Prima pagină Ediția din: 29.3.2005
Tragedie la Aiud
O fetiță de trei ani a dispărut
     În noaptea de 27 martie, în jurul orei 0.00, polițiștii din municipiul Aiud au fost sesizați de Maria Delia Chiper (35 de ani), din Aiud, că fetița ei de trei ani, Delia Ramona, a dispărut. Femeia a făcut sesi­zarea după ce copiii cu care Delia se juca i-au spus că aceasta a căzut în pârâul Valea Aiudului și a fost luată de ape. Echipe de po­lițiști au căutat-o pe fetiță în cartierul unde familia ei locuiește, la rude, vecini, prieteni și cunoștințe însă, din nefericire, nu au dat de ea. Mama a făcut o descriere a fetiței în speranța că va fi văzută de cineva: înălțimea de circa 60 cm, păr șaten tuns scurt, cu breton, pe unul dintre picioare, sub genunche are o cicatrice. Era îmbrăcată cu pantaloni și bluză de culoare albastră. Fetița a fost dată în urmărire în toate zonele riverane râului Mureș, situate în aval de municipiul Aiud. De ieri, polițiștii sunt ajutați la căutări și de pompieri, ne-a de­clarat maiorul Dorel Sofica, de la Inspectoratul pentru situații de ur­gențe al județului Alba. "Am fost solicitați să intervenim cu militari cu căngi. Acțiunea de căutare a fetiței se desfășoară în locul în care Valea Aiudului se revarsă în Mureș. Una dintre variantele luate în calcul este și posibila înecare a micuței. Sperăm să nu fie așa", a mai spus maiorul Sofica. Polițiștii și pompierii continuă eforturile pen­tru găsirea micuței.(L.I., F.R.)
Doi cai nărăvași și-au băgat stăpânul în spital
     Duminică, 27 martie, în jurul orei 14.00, Luca Ispas, în vârstă de 39 de ani, administrator la SC MIA CARN, în timp ce conducea un vehicul cu tracțiune animală tip șaretă a căzut și s-a lovit la cap. Acesta, împreună cu angajatul său, Miron Negrea (28 de ani), din Sighetu Marmației, a fost la târgul de animale organizat în comuna Unirea. La întoarcerea spre casă, pe DN 1, pe raza comunei, din motive neștiute, cei doi cai care tractau șareta s-au speriat și au lu­at-o la trap. Luca Ispas a încercat să îi țină sub control, dar animalele au rupt hățurile și s-au oprit într-un copac de pe marginea drumului. Cei doi bărbați au reușit să sară din șaretă la timp, însă administratorul societății menționate a suferit un politraumatism cra­nio-cerebral și multiple excoriații. A fost transportat la Spitalul mu­nicipal Aiud, de unde a fost transferat și internat pentru in­ves­tigații la Clinica de Neurochirurgie Cluj. Cel de-al doilea pasager al șaretei a fost norocos, alegându-se doar cu o sperietură. (L.I.)
A lăsat primăria pentru sănătate
Călin Potor - noul director al Spitalului Județean Alba
     Ieri a avut loc Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Al­ba care a luat notă de demisia directorului Cristian Barbonța. În ca­drul aceleiași ședințe a fost aprobată și hotărârea de numire a unui nou director în persoana viceprimarului Călin Potor (PD). Consiliul de Administrație trebuia să se întrunească doar în 1 aprilie pentru a lua măsurile amintite însă, pentru a nu rămâne Spitalul fără conducător și pentru că nu au existat probleme în acceptarea d-lui Potor ca di­rector, acesta s-a întrunit în cursul zilei de ieri. Dl. Potor are specia­lizarea de medic primar urgențe și a mai condus în trecut Serviciul de Ambulanță iar până acum a ocupat funcția de viceprimar al mu­nicipiului Alba Iulia din partea PD-ului.
    Tot ieri a fost numit și directorul adjunct medical al Spitalului Ju­dețean Alba, care va ocupa totodată și funcția de director al Poli­clinicii, în persoana d-nei dr. Diana Ciobotea, medic primar derma­tolog. Ea îl va înlocui în funcție pe dr. Dan Cibu. Numirile vor fi efec­tive începând cu data de 1 aprilie a.c. (I.P.)
În 31 martie și 1 aprilie
Nu se eliberează pașapoarte, permise de conducere și de înmatriculare
     Având în vedere faptul că Serviciul public comunitar pentru eli­berarea și evidența pașapoartelor simple Alba și Serviciul public co­munitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor Al­ba își mută locația din sediul Inspectoratului Județean de Poliție Alba în fostul sediu al Băncii Naționale, în zilele de 31 martie și 1 aprilie a.c. nu va fi program de lucru cu publicul. "Serviciul amintit va trece, de la 1 aprilie, în subordinea Prefecturii cu tot ce înseamnă bu­get, personal", a precizat Cosmin Covaciu. Cel mai probabil în da­ta de 4 aprilie va fi inaugurat oficial noul sediu. (I.P.)
Schimbare la PISA
     Consilierii județeni trebuie să decidă în ședința din această săp­tămână care este noul reprezentant al CJ Alba în Adunarea generală a acționarilor de la Parcul Industrial Sebeș-Alba. Postul a rămas va­cant ca urmare a demisiei lui Ștefan Cosmeanu, care în prezent es­te secretar de stat. Liberalii urmează să-l desemneze pe noul repre­zentant în AGA.(F.R.)
Cotele apelor - în ușoară creștere
     Potrivit informațiilor furnizate de maiorul Dorel Sofica, din cadrul Inspectoratului pentru situații de urgență al județului Alba, debitele prin­cipalelor râuri sunt în continuare în creștere ușoară, însă nu s-au depășit cotele de apărare. Cum meteorologii au prognozat în conti­nuare ploi, se așteaptă ca debitetele să crească, fiind posibile even­tuale noi inundații.(F.R.)
Parlamentarul NATO, Tiberiu Bărbulețiu, la Reykjavik
     În perioada 1-4 aprilie a.c., deputatul PNL de Alba, Tiberiu Băr­bulețiu, participă la reuniunea anuală de lucru a șefilor delegațiilor parlamentare din cadrul NATO, ce are loc la Reykjavik în Islanda. De curând, liberalul a fost ales de plenurile reunite ale Camerei De­putaților și Senatului, șeful Delegației României la Adunarea Parla­mentară a NATO. Deputatul Bărbulețiu va reprezenta România la această importantă reuniune, la care vor mai fi prezenți înalți oficiali NATO și ambasadori din țările membre ale structurii militare Nord-Atlantice. În prezent, deputatul de Alba este și cursant al Colegiului Național de Apărare.(F.R.)
Militarii pensionați nu mai au ce căuta în armată
     Ministrul Apărării Naționale, Teodor Atanasiu, a declarat vineri, la ședința de analiză a activității Direcției Management Resurse Umane (DMRU) a MApN pe anul 2004, că trebuie să se renunțe la practica de angajare în armată, pe posturi de personal civil, a cadrelor mili­tare ieșite la pensie.«Patru la sută din personalul ministerului este reprezentat de foști ofițeri care au ieșit la pensie și acum își cumu­lează pensia cu salariul, iar în România sunt destui tineri care sunt bine pregătiți și nu își găsesc un loc de muncă», a precizat ministrul Atanasiu.(R.G.)

Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.