Ultima oră
Știri
Centrală termică de cartier, de vânzare
      CLM Alba Iulia a aprobat în ultima sa ședință vânzarea prin licitație publică a punctului termic nr.1, situat pe strada Arieșului din Alba Iulia. Centrala aparține do­me­niu­lui public și a fost scoasă din funcțiune, odată cu obiectivul CT Zonă. Prețul de pornire este de 142 de milioane de lei. Punctul termic nu este dezafectat.(F.R.)
Coliziune motoscuter - căruță
      Luni, 25 august, poliția din Cugir a fost sesizată în jurul orei 22.35 de către Eugen Suciu cu privire la un accident de pe DN 704. Mircea Mărginean, de 46 ani, din Cugir, se deplasa cu căruța pe ruta Șibot-Cugir, având ca unică sursă de lumină o lanternă în stare de funcționare. La km 7+400, acesta a fost lovit din spate de către un motoscuter PUCH care n-a păstrat distanța corespunzătoare de deplasare. În urma coliziunii con­du­că­to­rul acestuia, Onoiu Peterlean, de 51 ani, domiciliat în Cugir, a suferit o plagă contuză coapsă dreaptă și a fost internat la spitalul din același oraș unde i s-au recoltat probe biologice. (A.K.)
Victimă a focului de artificii
      Maria Gândilă, de 50 de ani, din Sebeș a ajuns la spital după ce o schijă desprinsă în timpul focurilor de artificii care au marcat încheierea Zilelor Sebeșului a lovit-o direct în ochi. Femeia se afla în centrul orașului Sebeș, asistând alături de miile de spectatori la focurile de artificii, când traiectoria unui proiectil lansat greșit, a determinat acest accident. Femeia se află internată la Secția de oftalmologie a Spitalului din Sebeș, urmând să fie supusă unei intervenții chirurgicale de către o echipă de medici con­du­să de dr. Adrian Teodoru. Or­ga­ni­za­to­rii manifestării consideră că firma din Orăștie, care a coordonat desfășurarea focului de artificii, este vinovată de acest nefericit incident, dar și reprezentanții administrației publice locale, care ar trebui să găsească un loc mult mai ferit pentru lansarea acestor proiectile în ve­de­rea evitării unor posibile accidente. (D.T.)
La Oficiul Prefectural Câmpeni
Audiențe telefonice
      În completarea audiențelor zilnice pe care le ține la sediul Oficiului Prefectural din Câmpeni, directorul Nicolae Puiuleț ne-a declarat că a decis ca în fiecare zi de joi a săptămânii, între orele 16.00 - 17.00, să răspundă personal apelurilor telefonice sosite din partea cetățenilor. Cei interesați, pot apela la numărul de telefon 771910, Nicolae Puiuleț urmând să-l informeze personal pe prefectul Liviu Mugurel Sârbu despre do­le­an­țe­le moților, care sunt cu fiecare zi ce trece tot mai numeroase.(R.J.)
Reciclarea străzilor din Aiud - la final
      Planificată pentru începutul lunii august, acțiunea de reciclare a străzilor Dr. Ciortea, Mihai E­mi­nes­cu, Dorobanților, Aurel Vlaicu, Cloșca și 900 ml din str. Ion Creangă (spre Ciumbrud), con­tra­cta­tă cu RADJ Cluj-Napoca, a început cu întârziere de trei săptămâni, dar a fost finalizată în 5 zile în loc de 20, câte erau în contract. În primele două zile au fost reparate în totalitate străzile Mihai Eminescu și Aurel Vlaicu, prin metoda reciclării cu adaos de ciment (6%), iar în zilele de joi, vineri și sâmbătă au fost terminate și celelalte străzi contractate. În aproximativ două săptămâni va fi aplicat un tratament bituminos dublu străzilor mai sus amintite. (F.R.)
Pădurile vor fi supravegheate prin satelit
      Reprezentanții guvernului au convenit asupra necesității in­tro­du­ce­rii unui sistem de supraveghere prin satelit a fondului forestier, astfel încât intervenția comisarilor Gărzii Naționale de Mediu să se realizeze în timp real. Această măsură va duce și la creșterea nivelului a­men­zi­lor pentru defrișările ilegale de păduri.(F.R.)
PNȚCD a fost reînregistrat ca partid politic
      După cum s-a precizat în ultima conferință de presă a PNȚCD Alba, prin decizia civilă nr. 11/26 mai 2003, a Tribunalului municipiului București, s-a dispus reînregistrarea PNȚCD în registrul special al partidelor politice.
