Prima pagina Editia din: 07.07.2001
Stiri
Pelerinaj la bisericuta lui Horea din Olanesti
     In premiera, in ziua de 27.07.2001, de Sf. Pantelimon, o delegatie din Albac, in frunte cu d-l Ioan Rus, prefectul judetului si d-l Gheorghe Pasca, primarul comunei Albac, va participa la slujba religioasa organizata la Bisericuta lui Horea din Olanesti, ocazie cu care se vor stabili relatii de prietenie cu credinciosii, cu preotul, primaria din Olanesti si conducerea judetului Valcea. Delegatia albacenilor va prezenta un moment folcloric-patriotic, din care nu va lipsi taragotistul Gheorghe Pasca si Valentin Mihon. (G.P.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Pe rolul instantelor de judecata din Alba Iulia
Scandalul certificatelor de concediu medical tip "Triumf" de Bucuresti revine in actualitate
Dosarul Jidvei
     La Tribunalul din Alba Iulia se afla pe rol procesul pe care fostul sef al Combinatului de vinificatie din Jidvei, Toader Ignat, l-a intentat patronilor firmei Jidvei pentru ca i-au desfacut contractul de munca cu articolul 130 litera "i" din Codul Muncii in timp ce se afla intr-un concediu medical, a carui valabilitate este contestata si pusa sub semnul indoielii de avocatii firmei Jidvei. In fapt, asa cum am mai relatat in ziarul nostru, in noaptea de 3 mai, ora 23.45, seful postului de politie Jidvei, Ioan Chircu a oprit pentru control doua autoturisme apartinand SC Jidvei SRL care tocmai paraseau incinta complexului. Autoturismele erau conduse de Toader Ignat si Iulia Mihu, fosta laboranta sefa de la Combinatul de vinificatie. In ambele autoturisme au fost descoperite inscrisuri si obiecte apartinand firmei Jidvei. Verificarile ulterioare efectuate de politie au scos la iveala faptul ca cei doi surprinsi in flagrant incercau sa scoata din Combinat documente de serviciu precum si aparatura de laborator. Totodata, patronii de la Jidvei au semnalat politiei si alte fapte care au adus mari pagube firmei, rand pe rand fiind anchetati si arestati preventiv mai multi gestionari de la Jidvei si Balcaciu precum si economistul Horatiu Crisan care au luat parte la pagubele din societate. Ei sunt cercetati sub aspectul savarsirii infractiunilor de delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals prejudiciul fiind de ordinul miliardelor de lei. Odata cu demararea anchetei fostul sef al Combinatului s-a imbolnavit, din investigatiile medicale rezultand ca acesta se confrunta in prezent cu diabet zaharat si tensiune marita. El a fost internat din data de 6 mai 2001 in Spitalul orasenesc din Blaj cu diagnosticul de hipertensiune arteriala severa, cardiopatie ischemica si diabet zaharat.
     In fata instantei, reprezentantii firmei Jidvei SRL au adus insa documente din care rezulta ca Toader Ignat a folosit concediul medical in cu totul alte scopuri decat cele recomandate de medic. Astfel, la o vizita pe care reprezentantii firmei si ai sindicatului au efectuat-o la Spitalul orasenesc din Blaj in data de 14 mai 2001, ora 21.45, pacientul Toader Ignat nu se afla in pat, dupa cum atesta medicul de garda. Suspiciunile create i-au determinat pe cei de la conducerea S.C. Jidvei sa verifice si alte aspecte ale concediului de odihna medical a lui Toader Ignat. Asa se face ca au intrat in posesia unor documente care atesta ca in zilele de 7, 8 si 9 mai s-a aflat, nu internat in Spitalul orasenesc din Blaj, ci la ... Hotelul "Triumf" din Bucuresti, impreuna cu Iulia Mihu si Silviu Florea dupa cum atesta notele de plata de la hotel. In aceste conditii, patronii SC Jidvei considera ca certificatele medicale nu sunt decat un fel de inginerii sanitare, si ca, in fapt si in realitate, masura desfacerii contractului de munca este legala, atata timp cat un om bolnav, care nu se poate prezenta nici la audierile Parchetului, este gasit, nu in spital, ci in hotelurile din Bucuresti. De altfel, o ancheta la Spitalul municipal Blaj, ordonata de prefectul judetului Alba, la cererea Sindicatului independent "Tarnava", a scos in evidenta o serie de abuzuri si ilegalitati comise de dr. Marius Comanici, in eliberarea certificatului medical asa cum rezulta din procesul verbal cu numarul 2008/27.06. 2001. Ramane de vazut daca instanta va lua in considerare certificatul de concediu medical eliberat de doctorul Marius Comaniciu sau factura fiscala pe care s-a platit cazarea la hotelul din Bucuresti! Vom reveni. (B.I.U.)
Moartea de la Cugir s-a lasat cu sanctiuni
Adjunctii comandantului IPJ Alba au fost retrogradati
     Din ordinul ministrului de Interne IOAN RUS, o echipa formata din ofiteri ai Corpului de Control din Inspectoratul General al Politiei a verificat cauzele si imprejurarile care au generat evenimentul regretabil produs la data de 27 iunie 2001 in orasul Cugir, judetul Alba - soldat cu decesul lui IOAN BREGARIU. Pe baza concluziilor rezultate, conducerea MI a dispus, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Alba, urmatoarele masuri:
     *Retrogradarea colonelului CABULEA IOAN NICOLAE din functia de prim-adjunct al sefului IPJ Alba, pentru superficialitatea manifestata fata de unele sesizari anterioare, ce i-au fost adresate in legatura cu comportamentul abuziv al celor doi politisti implicati in producerea evenimentului mentionat, precum si pentru ineficienta activitatii de pregatire specifica desfasurate in randul cadrelor din subordine.
     *Retrogradarea colonelului BOCA IOAN din functia de adjunct al sefului IPJ Alba, pentru modul defectuos in care a asigurat pregatirea efectivelor de ordine publica si in principal a lucratorilor din cadrul Politiei orasului Cugir - structura subordonata in mod direct.
     *Retrogradarea colonelului VASIU VASILE din functia de sef al Serviciului Politiei de Ordine Publica din IPJ Alba pentru ineficienta dovedita in pregatirea, controlul si indrumarea subordonatilor.
     *Retrogradarea capitanului LOW TIBERIU din functia de adjunct al sefului Politiei orasului Cugir, care raspundea nemijlocit de formatiunea de ordine publica, din cauza modului defectuos in care si-a indeplinit atributiile de serviciu.
     *Atentionarea colonelului ARON MARIN, seful Inspectoratului de Politie Judetean Alba, pentru lipsa de exigenta constatata in pregatirea, controlul, conducerea si indrumarea subordonatilor.
     Precizam totodata ca acest caz deosebit de grav a fost analizat in ziua de 5 iulie 2001 in sedinta de lucru desfasurata in prezenta domnului IOAN RUS, ministru de Interne, cu participarea comenzii Inspectoratului General de Politie si a sefilor inspectoratelor de politie judetene, prilej cu care acestia au fost atentionati cu severitate asupra modului de selectionare, perfectionare a pregatirii de specialitate si controlului activitatii efectivelor, accentuandu-se faptul ca lucratorii institutiei noastre trebuie sa fie constienti ca permanent si exclusiv se afla in serviciul public, al tuturor cetatenilor.
Biroul de presa al Ministerului de Interne

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.