Prima pagină Ediția din: 16.04.2002
Știri
Consulul Germaniei la Sibiu a vizitat ieri Alba Iulia
     În premieră, consulul Germaniei la Sibiu, d-l Peter Adamek, a vizitat în cursul zilei de ieri Alba Iulia. El s-a întâlnit cu preşedintele CJ Alba, Augustin Presecan, cu subprefectul Ioan Maier, precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii germane din judeţ. Prezenţa înaltului oficial german s-a dorit a fi o punere în temă cu realităţile judeţului nostru, precum şi cu problemele etnicilor germani, subprefectul Ioan Maier precizând printre altele că Prefectura va acorda o atenţie specială notificărilor depuse de aceştia cu privire la Legea 10/2001, care sunt circa o sută. (R.J.)
Lista medicamentelor gratuite s-a suplimentat cu încă 717 sortimente
     Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Alba, ec. Gheorghe Ştef, ne-a declarat că lista medicamentelor gratuite eliberate de farmacii s-a suplimentat, încă 717 sortimente intrând în această categorie. Precizăm că din 18 martie, asiguraţii CAS plătesc doar 65% din preţul cu amănuntul din farmacii la medicamentele care au regim de compensare. "Aceste facilităţi acordate asiguraţilor înseamnă un efort financiar mult mai mare pentru Casa de Asigurări de Sănătate. La ora actuală, procentul de cheltuieli cu medicamentele ajunge undeva la 30% din totalul bugetului CAS Alba", ne-a declarat directorul general Gheorghe Ştef. Tot ieri, în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie al Casei Asigurărilor de Sănătate Alba a fost aprobat bugetul acestei instituţii pe trimestrul I al acestui an. (D.M.)
Fostul primar al Jidveiului cercetat de Poliție
     Prefectul Ioan Rus a criticat din nou activitatea anumitor comisii locale din judeţ, în speţă Şpring, Şona, Cetatea de Baltă şi Ighiu, cu privire la marile întârzieri manifestate în aplicarea legilor de fond funciar. "Se pare că unii nu ştiu de vorbă bună şi este momentul să aplicăm măsuri drastice ca să-i trezim la realitate", a declarat prefectul judeţului Alba. Domnia sa a mai precizat că deja s-a trecut la acţiuni concrete, IPJ Alba începând cercetările în cazul fostului primar de la Jidvei şi al fostului topograf de la Mirăslău, care au întârziat înaintarea unor documente legate de fondul funciar. (R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Poliţiştii italieni au descoperit o reţea de pariuri clandestine cu tentacule în... Alba Iulia şi Abrud
"Investitorii" din judeţul Alba provin din Palermo - Sicilia *Reţeaua distrusă în Bagheria - Italia avea legături cu Cosa Nostra
     La sfârtşitul săptămânii trecute, poliţia italiană din Bagheria a arestat 18 persoane din Catania-Sicilia, sub acuzaţia de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni în gestionarea pariurilor clandestine. Pariurile se făceau pe rezultatele partidelor de fotbal, din străinătate şi din Bagheria, ale curselor de Formula 1, ale altor întreceri sportive. Potrivit cotidianului italian "La Republica", cifra de afaceri a grupului reţinut de poliţie a fost estimată la peste 25.000 Euro pe săptămână. Şeful organizaţiei era Giuseppe Burrafato care, împreună cu soţia lui, Giuseppina Cusimano şi cu ajutorul tatălui său, Salvatore Burrafato, coordona munca unor agenţi clandestini de pariuri, gestionari a 13 centre Internet, situate în localităţile Bagheria , Palermo, Casteldaccia, Santa Flavia şi Adrano, toate din provincia Catania. Jucătorii plăteau la centrele respective, primind o chitanţă pe baza căreia îşi puteau ridica eventualele câştiguri. Câştigătorii erau afişaţi pe un server de Internet (www.heaven bet.com - în prezent cu accesul restricţionat). Site-ul era înregistrat în România, însă era gestionat de Antonio Corbo, din Palermo. Capul afacerii era Cristoforo Cannella, din Palermo, care era informat zilnic despre mersul afacerii. După punerea sub