Prima pagină Ediția din: 11.8.2004
Membrii cu vechime în PSD Alba nu se înghesuie la Parlament
•Tânărul Flavius Predescu - primul care s-a înscris în cursa electorală preliminară pentru Camera De­pu­taților
     Flavius Predescu, liderul organizației studențești a PSD Alba, es­te singurul reprezentant al partidului care și-a depus actele nece­sare pentru a se înscrie în cursa alegerilor preliminare pentru scru­tinul parlamentar, deși termenul limită expiră peste o săptămână, au declarat surse din interiorul organizației județene. Pentru a putea can­dida oficial pentru Camera Deputaților, el mai are nevoie, însă, de cel puțin 1.000 de semnături din partea colegilor de partid. Ace­leași surse au precizat că alți lideri sau membri marcanți ai parti­dului au solicitat documentele necesare înscrierii în cursa parla­mentară din partea PSD Alba. Este vorba de Ioan Maier- sub­pre­fectul județului Alba, Cornel Dârjan-directorul Uzinei Mecanice Cugir, Dorin Sandea- șeful Inspectoratului Școlar Județean și Ana Topâr­ceanu-directorul Direcției Regionale de Statistică Alba. Acestora li se alătură deputatul Constantin Selagea, care ar putea candida pen­tru un nou mandat de parlamentar. Ultima zi de depunere a actelor necesare înscrierii, însoțite de listele de semnături, este 18 august, desemnarea candidaților PSD Alba pentru alegerile parlamentare ur­mând să fie făcută oficial în cursul lunii viitoare. (R.G.)
Amenzi rutiere
     În cadrul unei acțiuni derulate de Serviciul Poliției Rutiere la sfârșitul săptămânii trecute au fost sancționate 251 de persoane, par­ticipante la trafic, prinse în ilegalitate. Au fost aplicate amenzi în valoare totală de 603,4 milioane de lei și au fost depistate 9 in­fracțiuni. (N.I.T.)
Traian Băsescu trimis în judecată de PNA
     Ieri, Parchetul Național Anticorupție l-a trimis în judecată pe Tra­ian Băsescu, alături de alte 80 de persoane, în dosarul "Flota", se arată într-un comunicat al PNA. Potrivit sursei, printre acuzații fi­gurează abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals, bancrută frau­duloasă, spălare de bani, înșelăciune și delapidare. Traian Băsescu este acuzat că, împreună cu celelalte 80 de persoane, ar fi înstră­inat 16 nave aparținând Flotei Maritime și ar fi creat statului un pre­judiciu de peste 11.000 de miliarde de lei. Dosarul a fost trimis spre soluționare Înaltei Curți de Casație și Justiție, mai scrie comunicatul PNA.(R.G.)
Hoț de drujbe arestat preventiv
     Florin Moldovan, de 27 de ani, din Reghin-Mureș, a fost arestat preventiv 30 de zile pe baza unui mandat emis de Judecătoria Aiud, la propunerea Parchetului din localitate. Moldovan este autorul unui furt cu un prejudiciu de 88,5 milioane de lei, comis în luna mai anul acesta. Cel în cauză a furat din incinta unei societăți comerciale din Aiud șase drujbe pe care le-a valorificat ulterior. (N.I.T.)
Căminele studențești - în atenția Guvernului
     Conducerea Prefecturii Alba și cea a Universității "1 Decembrie 1918" lucrează la finalizarea unei situații privind starea căminelor stu­dențești din Alba Iulia, a anunțat suprefectul Ioan Maier. El a pre­cizat că situația a fost cerută de Ministerul Administrației și Inter­nelor (MAI) pentru a fi prezentată în următoarea ședință de guvern, în vederea pregătirii noului an universitar. Informarea, care va fi trimisă astăzi ministerului, va cuprinde în principal numărul căminelor exis­tente raportat la cel al studenților, numărul locurilor de cazare, pre­cum și date despre condițiile de locuit asigurate.(R.G.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.