Rugăciunea de azi |
Lumină lină a Sfintei Slave a Tatălui ceresc, Celui fără de moarte, a Sfântului Fericitului, Iisuse Hristoase, venind la apusul soarelui, văzând lumina cea de seară, lăudăm pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh, Dumnezeu; vrednic eşti în toată vremea a fi lăudat de glasuri cuvioase, Fiul lui Dumnezeu, Cel ce dai viaţă, pentru aceasta lumea Te măreşte. Amin.
Calendar religios
Ortodox: Cuv. Alipie Stâlpnicul; Cuv. Stelian Paflagonul
Catolic: Sf. Ioan Berchmans
|
|
Știri |
Proiect de twinning cu Brandenburg
Programul oficial al vizitei de studiu al reprezentanţilor judeţului Alba în Regiunea Brandenburg va debuta în data de 4 decembrie cu alocuţiunea de salut a gazdelor. Vor fi prezentate apoi declaraţiile privitoare la stadiul actual al Proiectului de Twinning "Regiunea Centru", tematica şi obiectivele vizitei şi va avea loc primul schimb de opinii şi şedinţa internă a preşedinţilor de judeţe. În cadrul vizitei la Lausitz va fi prezentat proiectul IBA pentru reorganizarea regiunii carbonifere, vor fi precizate sarcinile şi rolul societăţii în cadrul restructurării oraşului şi va avea loc o rundă de convorbiri (recondiţionarea zonelor miniere, importanţa şi rolul planificării regionale).
În capitala landului, Postdam, se va desfăşura şedinţa delegaţiei participante şi vor fi prezentate sarcinile şi perspectivele IHK Brandenburg, dar şi principiile dezvoltării turistice ale regiunii şi proiectul regional Centrul Comercial Wustermark.
În data de 3 decembrie 2002, în cadrul întâlnirii de la Postdam vor fi prezentate rolul, sarcinile şi metodele de lucru ale amenajării teritoriale în Brandenburg, rolul şi sarcinile ILB în cadrul administrării fondurilor structurale UE şi sarcini ale BBG pentru dezvoltarea localităţii Waldstadt.
Vizita de studiu se va încheia cu întâlnirea preşedinţilor judeţeni cu colaboratori ai Cancelariei Statului. Florin ROMAN
|
Râul Ampoi - igienizat cu voluntari
De curând, la Bărăbanţ a avut loc o acţiune de igienizare a râului Ampoi, la care au participat cca 70 de ecologişti dintre localnici, alături de reprezentanţii mai multor instituţii: Primăria Alba Iulia, Inspectoratul de Protecţia Mediului Alba, SGA Apele Române, Salprest şi, ca de fiecare dată, elevii şcolii generale din Bărăbanţ. Acţiunea face parte dintr-un proiect al CETM "Albamont", finanţat de către REC România, intitulat "Creşterea eforturilor locale pentru implementarea Directivei Cadru privind apa pe râul Ampoi".
După cum am fost informaţi, dintre ecologiştii voluntari au lipsit tocmai cei dovediţi că au depozitat deşeuri în zona respectivă (Teodor Crişan, Augustin Mârza etc.). Coordonatorul proiectului, d-na Mona Dăneţ, a propus ca acestora să li se aducă la cunoştinţă că, în conformitate cu Directiva 60/2000 a Consiliului European, "apa nu este un produs comercial, ci un patrimoniu care trebuie protejat, tratat şi apărat ca atare". (I.H.)
|
|