     Toate condițiile impuse de către noua lege a partidelor politice sunt îndeplinite și, prin urmare, procesul de relansare a partidului în prim-planul scenei politice românești dispune de baza legală necesară. În comunicatul țărăniștilor din județul nostru se mai arată că "cele 60.000 de semnături ale membrilor fon­da­tori arată susținerea de care PNȚCD se bucură în toate județele țării". (I.H.)

Editorial
Prima pagină
Curier județean
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Un incendiu de proporții a distrus 13 ha de pădure la Lupșa
      Pe parcursul a două zile, pompierii militari din Alba Iulia, Turda și cadrele Ocolului Silvic Baia de Arieș împreună cu populația civilă din comuna Lupșa au acționat la stingerea unui incendiu de proporții izbucnit într-o pădure din apropiere, respectiv pe Muntele Mare în zona "Sub Grădini". Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al pompierilor militari din Alba și șeful echipei de intervenție de la Lupșa, cpt. Silviu Dogaru, focul a fost observat duminică seara de un călugăr de la Mănăstirea Lupșa dar, din cauza zonei greu accesibile, oamenii din comună au acționat abia luni dimineața, pe lumină. Deoarece localnicii n-au biruit focul, care s-a întețit din cauza vântului foarte puternic, au fost chemați pompierii militari de la Turda (cea mai apropiată unitate de pompieri). Pentru că zona afectată de foc era extrem de dificilă - pantă, vârf de munte - pompierii din Turda au solicitat sprijinul colegilor lor din Alba Iulia. După mai bine de 30 de ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să localizeze și să stingă incendiul. Cpt. Dogaru ne-a informat că mașinile de pompieri nu au putut accede pe munte, pompierii militari fiind nevoiți să se deplaseze pe jos circa două ore până la focar. Pentru stingerea incendiului s-a acționat cu mături, sape și... sticle, umplute cu apă de la izvoarele din zonă. Pompierii militari din Alba Iulia și-au petrecut noaptea de luni spre marți în vârful muntelui, supraveghind focarul de incendiu care risca să se extindă din cauza vântului extrem de puternic. Ieri, la orele amiezii, un echipaj al pompierilor militari din Turda i-a schimbat pe cei din Alba Iulia, urmând să supravegheze în continuare zona.
     Potrivit unor informații neoficiale, s-ar părea că focul a izbucnit din cauza unui foc deschis, lăsat nesupravegheat de doi vânători care au trecut prin zona afectată. Au ars 9 ha de pădure tânără de brad și 4 ha de uscături din pădure, fără afectarea coronamentului. Nu s-au semnalat victime, participanții la stingerea incendiului alegându-se doar cu zgârieturi provocate de contactul cu terenul greu accesibil.Pagubele au fost estimate preliminar la circa 90 de milioane de lei. În cauză, poliția Lupșa efectuează cercetări.
NicoletaTOMUȚA

Alexandru Dăncilă - noul primar al municipiului Sebeș
Prefectul Liviu Mugurel Sârbu și-a luat ieri rămas bun de la foștii angajați și a făcut cunoștință cu cei noi
      DăncilăIeri dimineață, dr. ing. ec. Liviu Mugurel Sârbu, tânărul prefect al județului Alba și-a luat rămas bun de la foștii săi colegi din cadrul Primăriei municipiului Sebeș, cu care a colaborat excelent pe parcursul celor peste trei ani de mandat în calitate de primar. Practic, Liviu Mugurel Sârbu a fost suspendat din această funcție, fiind astfel posibilă întoarcerea lui în orice moment în fotoliul de primar, dacă va mai fi cazul. Noul edil-șef (interimar) al municipiului Sebeș este dl. Alexandru Dăncilă, fostul viceprimar al localității. "Las în urmă un colectiv bine închegat și profesionist și am deplina încredere că împreună cu dl. Dăncilă vor reuși pentru cetățenii Sebeșului cel puțin aceleași realizări pe care le-am avut împreună", ne-a declarat Mugurel Sârbu, care le-a oferit celor de acolo mai multe cadouri constând în obiecte promovate cu ocazia Zilelor Sebeșului. În după-amiaza aceleiași zile, prefectul de Alba i-a convocat la o ședință pe noii săi subordonați din cadrul Prefecturii pentru a-i cunoaște, și pentru a stabili anumite coordonate în ceea ce privește relațiile de colaborare și modalitatea de a se lucra eficient în echipă.(R.J.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.