Editorial
Caii troieni ai PD-ului
    Ce se întâmplă mai nou pe scena politică județeană seamănă a parodie, dacă nu a vodevil. Chirițele de la PD pe care le-a apucat mâncărimea de limbă vor să ia totul. Invidioase pe partidul mamă și tată - PSD, acestea vor acum să treacă pe sub nasul amatorilor de a-și schimba culoarea politică borcanul cu miere. Vor, cu alte cuvinte, barosanii din PD să devină ajutați pe ici pe colo de PNL și de alte două partide de buzunar - PRM și PUR, aisbergul politicii județene. Aceste Chirițe practică mai dihai ca în fotbal racolarea de membri din partidele cu care se află nu numai în competiție ci într-o dușmănie acerbă. Poate că în cele din urmă datul la țurloaie și acapararea să fie pragmatismul, arta (curat murdară) de a-ți atinge scopul. În politică nu există mamă, nu există tată, ci doar prieteni și dușmani. De înțeles că la noi, românii, unde democrația e încă atât de crudă și uneori murdară, în locul floretei se folosește pumnalul, în locul dialogului decent și onest se întrebuințează vorbele scuipate peste gard, limbajul suburban.
    Mult așteptata victorie a Alianței D.A. în Capitală a inflamat spiritele și ficații în dadaiști, a semănat ură și patimă oarbă și acum vor să ia întregul pot al alegerilor locale ca și al celor generale. Au acumulat atâta ură și ambiție vitriolantă de revanșă încât nu mai disting între alb și negru, între argumente decente și datul la moacă sau înfigerea cuțitului pe la spate. Asistăm la o bălăcăraie de vorbe spuse fără nici o noimă, la un circ electoral de care s-ar fi rușinat până și Cațavencu, Trahanache, Pristanda și Coana Joițica din piesele faimosului Caragiale. Se joacă pe mize mari: ciolane, funcții și alte avantaje, ca să nu mai vorbim de ambiții, de a pune piedici. După liderul PD-ului, Consiliul județean ar trebui să fie format numai din președinți și vicepreședinți ai partidului pe care-l păstorește, lăsându-se amețit de orgolii și vanități deșarte, de glorie și faimă, că domnia sa limpezește și tulbură apele la nivel de județ.
    După ce l-a urecheat bine ca pe un copil șturlubatic pe d-l Cornel Olar, moțul primar din Horea a dat bir cu fugiții din PD și s-a retras sub umbrela PSD. Nu s-a consumat bine lovitura de teatru, că a urmat o alta: același Olar s-a întors cu coada între picioare la partidul - mamă. Și ca să fie, chipurile, cât mai convingător, semnează împreună o notiță în ziarul nostru, în care pozează într-o caldă și dulce prietenie de partid. Ne miră faptul cum d-l Olar, pe care îl știam de o verticalitate exemplară, se scaldă dintr-odată în două ape. Despre ce respect și aprecieri se mai poate bucura partidul lui Hava în rândul alegătorilor cu astfel de tarabagii ai politicii. Dar poate că gestul d-lui Olar nu e decât o mică șotie față de ieșirea belicoasă și ipocrită a domnului senator Cornel Filipescu, care a trădat în cel mai pur stil politicianist PSD-ul unde ocupa funcția de președinte executiv. Fără doar și poate că o astfel de reacție nu o au decât cei fără coloană vertebrală și cu o subțire brumă de moralitate și demnitate. Tot răul spre bine. PSD-ul a avut șansa că și-a descoperit la timp calul troian și ar trebui să fie atent dacă nu mai sunt și alți amatori. Și, dintr-o informație de ultimă oră, aflăm că alți doi PSD-iști vor trece cu bagaje cu tot în tabăra PD-ului. Pentru că unii politicieni țin la partidul care i-a lansat în arena politică până ce sub umbrela lui își rezolvă interesele personale. După aceea, poate să vină potopul.
Gheorghe JURCĂ