Curier județean
În urma Conferinței de alegeri
Alin Popa este noul președinte al PNȚCD Alba
•Voicu Bora va candida la Camera Deputaților, iar Lucian Orășel la Senat
     Sâmbătă, 25 septembrie 2004, a avut loc la Casa de Cultură a Studenților Conferința județeană a Partidului Țărănesc Creștin Demo­crat Alba. Pe ordinea de zi, punctul principal l-a reprezentat alege­rea noului for de conducere. Alin Popa, membru activ al partidului, a obținut funcția de președinte al PNȚCD Alba. Fostul președinte, d-l Voicu Bora, a demisionat din această funcție, fiindu-i atri­bu­ită o altă însărcinare, cea de organizator politic pe zece județe din Ardeal. În cadrul Organizației PNȚCD Alba domnia sa va avea funcția de vice­președinte. Au fost desemnați de asemenea candidații PNȚCD Alba pentru alegerile parlamentare: la Camera Deputaților va candida pe primul loc domnul Voicu Bora, iar pentru Senat domnul Lucian V. Orășel. Fișa de prezentare a acestuia din urmă ne-a atras atenția, im­presionând prin cele patru diplome universitare, dintre care trei ob­ținute în SUA: Facultatea de Electronică Aplicată a I.P. București; Universitatea Columbia - New York, Secția de Business și Cercetări Operaționale; Universitatea Harvard, Cambridge, Massachusetts - Master în Administrația Publică; Universitatea Virginia - doctor în Fi­lozofia Politicilor Guvernamentale și Relațiile Economice Inter­na­țio­nale.
    Pentru alegerile din acest an scopul urmărit de PNȚCD este intra­rea în Parlament, mai precis obținerea a 7-8 la sută din sufragii. PNȚCD nu are încă un candidat la prezidențiale; acest lucru a fost discutat și la întâlnirea Organizației județene PNȚCD Alba. Cel mai potrivit pentru această funcție este considerat actualul primar al Ti­mișoarei, domnul Gheorghe Ciuhandu (președintele partidului), în acest sens conducerea PNȚCD Alba urmând să-i trimită o scrisoare de propunere. În legătură cu posibila alianță a țărăniștilor cu Acțiu­nea Populară, vicepreședintele PNȚCD, Marius Popovici (prezent la Alba Iulia), consideră că negocierile nu au eșuat ci doar au fost în­trerupte. Țărăniștii nu au fost de acord cu propunerile AP care dorea schimbarea numelui partidului, numirea la conducerea CNC a lui Emil Constantinescu și desființarea funcției de vicepreședinte al for­mațiunii ce ar fi rezultat din această alianță. Concluzia PNȚCD este aceea că prin alianță se urmărea de fapt spălarea imaginii lui Emil Con­stantinescu, destul de zdruncinată după mandatul său prezi­dențial.
Lavinia IONAȘ

Alegerile pentru Colegiul medicilor veterinari Alba - amânate
     Adunarea Generală a Colegiului medicilor veterinari Alba, progra­mată să aibă loc sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, a fost amânată, din cauza lipsei de cvorum. Pentru ca ședința să fi fost statutară era necesară prezența a două treimi din numărul total al membrilor. În aceste condiții, Adunarea Generală în cadrul căreia vor fi alese noile structuri de conducere ale Colegiului medicilor veterinari a fost amânată pentru marți, 28 septembrie, de la ora 14.00, la sediul Direcției Veterinare și pentru Siguranța Ali­mentelor Alba. De această dată însă, succesorul medicului veterinar Ioan Martin la funcția de președinte al colegiului va fi oricum ales, indiferent de numărul membrilor prezenți. (R.G.)
Loviți pe trecerea de pietoni
     Sâmbătă seara, pe raza municipiului Alba Iulia, pe trecerea de pietoni din fața cinematografului Dacia a avut loc un accident de circulație grav. În jurul orei 20,15, șoferul Dan Luca Corneliu, student din Alba Iulia, care conducea un autoturism Oltcit Club, nu a acor­dat prioritate la trecerea de pietoni și a rănit două persoane. Este vorba de Ioan și Maria Marinela Jibotean, care traversau regula­men­tar pe "zebră". Bărbatul s-a ales cu fractură de tibie și peroneu la piciorul drept, iar femeia s-a ales cu TCC acut închis, traumatisme la umărul drept și la coloana cervicală.(F.R.)
Accident la Unirea
     La sfârșitul săptămânii trecute, pe raza comunei Unirea a avut loc un accident de circulație soldat cu rănirea gravă a două per­soa­ne. Călin Mureșan, de 37 de ani, din Cluj Napoca, care conducea un autoturism cu număr de București nu a adaptat viteza la condițiile de trafic (carosabil umed), și într-o curbă la stânga a pierdut con­trolul volanului. Mașina a intrat pe contrasens și apoi într-un cap de pod, după care s-a răsturnat. Atât șoferul cât și Livia Claudia Ne­grea, de 31 de ani, pasageră în autoturism, au suferit vătămări cor­porale.(F.R.)
În această toamnă,
Expoziție de păsări și câini la Alba Iulia
     Principalii crescători de păsări și câini din județul Alba au fost convocați astăzi, la ora 9.00, la sediul Prefecturii Alba, în vederea demarării discuțiilor pentru organizarea unor expoziții la Alba Iulia. Inițiativa i-a aparținut prefectului Mugurel Sârbu, după ce a vizitat sâmbătă, 25 septembrie, standurile de porumbei și păsări de curte amenajate în cadrul expoziției "Apulum Agraria-2004". El a spus în­să că intenționează să organizeze și o expoziție canină, fiind un ma­re iubitor de câini. Cele două expoziții vor avea loc simultan, fie luna viitoare, fie la începutul lui noiembrie, detaliile organizării acestor acțiuni urmând să fie puse la punct de comun acord cu columbofilii și proprietarii de păsări și câini.(R.G.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.