Prima pagină Ediția din: 4.09.2002
Știri
Specii pe cale de dispariţie
     Cele mai ameninţate specii de plante din flora sălbatică a judeţului Alba sunt papucul doamnei, siminicul, sângele voinicului, liliacul transilvan şi otrăţelul. Aceste specii aflate în pericol de extincţie supravieţuiesc doar prin ocrotirea în areale protejate. Prin prevederile legii beneficiază de statutul de specii ocrotite următoarele mamifere: râsul, hamsterul, lupul, pisica sălbatică, ursul şi vidra, la care se adaugă 89 de specii de păsări. În judeţul Alba au fost declarate 83 de rezervaţii naturale din care 23 fac parte din Parcul Natural "Munţii Apuseni". (F.R.)
Economat la Ocna Mureş
     Moda magazinelor Economat a cuprins şi oraşul Ocna Mureş, unde în cursul acestei luni va fi deschisă o unitate de acest gen. Noul magazin îi va deservi pe pensionari şi persoanele nevoiaşe, care vor putea cumpăra produse alimentare de bază la preţuri mai mici decât în alte magazine. Alimentele se vor putea vinde pe bază de cartelă. (F.R.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
În timpul unui transport de fân
Un bărbat a murit după ce s-a rostogolit 35 de metri într-o prăpastie
     Sabin Avram (47 de ani, din Arieşeni) şi-a pierdut viaţa luni, 2 septembrie, după ce a căzut într-o prăpastie, rostogolindu-se de la o înălţime de circa 35 de metri. Sabin Avram se afa la strâns fânul cu consăteanul său Ilie Bâlc. Deoarece căruţa cu care transportau cei doi fânul trebuia să urce un deal, pe teren accidentat, Avram Sabin a rămas în spatele atelajului, sprijinind crengile care asigurau o suprafaţă mai mare de încărcare pentru claie. La o zdruncinătură mai puternică, claia de fân s-a răsturnat, antrenându-l în cădere şi pe Sabin Avram. Acesta s-a rostogolit circa 35 de metri în prăpastie, fracturându-şi coloana vertebrală şi gâtul. O echipă operativă a postului de poliţie din Arieşeni s-a deplasat la faţa locului, investigând condiţiile în care victima şi-a pierdut viaţa. Medicul legist, chemat la faţa locului, a constatat că decesul a survenit în urma multiplelor fracturi de coloană suferite de Sabin Avram. (N.T., F.R.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.