Prima pagina Editia din: 11.07.2001
Stiri
Mitropolitul ortodox al Europei Occidentale la Alba Iulia
     Astazi, la invitatia IPS Andrei - arhiepiscop de Alba Iulia, isi incepe vizita la Alba Iulia IPS Iosif - mitropolitul ortodox al Europei Occidentale. Inaltul ierarh nu este la prima sa vizita la Alba Iulia, eparhie unde si-a inceput de altfel cariera duhovniceasca. IPS Iosif va oficia astazi, la ora 8.00, Sfanta Liturghie la Catedrala Reintregirii Neamului. (A.D.)
Oficiul Prefectural Cimpeni se implica in promovarea turismului in Muntii Apuseni
     Seful Oficiului Prefectural Cimpeni, d-l Nicolae Puiulet, ne-a precizat ca institutia respectiva are in vedere si dezvoltarea pe multiple planuri a activitatilor de turism in zona Muntilor Apuseni. Intr-o prima etapa, in colaborare cu Prefectura judetului Alba, o echipa complexa de specialisti in domeniu se va deplasa in localitatile motesti pentru a identifica cu precizie posibilitatile de cazare oferite de localnici pentru a fi incadrate in circuitul agro-turistic. Ulterior vor intocmi o serie de materiale si pliante de prezentare care se preconizeaza a fi distribuite in toata tara. (R.J.)
Audiente senatoriale
     Vineri, 13 iulie a.c., senatorul PSD de Alba, Cornel Filipescu, va acorda audiente la Cugir. Acestea se vor tine, incepand cu ora 11.00, la sediul Biroului parlamentar din localitate, situat pe strada Victoriei nr. 27. (R.J.)

Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Un caz mai rar intalnit in analele medicinei
Motul Stelian Plesa si-a taiat penisul cu un cutit de bucatarie
Tanarul si-a ascuns barbatia in casa, pentru a nu fi replantat
     xxxUn caz mai putin obisnuit s-a inregistrat luni seara la Spitalul Judetean Alba. La serviciul de Urgente a fost adus, in stare de soc hemoragic, un tanar care si-a taiat penisul, folosind un cutit de bucatarie. Victima se numeste Stelian Plesa, are 35 de ani si este originar din Abrud. Potrivit informatiilor pe care le detinem, pacientul are probleme psihice, el mai fiind internat intr-o unitate medicala speciala, din cauza unor probleme de oligofrenie.
     Din declaratiile pacientului rezulta ca a recurs la acest gest pe fondul unor neintelegeri cu membrii familiei si al saraciei de zi cu zi, motiv pentru care, la un moment dat, a pus mana pe un cutit si si-a taiat falusul. El a mai spus ca imediat dupa ce si-a amputat madularul a vazut ca sangereaza puternic, insa si-a ascuns penisul in casa si a incercat, fara succes din fericire, sa-si taie venele de la antebratul stang. Avand in vedere ca pacientul pierdea mult sange, dupa ce a primit ajutor medical, el a fost transportat de urgenta la spitalul din Alba Iulia. Imediat dupa internare, Stelian Plesa a fost supus unei interventii chirurgicale, efectuata de o echipa condusa de dr. Pahontiu, care s-a dovedit a fi o reusita. Cu acest prilej, medicii albaiulieni au suturat rana si au corectat bontul penian. Din pacate pentru el, motul a ramas fara barbatie, poate si din cauza faptului ca a refuzat sa aduca corpul amputat cu el. In prezent, Stelian este internat la sectia de chirurgie a Spitalului Judetean Alba, fiind mentinut sub tratament si observatie medicala atenta.
     Cei care il au in ingrijire pe barbatul ce si-a taiat singur penisul ne-au declarat ca starea de sanatate a bolnavului este relativ buna.
Florin ROMAN
In "Dosarul Jidvei", Parchetul si instanta au inceput sa faca dreptate
Cei trei inculpati raman in continuare in arest
Tribunalul Alba si Parchetul au decis ca cei care au delapidat si au patat renumele firmei Jidvei sa fie judecati in continuare in stare de arest
     In cursul zilei de ieri, un complet de judecata de la Tribunalul Judetean Alba s-a pronuntat in cazul recursurilor inaintate de cei trei inculpati din "Dosarul Jidvei", impotriva carora s-a luat masura arestarii preventive, ce au solicitat punerea lor in libertate. Recursul este ultima cale de atac la care puteau apela fostii angajati pentru a li se admite cererea de a fi cercetati in stare de libertate. Economistul Horatiu Comsa si gestionarii Toader Balau si Ioan Popa au solicitat instantei suspendarea masurii de arestare preventiva pe motiv ca nu prezinta pericol social care sa impuna cercetarea in stare de detentie. Prima arestare operata de Parchetul de pe langa Tribunalul Alba a fost a lui Ioan Popa, fost gestionar la Crama Balcaciu. Potrivit procurorilor, acesta a modificat registrul de gestiune, trecand in loc de 25.000 de dopuri 15.000 de dopuri, cu diferenta inregistrata acoperind o lipsa in gestiune. Ioan Popa a fost arestat pentru delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Pentru aceleasi infractiunui a fost arestat si Toader Balau, fost gestionar la Crama Jidvei, care nu a inregistrat in gestiune actele pentru marfurile primite. Cel de-al treilea mandat al Parchetului a fost emis pe numele economistului Horatiu Comsa, care a intocmit in fals note de receptie si bonuri de iesire pentru 15.000 de sticle de bauturi alcoolice. De asemenea, se efectueaza cercetari si in cazul fostului director al Complexului de Vinificatie Jidvei, Toader Ignat, precum si a medicului Marius Comanici, care a parafat internarea lui Ignat, in timp ce acesta se afla la Bucuresti. Cazul medicului va fi luat in discutie la prima sedinta a Comisiei de Disciplina a Colegiului Medicilor Alba. Cei aproape 2000 de muncitori din cadrul societatii Jidvei considera ca masura de prelungire a mandatelor de arestare a celor trei infractori reprezinta un pas important in derularea anchetei pentru descoperirea prejudiciului cauzat de grupul care a afectat buna desfasurare a activitatii la firma din Jidvei. Precizam ca fostul sef al Combinatului de vinificatie, Toader Ignat si fosta sefa de laborator, Iulia Mihu, precum si alti gestionari - Gheorghe Bradu si Mihai Lunca - sunt anchetati in continuare. Sindicatul liber Tarnava asteapta ca si Colegiul Medicilor Alba sa faca dreptate in scandalul certificatului medical eliberat de doctorul Marius Comanici. (A.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.