Prima pagina Editia din: 26.05.2001
Stiri
Nimeni nu ajunge in Paradis pentru ca nu are ghid

     Aceasta este concluzia reprezentantului Romaniei la Cursul de turism si marketing sustinut zilele trecute la Haga, in Olanda.
     Albacul, prin ec. Cristian Virciu, a fost inima si sufletul romanesc in Tara Lalelelor, a fost o invitatie de a vizita Tara de Piatra - Romania. Multumesc sustinatorilor morali: SC Virciu SRL, Facultatii AISTEDA, d-lui prof Ionel Danciu si d-lui Gheorghe Pasca, primarului Albacului. (ec. Cristian VIRCIU)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
In numai 12 ore pe raza judetului Alba
S-au produs trei accidente rutiere soldate cu patru raniti

     * Joi, 24 mai, ora 22.55, pe DN 1, pe raza municipiului Aiud s-a produs un accident rutier in urma caruia o femeie a fost ranita. Conducand autoturismul Dacia 1310 apartinand SC Forpres Aiud, soferul Ioan Silaghi - 51 de ani, Cluj-Napoca, nu reduce viteza la intalnirea cu un alt autovehicul care circula in sens opus si nu observa la timp o caruta care circula in fata sa. In consecinta, Dacia 1310 tamponeaza violent atelajul iar Susana Rus (69 de ani) care se afla in caruta, sufera leziuni la bazin.
     * Tot in dupa-amiaza zilei de joi, pe raza satului Valea Lupsii s-a produs un accident soldat cu o victima. Un motociclist din Baia de Aries a intrat intr-o depasire fara sa se asigure, izbindu-se violent de un autoturism apartinad Parchetului Militar Cluj care circula regulamentar din sens opus. Motociclistul a suferit grave leziuni mai ales la piciorul stang, fiind spitalizat de urgenta. La locul accidentului a sosit si seful Parchetului Militar Cluj, Ilie Botos, pentru a se interesa de starea subordonatilor sai. Din fericire, procurorii militari nu au suferit leziuni grave insa masina cu care circulau a fost serios avariata. Potrivit cercetarilor preliminare, motociclistul consumase anterior bauturi alcoolice.
     * Ieri dimineata, la ora 7.30, pe raza comunei Vadu Motilor s-a produs un accident rutier soldat cu doi raniti. Conducand autocamionul RABA pe directia Albac - Vadu Motilor, Casian Constantin Todea (28 de ani, din Albac) intra in depasirea unui ARO 243 (apartinand SC Mova SRL Alba Iulia). Deoarece nu se pastreaza distanta regulamentara in depasire, RABA acroseaza autoturismul ARO, rasturnandu-l pe carosabil. In urma accidentului, pasagerii din ARO - Ioan Morar (45 de ani) si Dumitru Radac (55 de ani) angajati ai SC MOVA - au suferit leziuni si politraumatisme. Accidentul a fost sesizat Politiei din Vadu Motilor de soferul autoturismului ARO, Mihai Trif (angajat SC MOVA) deoarece autorul accidentului a parasit locul faptei. Soferul de pe RABA, potrivit cercetarilor politistilor din Campeni, nici macar nu a franat dupa accident, oprind doar in Vadu Motilor la un bufet, pentru a bea un suc. Politia Campeni i-a intocmit dosar penal lui Casian Todea pentru infractiunea de parasire a locului accidentului.
Nicoleta TOMUTA


Generalul Viorel Barloiu este noul secretar al CSAT

     Generalul de divizie Viorel Barloiu este noul secretar al Consiliului Suprem de Aparare a Tarii. El il inlocuieste in functie pe generalul Adam Badea, care a ocupat acest post incepand cu anul 1998, fiind singurul membru CSAT ramas in componenta institutiei dupa alegerile din 2000.
     Pana la numirea in functia de consilier de stat si secretar al CSAT, generalul Barloiu s-a aflat la conducerea Directiei Doctrina si Instructie din SMG si a fost comandantul Brigazii de vanatori de munte din Alba Iulia. Potrivit noii Legii de organizare si functionare a CSAT, ce va fi analizata in sedinta din 28 mai a.c., a Consiliului, functia de secretar general se va transforma in cea de Director General Executiv. Acesta va fi ordonatorul principal de credite si va reprezenta Consiliul in relatiile cu persoane juridice si persoane fizice. Felicitari din Alba, domnule general! (D.D.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.