Prima pagina
Stiri
Incepand de luni, 21 mai a.c. Prefectura Alba va deschide o
Linie telefonica la dispozitia cetatenilor

     In dorinta de a sprijini si mai substantial cetatenii judetului Alba, in diversele probleme cu care se confrunta, prefectura va deschide incepand de luni, 21 mai a.c., o linie telefonica ce va functiona zilnic intre orele 8.00-16.00. Sunand la numarul 811075, puteti semnala orice abuz comis de autoritatile publice, cazuri de munca la negru, primarii care nu respecta programul de audiente si alte asemenea aspecte negative ce pot fi remediate prin interventia prefectului Ioan Rus sau a angajatilor institutiei. (R.J.)


Hectarul si milionul
556 de milioane de lei isi cauta beneficiarii

     In seifurile CEC Alba Iulia se pastreaza, facand pui, 556 de milioane de lei, reprezentand sprijinul direct de un milion de lei, acordat producatorilor agricoli pentru fiecare hectar de teren cultivat in toamna trecuta. Cei indreptatiti au ridicat pana acum 29,833 miliarde de lei. Desi a trecut mai bine de o luna de cand actiunea milionul si hectarul a devenit operationala, 29 de persoane fizice si juridice, care au depus cereri pentru subventia de sprijin, au uitat sa ridice suma de 556 milioane lei, ce li se cuvine. (O.B.)


In judetul Alba
Pensia medie lunara este de 877.230 de lei

     Potrivit datelor furnizate de Institutul National de Statistica, Directia Alba, in judetul nostru pensia medie lunara (martie) realizata a fost de 877.230 de lei. Pensia de asigurari sociale pentru agricultori a fost de 4,3 ori mai mica decat pensia de asigurari sociale de stat. Raportul dintre pensia de asigurari sociale de stat pentru munca depusa si limita de varsta cu vechime integrala in munca si castigul mediu net a fost de 53%. (D.M.)


"Ora 1 a venit" la Alba Iulia
Loteria Romana acorda o Skoda Felicia

     C.N. Loteria Romana - Alba inmaneaza astazi, 17 mai, un autoturism Skoda Felicia d-lui LICIU IOSIF din Alba Iulia, castigator la Ora 1 a venit.
     Veniti si d-voastra la ora 1 (13.00), in fata magazinului Unirea, unde va vor astepta surprize, materiale promotionale si lozuri castigatoare!


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Se incinge atmosfera in partidul lui C.V. Tudor
Focul de la filiala Alba a aprins varful PRM
Lupta apriga intre conservatorii senatorului Ioan Pastiu si reformistii deputatului Codrin Stefanescu

     Astazi se va decide soarta reformistilor din PRM, grupare condusa de deputatii Codrin Stefanescu si Dorin Lazar Maior. Aplicand politica pumnului, talibanii enervati de reformisti vor sa-l convinga pe liderul PRM, CV Tudor, sa recurga la "extirparea raului". Deputatul PRM Codrin Stefanescu a declarat in exclusivitate pentru ziarul "Unirea": "Noi nu vom ceda si suntem hotarati sa luptam pentru ca in conducerea PRM sa-si gaseasca locul reprezentanti ai generatiei tinere, oameni de valoare, competenti, alesi in mod democratic. De asemenea, a sosit momentul ca reprezentantii filialelor judetene sa nu mai fie impusi de la centru de catre cei ce conduc anumite jocuri de interese. In ceea ce priveste grupul reformist din PRM, suntem impinsi usor spre a ne da demisia, deoarece, dupa suspendarea din functii, conservatorii, imbatraniti in gandire, au recurs la interzicerea accesului nostru in sala de sedinte a grupului parlamentar si in sediile de protocol ale partidului. Am facut ieri un ultim apel prin care am cerut ca o parte din gasca lui Neacsu sa fie suspendata din Comitetul Director si sa fie inlocuita cu oameni competenti din organizatiile de tineret, de femei si din filialele judetene. In ceea ce priveste pozitia adoptata de CV Tudor, acesta se lasa condus de <> sai; ar fi momentul sa intervina, insa talibanii il preseaza, fortandu-l sa adopte o pozitie favorabila lor. Daca vom fi exclusi din partid nu va fi o problema, nu vom parasi viata politica. Noi nu vom avea nimic de pierdut, insa cel care va pierde va fi cu siguranta Partidul Romania Mare".
Adriana D. TRUTA


Conferinta extraordinara a UNORD '89

     Reprezentantii Uniunii Nationale a Organizatiilor Revolutionarilor din Decembrie '89, condusa de deputatii PRM Dorin Lazar Maior si Codrin Stefanescu, se vor reuni astazi in cadrul unei Conferinte Nationale Extraordinare. Printre temele de discutie abordate la aceasta intalnire se numara si dezbaterea situatiei tensionate din PRM, problemele aparute in privinta aplicarii Legii 42/1990 si crearea Consiliului Consultativ de pe langa Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor. (A.D.T.)


Topul salariilor din economia judetului Alba
Bancherii conduc detasat cu un salariu mediu net de 6,02 milioane de lei

     Castigul mediu brut pe judet, stabilit pe baza unui esantion de 240 de unitati economice, a fost de 3,41 de milioane de lei, iar cel net a fost 2,65 de milioane de lei. Cele mai substantiale cresteri ale castigurilor medii nete s-au inregistrat in sectorul producerii si distributiei energiei electrice, energiei termice si a apei (+25,6%), in industria de fabricare a mobilei (+20,7%), industria altor produse nemetalifere (+19,4%), in constructii (+17,9%). Intr-un top al celor mai bine remunerate servicii, conduc salariatii din institutiile financiar-bancare si de asigurari cu un castig mediu net (in luna martie a.c.) de 6,02 milioane de lei, urmati de cei din telecomunicatii cu un castig net de 5,4 milioane de lei, cei din sistemul energetic, termic, apa, cu 4,44 milioane de lei, cei din administratia publica - 3,75 milioane de lei, din industria extractiva - 3,42 milioane de lei, industria metalurgica - 3,28 milioane de lei. La polul opus, cele mai mici salarii se incaseaza in industria confectiilor de imbracaminte, cu un castig mediu net de 1,7 milioane de lei, activitati asociative diverse - cu 1,88 milioane de lei, comert - 1,9 milioane de lei etc. Cei din cultura, invatamant si sanatate incaseaza venituri nete medii in jurul valorii de 2,4 milioane de lei.
Dana MOTREANU


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.