Curier județean
Accident rutier... cu cântec, la Cugir
    Potrivit unui raport al Poliției Cugir, în 9 iunie, în jurul orei 18.00, pe strada "21 Decembrie 1989" din localitate s-a produs un ac­ci­dent rutier în urma căruia Adrian Timotei Greurușiu, de 15 ani, a ajuns la spital cu escoriații ale membrelor. Polițiștii au constatat că acci­den­tul s-a produs în următoarele împrejurări: băiatul, care circula pe bi­cicletă, a fost acroșat de Dacia condusă în același sens de Emil Mun­tean, 41 de ani, din Cugir.
    După acest eveniment, la redacție s-a prezentat tatăl băiatului ac­cidentat, pentru a reclama faptul că în acest caz "nu au fost res­pec­tate drepturile omului". Nicolae Greurușiu a invocat faptul că băia­tului său i-a fost luată declarația de victimă fără a fi asistat de un a­parținător major și, în plus, autorul accidentului l-a contactat ulterior chiar pe el propunându-i să-i cumpere băiatului o altă bicicletă, pen­tru a închide conflictul. De asemenea, Nicolae Greurușiu ne-a decla­rat că se teme că acest caz va fi mușamalizat și pe motiv politic, de­oarece Emil Muntean este mem­bru marcant al PNL Cugir. Co­mandantul poliției Cugir, comisarul Nicolae Olaru, ne-a precizat că în acest caz au fost luate toate măsurile legale care se impuneau: înregistrarea penală la Parchet, recoltarea probelor biologice, măsu­rători la locul accidentului, mărturii legale ale celor implicați și ale martorilor. "În funcție de rezultatul analizelor probelor biologice recol­tate autorului accidentului, vom declanșa sau nu urmărirea penală împotriva acestuia. Consider că cercetările în acest caz s-au făcut ca la carte și vor rezista în fața oricăror verificări, venite din orice di­recție", precizează comisarul Olaru. (A.R.)
S-a terminat cu circulația vinului în vrac fără documente
    Ministerul Agriculturii a emis un ordin cu privire la documentele de însoțire și transport al produselor vitivinicole și evidențelor obli­gatorii în sectorul vitivinicol. Prevederile ordinului se aplică numai pentru produsele neîmbuteliate (vrac). De acum înainte orice per­soană fizică sau juridică nu va mai putea transporta produse viti­vinicole fără să întocmească pe răspunderea sa un document de în­soțire a mărfii.
    Documentul de însoțire trebuie să conțină informații referitoare la: categoria produsului, tăria alcoolică exprimată în procente, den­si­tatea, conținutul în zahăr al mustului, tăria alcoolică dobândită a tes­covinei și drojdiei de vin, centrul viticol din care provine produsul res­pectiv, precum și practicile oenologice aplicate produselor trans­portate (îmbogățire, acidifiere, adaos de alcool, îndulcire etc.). (S.T.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.