Curier județean
Rugăciunea de azi
     Preaslăvită Maica lui Dumnezeu, care eşti mai sfântă decât Sfinţii Îngeri, neîncetat te cântăm cu inima şi cu gura, mărturisindu-te că tu eşti de Dumnezeu Născătoare, căci cu adevărat ne-ai născut nouă pe Dumnezeu întrupat şi te rogi neîncetat pentru sufletele noastre. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Sf. Sfinţit Mc. Metodie; Sf. Calist, Patriarhul Constantinopolului
Catolic: Inima neprihănită a Sf. Fecioare Maria; Sf. Sever
Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
Polițiștii au prins doi hoți din autoturisme
     Ioan Cosmin Martin (18 ani, din Mănărade-Blaj) şi Alin Daniel Şandru (13 ani, din Spătac-Blaj) au fost identificaţi de poliţiştii din Blaj ca fiind autorii unui furt din autoturismul Dacia 1310, comis în noaptea de 13/14 iunie a.c. Cei doi au profitat de faptul că proprietarul Daciei 1310 nu şi-a asigurat portiera faţă stânga a maşinii şi i-au furat o borsetă cu actele personale (buletin, permis de conducere) şi suma de 200.000 lei. Prejudiciul a fost recuperat iar cei doi sunt cercetaţi de poliţie pentru documentarea întregii activităţi infracţionale. (N.T.)
REVEDERE
     Absolvenţii Liceului "Horea, Cloşca şi Crişan" Alba Iulia, promoţia 1967 sunt invitaţi să participe la celebrarea a 35 de ani de la terminarea şcolii. Va fi un prilej de revedere cu cei care am trăit poate cei mai frumoşi ani ai vieţii, într-o lume a tuturor posibilităţilor, la adăpost de grijile şi problemele cotidiene.
     Întâlnirea va avea loc, sâmbătă, 22 iunie, ora 10.00, în holul Colegiului Naţional "Horea, Cloşca şi Crişan" Alba Iulia. Vă aşteptăm cu drag! (Comitetul de organizare)

Piețele agroalimentare sub lupa controlului
     În săptămâna 6-11 iunie, comisia mixtă de control constituită la nivelul judeţului din membrii unităţilor de profil, a descins în pieţele agroalimentare din Cugir, Alba Iulia şi Aiud. Au fost verificaţi producătorii particulari care comercializau produse agroalimentare în pieţe, animale vii, agenţi economici din industria alimentară, unităţi de desfacere şi de alimentaţie publică, depozite en-gros.
     Din cei 397 producători agricoli controlaţi, la 30 dintre ei s-au constatat abateri de la regulile de comerţ şi sanitar-veterinare. Cele mai frecvente încălcări ale legislaţiei au fost depistate în neafişarea preţurilor, lipsa certificatelor de producător, folosirea unor cântare neverificate, punerea în vânzare a unor produse cu termen de valabilitate expirat, lipsa igienei şi existenţa unor spaţii frigorifice necorespunzătoare.
     Produsele expirate au fost retrase de la comercializare, iar cei găsiţi vinovaţi de încălcarea legislaţiei au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 12 milioane de lei. (A.D.T.)
babaDe ceva timp, prin diferite locuri din municipiul Alba Iulia poate fi zărită această bătrânică ce prezintă o fată "ciudată", adusă la cerşit. Ea este permanent însoţită de două tinere şi un băieţel, la vedere, pentru că în "umbră" pândeşte cineva care se înfruptă în stil mare de pe urma nefericirii acestei femei. Propunem organelor abilitate să monitorizeze acest caz şi poate firul să-i conducă la cei care stau în spatele... "cortinei"!
Foto text: Victor BOTEI
Stagiu de formare pentru instructori de "fitness"
     Federaţia Română Sportul pentru Toţi organizează în cadrul programului Resurse Umane un "Stagiu de formare şi perfecţionare specialişti Sportul pentru Toţi", cu specific "fitness", în perioada 21-28 iulie 2002, la Arad. Orele practice şi teoretice vor fi coordonate de lectori români recunoscuţi la nivel internaţional, printre care se află dl. Ron van Cliff, din SUA. Iată câteva dintre disciplinele la care cursanţii se vor putea pregăti în cadrul acestui stagiu: aerobic, înot, gimnastică acvatică, dans, autoapărare, canotaj-vâslit, psihologie, pedagogie, anatomie, biomecanică, fiziologie, prim-ajutor, igienă-nutriţionism, masaj, yoga etc. În urma examenelor practico-metodic şi scris se vor acorda atestate recunoscute naţional şi internaţional.
     Detalii cu privire la actele necesare pentru înscriere şi costuri se pot obţine de la Direcţia pentru Tineret şi Sport Alba. Termenul limită de înscriere este 28 iunie a.c. (I.H.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.