observaţie a telefoanelor celor în cauză, s-au descoperit legături între aceştia şi oameni din clanul sicilian organizat în localitatea Porta Nuova, clan afiliat la Cosa Nostra. Anchetatorii italieni consideră că asemenea sume de bani nu puteau fi gestionate fără implicarea Cosei Nostra . În convorbirile interceptate se vorbea despre o cotă de 20 % din încasări, pe care gestionarii pariurilor clandestine o puneau deoparte. Investigatorii italieni au descoperit că baza de lucru a coordonatorului pariurilor - Giuseppe Burrafato - era România. În aprilie 2001 poliţiştii italieni au interceptat o convorbire între Burrafato şi o persoană din Bucureşti, în care se negocia vărsarea sumei de 75.000 Euro într-un cont deschis la o bancă din capitală. Se pare că Burrafato a venit personal, în anul 1998, în România, unde a înfiinţat două firme în Bucureşti şi două în....judeţul Alba!!! Potrivit anchetatorilor italieni, una dintre firmele din judeţul Alba este Eurowin SRL din Abrud, înfiinţată de Giuseppe Buraffato cu asociaţii Giuseppe La Barbera şi Rosario Sorrentino, ambii din Palermo. La Alba Iulia, Giuseppe Burrafato a înfiinţat în 1999 firma "Romit Casa", având ca obiect de activitate " comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi de construcţii". În această firmă, Burrafato era asociat cu Ignazio Daminco.
     Firmele din judeţul Alba, menţionate în raportul anchetatorilor italieni şi-au încheiat activitatea, la circa un an, respectiv doi, de la înfiinţare. În Abrud a luat fiinţă, în anul 1998, o gelatterie -pizzerie, la adresa indicată de anchetatori: strada Ioan Buteanu, nr. 3. Firma se numea Procexim 2000 şi era administrată de cetăţeanul italian Antonio La Barbera. Acum doi ani, spaţiul comercial a fost vândut unor investitori români, italianul investind într-o altă pizzerie, în satul Muncelul Băii aparţinând de Baia de Arieş. Potrivit informaţiilor noastre, Antonio La Barberra a venit în Abrud acum aproape 5 ani, ca reprezentant al Crucii Roşii Italiene. El este rezident în Arezzo, Sicilia, oraş care urma să se înfrăţească cu Abrudul, dacă afacerile şi parteneriatul cu administraţia oraşului din Apuseni se derulau într-o conjunctură mai favorabilă. Între timp, zona Munţilor Apuseni a fost împânzită de firme cu asociaţi sau chiar investitori italieni. Valul investitorilor a fost determinat de declararea unor oraşe din Apuseni ca zone defavorizate. În unele cazuri, investiţiile s-au cifrat la sute de milioane de lei şi cam atât, activitatea de producţie rămânând doar pe hârtie, asta în eventualitatea în care respectivele firme urmează să fie revândute, mai curate şi mai uscate. Aceasta înseamnă că, Doamne fereşte, mafia siciliană şi-a depus... conturile în Apuseni! Mai e loc şi pentru alţii... de investitori oneşti vorbim...
Andreea RADU
Un balon de oxigen pentru agenţii economici
Eşalonarea plăţii datoriilor la bugetul de stat
     Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii, precum şi alte autorităţi ale administraţiei publice pot acorda eşalonarea la plată a impozitelor, taxelor şi altor obligaţii bugetare, precum şi a majorărilor de întârziere şi a penalităţilor de orice fel, pe o perioadă de cel mult 5 ani, cu termen de graţie de până la 6 luni, cuprins în perioada de eşalonare. De asemenea, au fost stabilite amânări la plata impozitelor, taxelor şi altor obligaţii bugetare, până la data de 29 decembrie a anului fiscal în curs. În funcţie de raportul dintre totalul obligaţiilor şi cifra de afaceri, perioada de eşalonare poate fi de 12 luni pentru un raport de 5 la sută şi de peste 60 de luni în cazul în care raportul depăşeşte 50 la sută. Important este ca legislaţia să fie aplicată corect şi să favorizeze doar acele societăţi care au dificultăţi de moment şi nu probleme cronice. (A.D.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.