"Happy end" parțial în procesul parcărilor cu plată din Alba Iulia

Acțiunea penală a celor nouă cetățeni din Alba Iulia de a se adresa Justiției, în vederea tragerii la răspundere a Consiliului Local pentru nerespectarea hotărârilor instanțelor judecătorești, un act cetățenesc unic în România, a produs efect, în sensul că Primăria municipiului nostru a anunțat Hotărârea 419/2003 de reducere a locurilor de parcare de la 2020 la 1683, cele 337 locuri de parcare fiind existente doar pe hârtie.
Este o formă crasă de obrăznicie și de dispreț față de cetățenii din Alba Iulia pentru că parcările cu plată ilegale sunt menținute în continuare, dar și de dezinformare a Justiției și instituțiilor statului de drept.
De ce mi s-a repetat obsesiv că nu am dreptate, dacă s-au desființat cele 337 de parcări?
Același Consiliu local le-a înființat și apoi le-a desființat. Când au fost serioși și cine le dă cetățenilor banii înapoi pentru amenzile din acele locuri de parcare? Solicit despăgubiri pentru cei care au fost amendați în mod abuziv.
Dacă tot s-a publicat așa-zisa "listă a rușinii", rugăm firma care administrează parcările cu plată din Alba Iulia să prezinte și lista cu persoanele și instituțiile care au primit taloane de parcare gratuite din portofoliul firmei. Dacă nu, vom face noi investigații și vom prezenta noi câteva cazuri concrete pentru a vedea unde este dreptatea și de ce unii aflați în funcții sus-puse preferă să tacă în legătură cu subiectul parcărilor cu plată.
Începând cu săptămâna viitoare vom iniția o campanie de strângere de semnături împotriva parcărilor cu plată ilegale (peste 80% în municipiul Alba Iulia) la care sunt așteptați să adere toți cetățenii nemulțumiți de această situație.
Noi avem încredere în instituțiile statului, dar, dacă ele vor fi împiedicate să-și facă datoria, ne rezervăm dreptul de a ne adresa forurilor internaționale precum și Curții Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Toți cetățenii, indiferent de funcție, trebuie să înțeleagă că legea trebuie respectată în litera și spiritul ei, pentru ca toți să se bucure de drepturile consfințite de Constituție.
Președinte PUR (S-L) Alba
ec. Nicolae POPA
Prevenirea pestei porcine clasice la mistreți
Pentru a preveni apariția pestei porcine clasice la mistreții din mediul silvatic, Laboratorul Sanitar Veterinar de Stat din cadrul DSV Alba a pregătit 1500 de momeli vaccinale. Potrivit declarației directorului DSV Alba, dr. Ioan Dârzu, aceste momeli au fost repartizate fondurilor de vânătoare aparținând Direcției Silvice Alba, A.J.V.P.S. și altor fonduri de vânătoare private de pe teritoriul județului nostru. Vaccinul s-a administrat în locuri special amenajate, unde mistreții au primit supliment de furaj.
(A.D.T.)
De la PUR la PRM sau bătălia pentru fotoliul de primar
Privitor la articolul "Organizația PUR Sântimbru trece la PRM", publicat de ziarul "Unirea" în data de 3 martie 2004, filiala zonală PUR Alba Iulia declară următoarele: la analiza efectuată în Biroul Executiv al filialei zonale, privitor la susținerea candidaturii pentru funcția de primar al comunei Sântimbru, s-a hotărât după o dreaptă cumpănire susținerea domnului inginer agronom Mircea George, actualul director al S.C. Agravit S.A. având 32 de ani, în detrimentul domnului Mihai Șandru, pensionar, de 60 de ani. Balanța a înclinat în favoarea tinereții și a valorii profesionale. Acest lucru l-a supărat pe domnul Mihai Șandru care neacceptând criteriul concurențial în susținerea candidaturii, a hotărât să plece cu câțiva apropiați demonstrând comportamentul copilăresc al celor ce-și iau jucăriile și pleacă.
PUR Alba Iulia este hotărât să nu se lase șantajat de astfel de situații și preferă să se înhame la rezolvarea problemelor comunităților cetățenești și să nu facă figurație pe scena politică a județului.
(Președinte PUR «S-L» Alba Iulia, ing. Mircea ABRUDEANU)
Un primar gospodar
De la intrarea în comuna Roșia Montană îți dai seama că în fruntea comunei se află un om gospodar și interesat de obștea pe care o conduce. Fiecare stâlp de curent este prevăzut cu lămpi de iluminat ceea ce dă localității o ținută de oraș. Calitatea de bun gospodar a domnului Virgil Narița se vede și din aceea că toți beneficiarii Legii 416 sunt antrenați în muncile gospodărești din cadrul comunității, cum ar fi, pe timp de iarnă, la curățarea zăpezii de pe trotuare și în fața instituțiilor, vara se muncește la înfrumusețarea comunei prin diferite activități de curățenie, vopsitul gardurilor, văruitul pomilor și întreținerea spațiilor verzi din centrul comunei și astfel tot timpul sunt în acțiune, dar, la rândul lor, sunt plătiți în fiecare lună, cu sumele stabilite de Legea 416. Intrarea în comună se face printr-o imensă poartă sculptată din lemn care dă o notă de stăpânire acestei comune.
Felul cum abordează problemele cetățenilor și discută cu ei te face să te apropii cât mai mult de el și poți să discuți toate problemele ce te frământă, fiind și ajutați în același timp, în limita posibilităților și a cadrului legal.
(Semnează mai mulți locuitori ai comunei Roșia Montană)