Prima pagină Ediția din: 13.6.2003
Știri
Eugen Popa la Colegiul Militar Alba Iulia
      Președintele CJ Alba, Eugen Popa, a fost prezent joi, 12 iunie, la orele amiezii, la Colegiul Militar "Mihai Viteazu" din municipiul Alba Iulia. În calitatea sa de reprezentant al autorității ju­de­țe­ne, Eugen Popa a salutat absolvenții prestigiosului colegiu albaiulian cu ocazia festivităților de închidere a studiilor liceale a celei de-a 52-a promoție a unității de învățământ. (T.I.)
Președintele CJ Alba la Ocna Mureș
      Joi,12 iunie, președintele CJ Alba, Eugen Popa, a fost prezent la Ocna Mureș la invitația di­recto­ru­lui UPSOM, Ioan Bog­dan. Cu ocazia întâlnirii, pre­șe­din­te­le Popa a avut o reuniune și cu o serie de investitori interesați de investițiile în zonă. (T.I.)
Sancțiuni pentru (ne)protecția mediului
      De la începutul anului, Inspectoratul de Protecție a Mediului Alba a aplicat în județ amenzi în valoare de circa 800 milioane de lei, din care s-au încasat efectiv aproximativ 500. De asemenea, după cum ne-a precizat șeful ITM Alba, dl. Dimitrie Clepan, ca o completare a legislației, s-a introdus de curând așa numitul Fond de Mediu. Acesta s-ar traduce în taxe pe substanțele toxice, pe deșeurile și depozitele ne­a­u­to­ri­za­te etc și stimulează introducerea de tehnologii curate. Și la acest capitol, ITM Alba a "colectat" de la agenții economici peste 600 milioane lei în ultimele 5 luni de zile.(R.J.)

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Comandantul Corpului 4 de Armată Transilvania la Alba Iulia
      Comandantul Corpului 4 de Armată Transilvania "Mareșal Constantin Prezan", generalul maior Neculai Băhnărean a participat ieri la festivitățile prilejuite de încheierea studiilor liceale de către cea de-a 52-a promoție a Colegiului Militar "Mihai Viteazul" din Alba Iulia. După festivitatea de premiere și serbarea de sfârșit de an școlar, gen. mr. Neculai Băhnărean s-a întâlnit cu comandanții MApN din Garnizoana Alba Iulia. Gen. mr. Băhnărean a fost directorul Statului Major al Forțelor Terestre din Armata Română, fiind numit la comanda Corpului 4 de Armată Transilvania în locul generalului Ion Cioară, care a fost trecut rapid și discret în rezervă, după o avansare la gradul de general locotenent. Aflând de la ziariști despre trecerea sa în rezervă, după o viață închinată slujirii Armatei Române, proaspătul gen. lt. (r) Ion Cioară a spus că prefera să demisioneze, în loc să fie trecut în acest mod în rezervă. (N.T.)
Dr. Liviu Stoica - primul conferențiar universitar doctor în medicină din județul Alba
      Recent, MEC a confirmat onorantul titlu de conferențiar universitar pentru dl. doctor Liviu Stoica. Este un succes remarcabil, avându-se în vedere faptul că domnia-sa este primul care obține această performanță din județul Alba. Dl. Stoica este titular al Universității "1 Decembrie 1918" și medic primar psihiatru fiind cunoscut atât în țară cât și în străinătate. A fost și este membru în diferite asociații profesionale naționale, a publicat 7 cărți de specialitate și peste 50 de articole în țară și peste hotare. Pe plan internațional dl. doctor este colaborator sau profesor asociat la universități din Viena - Austria, Dundee - Scoția, Sacramento - USA și Wellington - Noua Zeelandă. "Dorința mea este ca spitalul din Alba Iulia să devină clinică universitară și să formez o echipă de cercetare în domeniul neurologic și psihiatric", ne-a declarat în exclusivitate proaspătul conferențiar universitar. (R.J.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.