Ultima oră
Știri
În sfârşit
Drumul Albac - Horea va fi asfaltat
     Aşa a declarat preşedintele interimar al CJ Alba, Eugen Popa, adăugând că lucrările de asfaltare vor fi efectuate de către "Cominco" Abrud. În ultima perioadă, pe DJ 108 s-au executat mai multe lucrări de reabilitare astfel încât acest drum a redevenit circulabil. Preşedintele interimar a mai spus că lucrările urmează să fie finalizate în acest an, iar investiţia se cifrează la aproximativ 4 miliarde de lei. (F.R.)
Primăria Zlatna va prelua şoseaua de centură a oraşului
     În cadrul şedinţei Comitetului Operativ Consultativ al judeţului Alba prezidat de prefectul Ioan Rus şi preşedintele interimar al CJ Eugen Popa au fost dezbătute o serie de probleme de larg interes. Astfel s-a stabilit ca drumul de ocolire al oraşului Zlatna să fie preluat în administrare de către primărie. De asemenea s-a mai discutat de finanţarea centrelor de îngrijire şi asistenţă socială, precum şi de situaţia electrificărilor.(R.J.; F.R.)
Staţie de epurare la Şugag
     De mai multă vreme, autorităţile judeţului Alba, în colaborare cu Apa CTTA şi Primăria Şugag, urmăresc realizarea unei staţii de epurare moderne şi performante la Şugag. Preşedintele interimar Eugen Popa a declarat că studiul de fezabilitate a fost deja aprobat de CJ Alba. Pentru realizarea acestui obiectiv sunt necesari 4,8 miliarde de lei. O sursă de finanţare a fost deja identificată, existând posibilitatea obţinerii sumei de 32 de miliarde de lei prin programul Sapard. Restul sumei trebuie acoperită din bani de la buget. (F.R.)
Copiii... fură "lucruri trăznite"
     Doi minori de 13 şi respectiv 14 ani au fost identificaţi de poliţiştii din Sântimbru ca fiind autorii unui furt comis în data de 23 septembrie de la PF Călin din localitate. Cei doi sunt Iordache Căldărar din Apoldu de Jos şi Dumitru Ciurar din Sântimbru. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că tânărul Căldărar este cel care a furat şi patru iepuri dintr-o gospodărie din zonă, respectiv din Galtiu. (D.M.)
Abrudeni, plătiţi ca să primiţi!
     Problema alimentării cu apă a oraşului Abrud a fost din nou subiect de discuţie între autorităţile judeţului. Preşedintele interimar al CJ Alba, Eugen Popa, ne-a declarat că deşi s-au făcut mari eforturi pentru ca abrudenii să primească apă, majoritatea populaţiei nu şi-a plătit factura la apă. Or, este clar că Apa CTTA nu poate livra apă fără ca aceasta să fie plătită. În acest sens, Eugen Popa a lansat un apel către abrudeni să-şi plătească consumul de apă, promiţând că aceasta va fi livrată după un program non-stop. (F.R.)
Tâlharul din Sebeş a fost arestat preventiv
     Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Marius Modi, de 16 ani, din Sebeş, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. Modi a tâlhărit o femeie, în dimineaţa zilei de 28 septembrie, furându-i geanta cu toate bunurile depozitate în ea. Bunurile furate au fost găsite de poliţiştii din Sebeş la domiciliul lui Modi, din "celebrul" cartier "Câmpului" din localitate. În cauză, cercetările continuă cu inculpatul în stare de arest preventiv. (N.T.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Alegeri cu iz de "blat" la CJ Alba
PSD, PD şi PNL au bătut palma pentru a-şi impune reprezentanţii în conducerea Parcului Industrial Cugir
PUR s-a bucurat de susţinerea fratelui mai mare, PSD
     În cadrul şedinţei extraordinare de ieri a Consiliului Judeţean Alba, consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâre referitor la constituirea Parcului Industrial Cugir, ca societate comercială la care CJ Alba este acţionar unic. Lăsând la o parte culorile politice, toţi consilierii au fost de acord că parcul de la Cugir este o necesitate şi o şansă oferită cugirenilor. Capitalul social al noii societăţi este de circa 6,3 miliarde de lei, constând în active fixe şi 100 de milioane de lei, sumă pe care CJ Alba a alocat-o pentru buna desfăşurare a activităţii.
