Prima pagină Ediția din: 8.12.2003

Editorial
Curier județean
Ultima oră
Alte căutări în arhivă
Reveniți la ziua de azi
Vineri, 12 decembrie 2003
Conferința județeană extraordinară a PSD Alba
      Mult așteptata Conferință județeană extraordinară a PSD Alba, în cadrul căreia va fi ales noul președinte al organizației județene va avea loc pe data de 12 decembrie a.c., a anunțat președintele interimar Cornel Filipescu. Aceasta se va desfășura începând cu ora 15.00 la Sala Mare a Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia și vor participa 526 de delegați din partea filialelor locale. Alte subiecte aflate în discuție pe lângă cel mai arzător, alegerea președintelui, vor fi o analiză privind starea organizației județene, precum și eliberarea din funcțiile deținute ale unor membri plecați definitiv peste hotare. Senatorul Filipescu nu a precizat concret, dacă și presa va avea acces la dezbateri având în vedere marele interes public, de menționat fiind însă faptul că la precedenta Conferință județeană din 2001, reprezentanții mass-media au avut accesul neîngrădit.(R.J.)
Moș Nicolae a adus zăpadă și frig
Primele troiene, primele probleme pe drumuri
      Așa cum au prognozat meteorologii, la sfârșitul săptămânii trecute, a nins în majoritatea localităților din județul Alba. Variațiile de temperatură au dus la apariția poleiului, motiv de neliniște pentru șoferii care s-au înhămat la drum, mai ales în zona de munte. Cel mai mult a nins în zona Munților Apuseni, la Avram Iancu și Roșia Montană. Echipajele de deszăpezire au acționat de sâmbătă noaptea și până dimineața pentru îndepărtarea poleiului și a zăpezii pe mai multe drumuri județene. Dispecerul de serviciu de la SC DPL SA Alba ne-a comunicat că s-a intervenit cu material antiderapant pe următoarele drumuri: DJ 762 Mihoiești-Ponorel-Avram Iancu, DJ 705 Almașu Mic-Zlatna, DJ106 F-Daia Română, DJ 106 F-Câlnic, DJ704 A-Răchita, DJ 670 C-Săsciori, DJ 107 C-Vințu de Jos și DJ 704-Pianu. Conducătorii auto sunt sfătuiți să nu plece la drum fără a avea mașina pregătită pentru iarnă. (F.R.)
Redirecționări de fonduri
      În ședința de ieri, consilierii județeni au aprobat noi modificări la buget. Astfel, Teatrul de Păpuși " Prichindelul" din Alba Iulia a mai primit 175 de milioane de lei pentru cheltuieli de personal, în timp ce 100 de milioane de lei au fost disponibilizate de la Direcția Plantelor și 550 de milioane de lei de la programele de dezvoltare regională ale CJ Alba. 100 de milioane de lei s-au plătit pentru spectacolul "Iarna simfonică" a lui Tudor Gheorghe, iar 375 de milioane de lei s-au alocat Centrului de Creație Populară pentru susținerea financiară a unor spectacole ce au avut loc sau urmează să se desfășoare.(F.R.)
Rețele de apă-canal vor fi reabilitate
      La sediul Consiliului județean Alba a avut loc o întâlnire între Eugen Popa, președintele Consiliului județean Alba și reprezentanții firmei de asistență Hallcrow Group Ltd., care a câștigat licitația pentru proiectul "Asistență tehnică pentru pregătirea proiectelor de infrastructură, finanțată pe baza programului SAMTID-PHARE 2002". În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte privind implicarea Consiliului județean Alba în cadrul programului SAMTID-PHARE 2002. Eugen Popa a asigurat membrii echipei de asistență de sprijinul și implicarea necondiționată a Consiliului județean Alba în realizarea proiectului județului Alba de reabilitare a rețelelor de apă-canal în beneficiul locuitorilor orașelor județului nostru. (F.R.)
De astăzi
3000 de brazi scoși la vânzare
      Directorul Direcției Silvice Alba, Ioan Pașca, a declarat că de luni, locuitorii din zona Apusenilor vor putea să cumpere brazi de iarnă. Vor fi scoși la vânzare 3000 de brazi, la prețuri cuprinse între 100.000 și 195.000 de lei. La Alba Iulia, brazii vor putea fi cumpărați de miercuri de la sediul Ocolului Silvic. Până în prezent au fost confiscați 200 de brazi, tăiați ilegal din pădurea statului.(F.R.)
Belgian, protagonist al unui accident rutier
      La sfârșitul săptămânii trecute, pe strada Lucian Blaga din Sebeș a avut loc un accident de circulație. Un autoturism BMW cu numere de București condus de Otto Deneș din Cluj Napoca a fost lovit din spate de un alt autoturism, marca Audi 100, condus de Francisc Phillipe Gallo, de 53 de ani, din Belgia. Alcooltestul a arătat faptul că belgianul era băut, iar probele de sânge au indicat o îmbibație de 1,5 la mie. Acestuia i s-a întocmit dosar penal.(F.R.)
Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.