Curier județean
Rugăciunea de azi
     În mâinile milostivirii Tale celei mari, o Dumnezeul meu, încredințez sufletul și trupul meu, simțirile și graiurile mele, sfaturile și gândurile mele, lucrurile și toate cele trebuincioase ale trupului și ale sufletului meu. Iar Tu, deci, binecuvântează-mă, miluiește-mă și mă izbăvește de tot răul, ca petrecând viața fără de păcat, în toate zilele vieții mele, să ajung la viața cea veșnică cu Sfinții Tăi, în Împărăția Ta și cu dânșii să Te slăvesc în veci. Amin!
Calendar religios
Ortodox: Înălțarea Domnului; Sf. Mc. Achilina; Sf. Trifilie
Catolic: Sf. Anton din Padova
Greco-catolic: Încheierea Praznicului Înălțării. Sf mc Achilina. Pc pr Trifilie, ep Lucosiei Ciprului
Meteo
     *ASTĂZI: După o noapte cu cer variabil și stropi de ploaie pe ici pe colo, temperatura în zori va oscila în jurul valorii de 18 grade C. În cursul zilei, cerul se va degaja treptat, iar soarele va încălzi din nou cu putere, mercurul termometrelor urcând până la 32 grade C. Vântul va sufla slab. Spre seară cerul se va înnora, vântul va bate în rafale. Sunt posibile ploi repezi de scurtă durată, mai frecvente în zonele de deal și munte.

Editorial
Prima pagină
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Știri
5 miliarde de lei - investițiile de mediu în județ
      Conform datelor furnizate de către șeful ITM Alba, dl. Dimitrie Clepan, în acest an investițiile de mediu în județul Alba se ridică la aproximativ 5 miliarde de lei. Acestea au constat în lucrări de ecologizare, lucrări de combatere a eroziunii solului, amenajări torenți, alimentări cu apă, stații de epurare și altele. De asemenea, împreună cu grupuri de elevi din Alba Iulia, Ocna Mureș, Abrud, Cugir, Blaj și Baia de Arieș, ITM Alba a efectuat o serie de împăduriri pe raza județului.(R.J.)

Festivalul-concurs de interpretare a muzicii populare "Sus, sus, sus, la moți, la munte"
Regulament
      Prefațând ediția din acest an a tradiționalei manifestări po­pu­la­re "Târgul de Fete de pe Muntele Găina", în perioada 17-18 iulie la Cîmpeni va avea loc o nouă ediție a Festivalului-concurs de in­ter­pre­ta­re a muzicii populare ro­mâ­nești "Sus, sus, sus, la moți, la munte", organizat de Consiliul județean Alba, Prefectura ju­de­țu­lui Alba, Direcția județeană pentru Cultură, Culte și Pa­tri­mo­niu Cultural Național Alba, Centrul județean al creației populare Alba, Primăria și Con­si­liul local Cîmpeni. Scopul festivalului este descoperirea de noi talente interpretative, punerea în valoare a cântecului popular autentic, prezentarea frumuseții costumului popular românesc și introducerea lor în circuitul valorilor spirituale. La concurs pot participa soliști vocali și instrumentiști amatori din întreaga țară, având vârsta cuprinsă între 17-30 de ani. Pot participa de asemenea formații de tulnicărese cu tradiție în această artă. Concurenții vor prezenta în concurs două cântece din care unul specific zonei din care provin, iar celălalt din zona Munților Apuseni. Unul dintre ele va fi fără acompaniament orchestral (doină, bocet, baladă). Înscrierile și informații su­pli­men­ta­re se pot obține de la Centrul Județean al creației populare Alba din Alba Iulia strada I.C. Brătianu, nr. 2 cod. 2500 sau la telefon 0258/813076, până la data de 10 iulie 2003. Premiile acordate au valori cuprinse între 5 milioane și 1 milion de lei. Concursul se va desfășura în data de 18 iulie, în aer liber, în orașul Cîmpeni. În data de 17 iulie va avea loc preselecția. Câștigătorii premiilor I, II, și III vor participa la spectacolul folcloric de pe Muntele Găina din seara zilei de 19 iulie. (A.D.)
Thank you, Miss Mery
      Înscrisă în tradiția școlii din ultimul deceniu, colaborarea cu voluntari ai "Corpului Păcii" SUA s-a dovedit a fi deosebit de benefică. Un exemplu elocvent îl constituie cazul domnișoarei Mery Morgan, actriță și profesoară, care predă la Școala nr. 3 din Sebeș engleza americană, ca voluntar "Peace Corps" SUA.
     Prezență activă, agreabilă, atașată de elevi, implicată în problemele școlii, Mery desfășoară activități ca profesor la clasă încurajând participarea elevilor la o serie de activități educative în care au învățat multe despre societatea și cultura americană. Sensibilă la nevoile și interesele școlii, s-a implicat într-un proiect comunitar de ajutorare. Prin "Project Peace Corps", Școala nr. 3 Sebeș a beneficiat de un ajutor substanțial constând în mobilier școlar (scaune), un calculator performant cu imprimantă, aparatură pentru rețea internet și o stație de sonorizare. Dorim să menționăm faptul că Mery Morgan a avut contract pe o perioadă de doi ani (2001 - iunie 2003) timp în care nu a scăpat nici un prilej ca prin diverse modalități să ia contact cu cultura și societatea noastră, vorbind foarte bine în grai românesc.
     La sfârșit de mandat îi adresăm și pe această cale mulțumirile noastre pentru tot ceea ce a făcut cu suflet, pasiune și sensibilitate pentru elevii și dascălii acestei școli. Îi păstrăm o frumoasă amintire și sperăm că va mai reveni cu drag în școala ce vremelnic a găzduit-o. Consiliul de administrație
(prof. Ana PIERSECĂ, director)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.