     Discuţiile interesante au apărut la desemnarea celor care se vor ocupa de destinele acestui parc. Mai întâi, la propunerea consilierului Cornel Suciu s-a aprobat ca toţi cei 39 de consilieri judeţeni să fie membri ai Adunării generale a acţionarilor, lucru permis de Legea 215/2001 art. 102, litera "I". Consensul dintre partidele aflate în CJ Alba, atât la putere cât şi în opoziţie, cu iz de "blat" a fost evident atunci când s-a ales Consiliul de Administraţie. A fost nevoie de 7 propuneri, atâtea s-au şi făcut, ele venind din partea PSD, PD şi PNL. Deşi se ceartă mai toată ziua, cele trei partide au reuşit să-şi impună membrii sau simpatizanţii, după cum urmează: Cornel Cornea, Mircea Clonţa, Nicolae Conţan (susţinuţi de PSD), Mihai Nicuşor (PNL), Laurenţiu Rădiţoiu, Achim Vasile (PD) şi Ionescu Jean (PUR), iar cenzori Mihai Secaşiu, Maria Bulbucan şi Aurelia Heuşcu. În urma "blatului" anticipat, cei 7 membri ai CA au fost validaţi iar Cornel Cornea a fost desemnat preşedinte al CA. El a fost mandatat să preia şi atribuţiile directorului general, până la desemnarea acestuia prin concurs.
     La capitolul salarizare a trecut propunerea preşedintelui interimar al CJ Alba, Eugen Popa, ca preşedintele CA de la Parcul Industrial Cugir să primească 16 milioane de lei (iar cu sporuri salariul ajunge undeva la 25 de milioane de lei brut) şi a consilierului PD, Dorel Burlan, ca cei şase membri în CA să primească 20 la sută din leafa "şefului". În schimb, propunerea consilierului liberal Dan Motreanu de a se acorda preşedintelui CA de la parcul din Cugir un salariu mai mic, de 12 milioane de lei, a "căzut" la vot.
Florin ROMAN

La Runc - un cătun izolat de lângă Zlatna
Un bărbat a fost găsit mort, cu un cuţit înfipt în gât
     Poliţia oraşului Zlatna a fost sesizată în după-amiaza de duminică, 29 septembrie, că în satul Runc, situat la circa 6 km de DN 74, a fost găsit un bărbat decedat. Poliţiştii au intrat imediat în alertă deoarece bărbatul, Simion Tătar, în vârstă de 69 de ani, a fost găsit mort în curtea gospodăriei sale din Runc, cu un cuţit înfipt în gât. O echipă mixtă formată din poliţişti, procurori şi medic legist s-a deplasat rapid la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care bărbatul şi-a pierdut viaţa - crimă sau sinucidere?
     Satul Runc este destul de izolat, în localitate existând doar vreo 3-4 case după migrarea sătenilor la şes, în Zlatna. Pe munte, în zona Runc, au rămas doar domeniile de păşunat ale localnicilor din Zlatna. În prezent, locul este destul de pustiu deoarece zlătnenii, împreună cu zilierii, au părăsit taberele de vară unde îşi păşunaseră animalele.
     Potrivit unor informaţii de la faţa locului, decesul bărbatului a fost cauzat de secţionarea carotidei. Cea mai probabilă ipoteză este un accident nefericit, în sensul că bărbatul a căzut în cuţitul pe care îl avea asupra lui, autoînjunghiindu-se. Pe mânerul cuţitului sunt urme evidente de pământ. În plus, medicul legist nu a constatat alte semne de violenţă. Un alt indiciu, minor ce-i drept, dar de luat în considerare, este că ograda bărbatului era bine păzită de un câine fioros. Cu toate acestea, echipa de anchetatori deplasată la faţa locului cercetează toate pistele posibile şi efectuează audierea martorilor care pot oferi informaţii despre acest caz.
Nicoleta TOMUŢA
Florin ROMAN

Fostul şef al CGP Alba refuză să se împace cu CJ Alba
     În cursul zilei de ieri, CJ Alba i-a propus, la sugestia instanţei, fostului şef al CGP Alba, Roman Costan o conciliere. După cum se ştie, în urmă cu doi ani, Costan a fost eliberat din funcţie, după care a acţionat în judecată CJ Alba pe motiv că a fost destituit abuziv. Deşi i-au oferit lui Costan un post bun şi o leafă de circa 6,5 milioane de lei brut, cu posibilitatea acordării de alte premii, consilierii judeţeni au primit un răspuns negativ din partea acestuia. Până la urmă doar legea îşi va spune cuvântul în acest scandal. (F.R.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.