalul Ion Munteanu (din partea patronatelor cu reprezentare nationala), consilierul judetean din partea UDMR - dr Iuliu Brendus, viceprimarul municipiului Alba Iulia - dr. Calin Potor (PD), vicepresedintele Laurentiu Jude (profesor, din partea sindicatelor din invatamant) si ing. Viorel Hutuleac (din partea Confederatiei sindicale "Meridian"). Dupa cum v-am mai informat, reprezentantii CA din CJAS provin din trei paliere: al administratiei publice judetene - reprezentat de farmacista Gheorghita Rus, dr. Calin Potor si dr. Iuliu Brendus, Marius Capatana si Marcel Rusu (reprezentantii pensionarilor); al sindicatelor - reprezentat, pe langa Laurentiu Jude, de Viorel Hutuleac (liderul sindical de la EM Rosia Poieni) si Marius Sepi (liderul sindical al SANITAS Alba) si palierul patronatelor, reprezentat de dr. Ion Munteanu, de consilierul municipal PDSR - jurist Marius Rotar si vicepresedintele PDSR Mihai Babitchi, economist - mandatati de patronate reprezentative la nivel national.
     Inca de la inceputul intalnirii, actuala conducere a Consiliului de Administratie al Casei de Asigurari de Sanatate Alba a fost contestata, solicitandu-se revocarea din functie a presedintelui Ion Munteanu si a vicepresedintelui Laurentiu Jude. Potrivit statutului, revocarea conducerii se face cu doua treimi din numarul total al voturilor, iar graba d-lui Babitchi de a se vedea instalat in fotoliul de presedinte a fost contraproductiva, propunerea sa intrunind doar 7 voturi "pentru". Culmea ironiei este ca, intr-un fel, cerand revocarea conducerii Consiliului de Administratie inainte de punctul "Diverse", Babitchi (care s-a autointitulat prieten si pacient al doctorului Munteanu, exprimandu-si pretuirea pentru activitatea depusa de el in fruntea Casei de Asigurari de Sanatate) l-a impiedicat pe acesta sa-si dea demisia, asa cum avea de gand. In urma voturilor exprimate, dr. Ion Munteanu a ramas presedintele acestui for, iar Laurentiu Jude - vicepresedinte.
Dana MOTREANU


Ancheta privind modul de acordare a certificatelor pentru persoanele handicapate

     Surse bine informate au declarat ca institutiile abilitate ale statului vor demara in curand o ancheta pentru stabilirea modului in care au fost eliberate certificatele pentru persoanele cu handicap din judetul nostru.
     Numarul persoanelor din aceasta categorie creste, potrivit surselor noastre, de la o luna la alta. In prezent, in judetul Alba sunt luati in evidenta 2268 de handicapati si tot atatia asistenti personali. In Alba Iulia sunt inregistrati cei mai multi handicapati adulti - 371 si copii - 160. (F.R.)


Pentru eficientizarea activitatii
CJ Alba vrea sa "sparga" SC "DPL" in 5 societati distincte

     Presedintele Consiliului judetean Alba, Augustin Presecan, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca institutia pe care o conduce pregateste un proiect pentru privatizarea SC "DPL" SA Alba, prin care se intentioneaza "spargerea" societatii mama in cinci unitati separate. Noile societati comerciale vor avea sedii la Aiud, Campeni, Blaj, Sebes si Alba Iulia. Proiectul amintit urmeaza sa fie finalizat intr-o luna, dupa care acesta va fi adus la cunostinta consilierilor judeteni. Acestia vor decide asupra oportunitatii privatizarii SC "DPL" SA Alba si a modului in care societatea va fi vanduta. Daca societatea judeteana de drumuri va fi privatizata, fondurile rezultate din aceasta operatiune vor fi incluse in bugetul CJ Alba la prima rectificare bugetara.(F.R.)


La Blaj
So(lea) pe cainii vagabonzi
Basescu de Blaj a inceput eliminarea cainilor fara stapan * 58 de patrupede nevaccinate antirabic au fost omorate prin injectare si impuscare * Primarul Ioan Solea afirma ca actiunea va continua

     De voie, de nevoie, primarul municipiului Blaj a demarat de curand actiunea de eliminare a maidanezilor care nu au fost supusi operatiunilor de vaccinare. Primaria Blaj a anuntat public toti proprietarii de caini ca acestia trebuie vaccinati antirabic, operatiune gratuita pentru toti detinatorii de astfel de animale. Cei care nu s-au raliat acestei activitati au riscat sa ramana fara caini. Dupa ce in zona Blajului a fost confirmata prezenta vulpilor turbate, primarul Ioan Solea a decis sa inceapa actiunea de eliminare a cainilor nevaccinati. Operatiunea a demarat cu colectarea cainilor din cartierele limitrofe, locuite in majoritate de rromi, si de la gropile de gunoi. La sfarsitul saptamanii trecute au fost prinsi 58 de caini care au fost omorati prin doua metode: injectare si impuscare. Actiunea primariei Blaj a starnit proteste din partea rromilor, dar situatia nu a scapat de sub control.
     Primarul municipiului Blaj este primul edil din judetul nostru care a demarat o astfel de actiune de eliminare a maidanezilor. Domnia sa a declarat pentru ziarul "Unirea" ca actiunea continua si in zilele urmatoare, estimandu-se eliminarea a circa 100 de caini comunitari. Mergand pe rationamentul omologului sau de la Bucuresti, primarul Blajului a decis ca prioritara este sanatatea concetatenilor sai, avand in vedere pericolul pe care il reprezinta cainii nevaccinati.
Florin ROMAN


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.