Prima pagină Ediția din: 9.12.2004
Arsură cu apă de sticlă
     Ioan Ștefan, în vârstă de 50 de ani, din Alba Iulia, a ajuns marți, 7 decembrie, la Spitalul județean de Urgență, după ce a fost victima unui accident de muncă produs în împrejurări neprecizate. Surse medicale de la "Urgențe" au declarat că pacientul a suferit o arsură chimică faringiană cu o substanță acidă, respectiv apă de sticlă, folosită în industria ceramică. Deși gravitatea leziunilor ar fi impus internarea pacientului la secția ORL-ATI, bărbatul a refuzat spita­lizarea, părăsind unitatea sanitară pe propria răspundere.(R.G.)
Și-a retezat două degete
     Nicolae Săvuț, în vârstă de 43 de ani, din Câmpeni, a fost transportat marți seara la Spitalul județean de Urgență, cu o ambulanță, după ce a fost victima unui accident produs în timp ce tăia lemne. Surse medicale de la "Urgențe" au declarat că pacientul a suferit o amputație traumatică la degetele II și III de la mâna dreaptă, produsă probabil de un circular sau o drujbă. Bărbatul a fost internat la secția chirurgie plastică, pentru a beneficia de îngrijirile medicale necesare.(R.G.)
Pentru anul 2005
Județul Alba are un buget de 1.653 de miliarde de lei
     Directorul Direcției Economice a CJ Alba, Marian Aitai, ne-a declarat că specialiștii instituției au creionat deja bugetul pe anul viitor, după ce s-au anunțat sumele care vor fi acordate de la bugetul de stat. Bugetul județului pentru 2005 este cifrat la circa 1.653 de miliarde de lei și este structurat pe patru mari capitole: * susținerea persoanelor cu handicap, culte, cultură și echilibrarea bugetelor locale - 346 de miliarde de lei; * ajutoare sociale, ajutoare pentru încălzirea locuinței - 133 de miliarde de lei; * învățământ, programul "Laptele și cornul", protecția copilului, Centrul județean de consultanță agricolă, drumuri județene - 1.091 de miliarde de lei; * drepturile persoanelor cu handicap - 83 de miliarde de lei.(F.R.)
Romii protestează pe Câmpia Libertății din Blaj
     Aproximativ 1000 de romi vor protesta azi pe Câmpia Libertății din Blaj, între orele 11.00-13.00, împotriva tergiversării acordării ajutoarelor sociale. Manifestarea de protest este organizată de Centrul Creștin al Romilor, filiala Blaj. Ordinea va fi asigurată de 20 de reprezentanți ai romilor care au fost instruiți deja cu privire la legile referitoare la asigurarea ordinii și liniștii publice. Protestele vor fi supravegheate și de polițiști și jandarmi. (N.I.T.)
Acțiuni antipolei
     Directorul Direcției Tehnice a CJ Alba, Dan Popescu, a declarat că în cursul zilei de ieri nici un drum județean nu era blocat, toate arterele fiind deschise traficului rutier. "Echipajele de deszăpezire au intervenit pentru combaterea poleiului cu antiderapant pe zonele Avram Iancu, Albac, Horea, Roșia Montană", a declarat Popescu. (F.R.)
Seminar dedicat Zilei Internaționale a Drepturilor Omului
     Școala generală "Vasile Goldiș" din Alba Iulia va găzdui astăzi un seminar dedicat Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, sărbă­torită în data de 10 decembrie în întreaga lume, a declarat di­rectorul instituției, prof. Aurelia Florea. Tema acțiunii, care va avea loc de la ora 10.00, la Centrul de Documentare și Informare, este "Arta de a trăi mai bine împreună", fiind susținută de membrii Consiliului Consultativ al Elevilor. Vor fi abordate aspecte legate de drepturile omului, în general, și drepturile copilului, în special, accentul fiind pus pe toleranța de toate genurile (etnică, religioasă, rasială etc.).(R.G.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.