Ultima ora
Stiri


Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Cu sprijinul partenerilor din Ansamblul Regiunilor Europei
Presedintele Augustin Presecan doreste sa infiinteze un serviciu de descarcerare si unul medical de urgenta

     Dupa cum v-am informat, presedintele Consiliului judetean Alba s-a aflat recent la Milano, la intrunirea ARE - organism international in care judetul Alba este membru cu drepturi depline. Augustin Presecan a apelat la sprijinul partenerilor puternici din Uniunea Europeana pentru a putea infiinta la nivelul Consiliului judetean Alba un Serviciu Medical de Urgenta, dotat cu o masina de descarcerare si doua ambulante modern echipate. "Prezenta unui astfel de serviciu este vitala pentru judet, dar si pentru intreaga zona cuprinzand si judetele Cluj, Hunedoara si Sibiu, dat fiind numarul mare de accidente de circulatie dar si de alta natura, care au loc in acest teritoriu. Am ridicat aceasta problema si la Sedinta Biroului ARE din martie 2001 de la Oberkirch. Ni s-a promis sprijin pentru procurarea si achizitionarea acestor masini, la preturi rezonabile, sau chiar din donatii, daca este posibil. Ni s-a promis sprijin ferm, inclusiv de catre doamna Lise Prokop, presedintele ARE. Doresc insa, dat fiind faptul ca in aceasta comisie functioneaza si subcomitetul de sanatate publica, din care fac parte si reprezentantii Regiunii Lombardia, una din cele mai bogate ale lumii, sa va cerem si dvs. sprijinul. Sunt sigur ca ceea ce pentru noi este o mare problema, pentru dvs. va fi doar un punct obisnuit pe agenda de lucru pe care cu certitudine il puteti trece maine pe lista celor rezolvate", a declarat presedintele Augustin Presecan in plenul intalnirii europene.
Dana MOTREANU, Florin ROMAN


In Romania, sub autoritatea Ministerului Justitiei, vor aparea
Servicii de reintegrare sociala si supraveghere

     Recent, la Arad, Directia de Reintegrare Sociala si Supraveghere din cadrul Ministerului Justitiei a organizat un curs de pregatire a viitorilor asa-zisi "Consilieri de probatiune". Prezent la acest curs, asistentul universitar Claudiu Stefani, din cadrul Universitatii "1 Decembrie 1918", din Alba Iulia, ne-a declarat ca astfel de servicii specializate in reintegrarea sociala si supraveghere au functionat experimental inca din anul 1998 la Cluj, Iasi, Tg. Mures si Bucuresti. Mai mult decat atat, prin Ordonanta Guvernului nr. 92/2000 pentru prima data in Romania se determina cadrul legal, sistemul de organizare si denumirea oficiala pentru activitatea de probatiune, care vizeaza "reintegrarea sociala a persoanelor care au savarsit infractiuni, mentinute in stare de libertate si a supravegherii executarii obligatiilor stabilite de instanta de judecata ..."
     Din informatiile pe care le detinem, la nivel de tara au fost aprobate deocamdata circa 100 de posturi de consilieri, sefi servicii sau inspectori, concursul pentru ocuparea acestora urmand sa aiba loc la Bucuresti, in data de 16 iunie a.c. Persoanele interesate pot obtine informatii complete la Tribunalul Alba Iulia. (I.H.)


La Campeni
Oficiul Prefectural - un real punct de sprijin pentru moti

     Ideea prefectului judetului Alba, av. Ioan Rus, si a actualului partid de guvernamant, avansata in urma cu cativa ani, a fost transpusa in practica, sambata, 19 mai a.c., la Campeni, odata cu inaugurarea oficiala a primului Oficiu Prefectural din Romania. La eveniment au participat peste 200 de invitati in frunte cu prefectul Ioan Rus, parlamentarii PDSR de Alba, Cornel Filipescu si Constantin Selagea, vicepresedintele CJ Alba, Nicolae Gavrila, subprefectul Ioan Maier, primarul orasului Campeni, Ioan Viorel Sicoe, comandantul IPJ Alba, Marin Aron, precum si directori ai unor servicii publice descentralizate, primari si consilieri ai localitatilor din Muntii Apuseni. Dupa taierea panglicii tricolore si sfestania sediului oficiului, situat pe strada Motilor nr. 14, au tinut scurte cuvantari prefectul Ioan Rus, primarul Ioan Sicoe si directorul miniprefecturii, Nicolae Puiulet. "Aceasta institutie nu a fost creata pentru a satisface orgoliul lui Rus sau al altora, ci exclusiv pentru oamenii de aici, care au nevoie mai mult ca oricand de un sprijin real si operativ in rezolvarea problemelor complexe care le ingreuneaza vizibil conditiile de trai. Motii nu vor mai fi astfel nevoiti sa bata drumul pana la Alba Iulia, eu insumi voi veni personal cel putin o data pe luna la Campeni pentru a fi in mijlocul lor, pentru a le da o mana de ajutor. Am incredere ca atat directorul Puiulet cat si referentul Bobaru vor face treaba buna", a declarat prefectul judetului Alba. D-l Puiulet a enumerat auditorului mai multe obiective prioritare avute in vedere, intre care finalizarea aplicarii Legii 1/2000 si introducerea in acest an a telefoniei moderne.
     In aceeasi zi, la Campeni, a avut loc inaugurarea Biroului Parlamentar al deputatului Constantin Selagea, la care au participat aceleasi personalitati. "Saptamanal voi sta la dispozitia oamenilor, le voi asculta necazurile si ma voi implica activ, in limita posibilitatilor, pentru a le satisface doleantele. Sunt reprezentantul Tarii Motilor in Parlament si am o datorie in plus fata de urmasii lui Horea si Avram Iancu", a precizat d-l Selagea. Speram si noi, ca toti motii de altfel, ca a sosit si vremea faptelor concrete, fara de care decaderea din toate punctele de vedere a zonei Muntilor Apuseni nu se va opri niciodata.
Razvan JURCA


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.