Prima pagina Editia din: 02.06.2001
Stiri
Vremuri grele pentru rau-platnici
Societatile UTEPS, RESIAL si SATURN din Alba Iulia au intrat in executare silita

     Premierul Adrian Nastase a cerut ieri, in cadrul unei teleconferinte cu prefectii, intensificarea masurilor de constrangere a rau-platnicilor la bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale. In acest sens, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice Alba, Adrian Zanca, a anuntat in cadrul teleconferintei ca planul pe luna mai a.c. privind incasarea veniturilor la buget a fost indeplinit si ca s-a inceput executarea silita a unor datornici cum ar fi societatile Resial, Uteps si Saturn din Alba Iulia. (R.J.)


26 de cazuri de turbare la vulpe

     Potrivit unor date oficiale, pana la aceasta data, pe raza judetului Alba au fost depistate 26 de cazuri de turbare la vulpe. Toate cazurile au aparut in mediul silvic din 18 localitati. In "topul" localitatilor cu focare de rabie figureaza Ighiu (3 vulpi cu rabie) si Galda de Jos (3 vulpi cu rabie). (F.R.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Patronul aiudean Augustin Docea a fost arestat pentru implicare in filiera inmatricularilor false de la Cluj

     Procurorii clujeni au operat joi, 31 mai, inca o arestare in dosarul filierei inmatricularilor false de autoturisme. Augustin Docea (34 de ani), patronul firmei de transport SC Imi SRL Aiud, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pe baza unui mandat emis de Parchetul Cluj-Napoca. Politistii clujeni deruleaza ample cercetari cu privire la o filiera de contrabandisti de autoturisme de lux furate, care au efectuat o serie de inmatriculari ilegale cu sprijinul unui fost angajat al RAR Cluj (Cristian Hetea). Docea este al doilea suspect din judetul Alba arestat de politistii clujeni. Initial a fost arestat preventiv Alexandru Szekely (29 de ani), patronul unui atelier de dezasamblari auto din comuna Unirea. Potrivit cercetarilor efectuate de politistii din IPJ Cluj si IPJ Alba, Szekely ii furniza lui Hetea, fost angajat al RAR Cluj, carti de identitate si taloane de inmatriculare false pentru diverse masini de lux care urmau sa intre in legalitate. Politistii clujeni au descoperit o retea de stampile si documente oficiale contrafacute, o filiera extraordinar de bine pusa la punct. Stampilele cu insemnele oficiale ale fiscului, politiei si altor institutii care sunt de regula implicate in radieri sau cumparari auto erau realizate cu o finete de maestru pe computer, inducand in eroare pe angajatii RAR Cluj. Pentru a inlatura orice piedica din calea inmatricularilor de autoturisme (fara vama platita, neinmatriculabile sau furate), cei in cauza l-au atras de partea lor pe Cristian Hetea, angajat RAR Cluj-Napoca. Deoarece este posibil ca in orice judet din tara sa se fi eliberat carti "legale" de identitate ale autoturismului, pe baza unor dovezi purtand stampile false ale inspectoratelor judetene de politie, Serviciul pentru combaterea crimei organizate din IPJ Cluj continua cercetarile.
     Odata cu arestarea lui Augustin Docea au fost arestati doi politisti clujeni implicati in filiera inmatricularilor false de autoturisme. Pana in prezent prejudiciul creat prin lantul de infractiuni a fost estimat la 2 miliarde de lei.
Nicoleta TOMUTA


Lenesii au scapat de penalizari
Depunerea declaratiilor de venit s-a prelungit cu 60 de zile

     Dupa ce joi dimineata oficiali ai Ministerului Finantelor Publice au negat categoric ca se va prelungi termenul de depunere a declaratiilor de venit de catre persoanele fizice, joi seara se anunta de mass-media ca termenul va fi prelungit. Cum acest carusel al stirilor contradictorii zapaceste pe oricine, ne-am adresat Departamentului de relatii cu mass-media al Directiei Generale a Finantelor Publice Alba, de unde am aflat ca vineri dimineata s-a primit anuntul oficial al premierului Adrian Nastase ca perioada de depunere a declaratiilor de venit se prelungeste cu inca 60 de zile si ca pentru aceasta perioada nu se aplica penalizari.
     Aceasta este a doua prelungire. Semn ca guvernantii au fost incapabili sa gestioneze introducerea in bune conditii a impozitului pe venitul global. In plus, nu este corect nici pentru cei ce si le-au depus la timp si nici pentru functionari care, in doua randuri, au lucrat pana-au picat in freza de dragul unor lenesi, care scapa si nepedepsiti! Halal echitate!
Florin SILEA


Ieri dimineata, la Alba Iulia
O Dacia 1310 a intrat intr-o ambulanta care transporta o bolnava

     Ieri dimineata, in intersectia strazilor Calea Motilor cu Doinei din Alba Iulia s-a produs un accident rutier in care au fost implicate trei autoturisme. Iesind cu Dacia 1310 de pe strada Doinei pe Calea Motilor, Claudiu Cornel Giosan nu acorda prioritate unei ambulante condusa de Ioan Bacaian (37 de ani, din Alba Iulia), lovind-o in plin. Din izbitura, ambulanta e proiectata in autoturismul AB 03 WTW care circula regulamentar. Toate autoturismele au fost serios avariate. Mai mult, Eugenia Panta, bolnava din ambulanta, a suferit un traumatism cranio-cerebral si o plaga temporala frontala. In cauza, politia rutiera Alba Iulia efectueaza cercetari. (N.T.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.