Prima pagină Ediția din: 2.6.2004
Verificări pe linie de... buletine
•Aproape jumătate dintre cei controlați de poliție nu aveau documente de identitate legale
      În cadrul unei acțiuni organizate de cadrele Biroului de Ordine Publică și cele ale Serviciului de Evidență Informatizată a Persoanei Alba, au fost verificate 1354 de persoane, 502 dintre acestea fiind puse în legalitate prin depunerea actelor în vederea obținerii cărții de identitate. Polițiștii au constatat că 139 dintre cei verificați nu aveau documente de identitate sau acestea le erau expirate de mai bine de un an de zile. În cadrul aceleiași acțiuni, au fost aplicate 210 sanc­țiuni contravenționale, dintre care 124 pentru nereguli în legătură cu documentele de identitate iar restul pentru încălcări ale legii pri­vind ordinea și liniștea publică. (N.I.T.)
La Alba Iulia
Încep lucrările la "Traseul celor trei fortificații"
    Cea mai importantă acțiune de punere în valoare a Cetății Vauban din programul acestui an este pe punctul de a începe. Ne referim la punerea sa în operă, pentru că etapele pregătitoare: elaborarea și a­probarea proiectului, licitarea lucrării, semnarea contractelor au avut deja loc. Concret, este vorba despre amenajarea "Traseului celor trei fortificații", prin care se deschide publicului o nouă cale de a cu­noaș­te mai bine patrimoniul istoric reprezentat de cele trei fortificații militare succesive din "miezul" municipiului Alba Iulia: Castrul Le­giunii a XIII-a Gemina, Cetatea medievală a Bălgradului și Cetatea Vauban. "Traseul celor trei fortificații" este un proiect cuprins în Pro­gramul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare "O Românie frumoasă", având ca partener și beneficiar Primăria municipiului Alba Iulia. O co­misie a administrației locale în frunte cu primarul Mircea Hava a predat luni amplasamentul antreprenorului lucrării SC Grup Corint SA Sântimbru (câștigătorul licitației), care în câteva zile va începe efectiv lucrul. Din momentul primei lovituri de cazma vor trece trei luni până la finalizarea lucrării, dacă nu apar complicații. "Mă bucur că am ajuns într-o altă etapă a luptei pentru Cetatea Alba Iulia, că am trecut de la simpozioane și proiecte la lucrările efective de pu­nere a sa în valoare. Interesul albaiulienilor și al turiștilor pentru Ce­tate crește pe măsură ce o cunosc mai bine. De aceea am și ales șanțurile Cetății ca loc pentru manifestări cu mare priză la public, a­șa cum au fost Zilele municipiului (anul trecut) și recenta Sărbătoare Bergenbier. Pe de altă parte trebuie să intensificăm acțiunile de con­servare și restaurare în Cetate. "Traseul celor trei fortificații" este un nou pas pe acest drum" - ne-a declarat Mircea Hava.
Anca DINICĂ

300.000 de lei pentru donatorii de sânge
    Autosesizându-se, probabil, în urma apelurilor disperate apărute în mass-media, ministrul Sănătății, dr. Ovidiu BRÎNZAN, i-a pus pe subordonații săi să lucreze. Aceștia au întocmit un proiect de hotă­râre de guvern care prevede creșterea valorii compensațiilor primite de persoanele care donează sânge de la 200.000 la 300.000 de lei. (N.I.T.)
Un bărbat a fost ucis de un autotren pe DN1
    În 31 mai, în jurul orei 2.00 dimineața, pe DN 1, la Răhău, s-a produs un accident rutier în care și-a pierdut viața Viorel Toldea, de 51 de ani, din Almașu Mare, domiciliat în Săliștea Sibiului. Bărbatul ieșise de pe drumul Răhăului pe DN 1 fără să se asigure, moment în care calul și căruța i-au fost izbite de TIR-ul marca Mercedes, de A­rad, condus de Adrian Amurăriței. Căruța a fost făcută praf, calul a murit dar căruțașul a scăpat ca prin minune. În timp ce Toldea se lamenta pe lângă calul ucis, un alt TIR care circula pe DN1 l-a izbit cu remorca pe căruțaș, ucigându-l pe loc. TIR-ul turcesc, condus de Mustafa Aslan, de 50 de ani, nu a oprit la locul accidentului, fiind depistat ulterior în trafic de poliție. Bărbatul ucis, necunoscut la data producerii accidentului, a fost identificat ulterior de unul dintre fiii săi. În cauză, poliția rutieră continuă cercetările. (N.I.T.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.