.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Curier județean.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Poștașii la marș
     Printr-o fericită coincidență cu zilele Albei, sâmbătă, la Alba Iulia, s-au în­trecut în competiția profesional - sportivă Marșul factorilor poștali lucrători în do­meniu din județul Alba. Ajunsă la a XXIX-a ediție, întrecerea în marș a factorilor poștali a reunit la start tineri și tinere poștărițe sau chiar la vârsta părului cărunt. După proba pentru femei, de 3000 m, au urcat pe podium: Laura Igna Pașca (lo­cul I), din Câmpeni, o sportivă cu un palmares bogat: 7 participări la concursurile balcanice de profil. Locul al II-lea a revenit Augustinei Ciapa, factor poștal la Alba Iulia, iar locul al III-lea albaiuliencei Eugenia Bîlc. În sectorul masculin, după o probă de marș de 5000 m, premiile s-au direcționat spre zona Blaj: locul I - Dorel Ioan Rus, poștaș în municipiul Blaj, locul al II-lea - Gheorghe Hebian, din Cră­ciunelu de Jos, locul al III-lea - Mircea Mărginean - Blaj. Câștigătorii, beneficiari ai unor meritate premii oferite de sindicatul de breaslă, își vor măsura forțele, sâm­bătă, 4 iunie a.c. la Albac în faza regională a marșului unde se vor întâlni par­ti­cipanți din cele șase județe: Alba, Sibiu, Mureș, Covasna, Harghita și Brașov ca­re alcătuiesc Regionala de Poștă. Oficiul de Poștă Alba, în calitate de gazdă, nu va rata ocazia promovării turismului în zona Apuseni, locul de desfășurare al concursului. Mult succes concurenților! Câștigătorii din rândul acestora vor fi par­ticipanții la faza națională a Marșului factorilor poștali.
Mariana IONAȘ

Senatorul George Maior intenționează să-i împace pe Ioan Rus și Mugurel Sârbu
     La sfârșitul săptămânii trecute, senatorul PSD de Alba, George Cristian Maior s-a aflat într-o vizită de lucru în județul Alba. Cu acest prilej d-l Maior a organizat și o conferință de presă în care a declarat că intenționează să se mute de la organizația partidului din Cluj din care face parte în organizația PSD din Câmpeni. "Am o afinitate deosebită pentru zona Munților Apuseni și vreau ca în cel mai scurt timp să fac parte din organizația PSD Câmpeni. De asemenea, fac acest pas pentru a nu se mai spune despre mine că provin din afara județului și că nu mă interesează problemele de aici", a declarat senatorul Maior.
    În continuare, parlamentarul de Alba a precizat că intenționează să îi împace pe cei doi "inamici" din PSD Alba, Ioan Rus și respectiv Mugurel Sârbu. "Știu că este un lucru foarte dificil dar sper ca până la urmă să reușesc. Numai uniți pu­tem face o opoziție eficientă", a conchis George Maior. (R.J.)
La Aiud, primarul va fi diriginte pentru o zi
     Ziua Orașelor Verzi este un eveniment sărbătorit în orașele europene. Mihai Horațiu Josan a considerat necesar să marcheze această sărbătoare într-un mod inedit. Astfel, în fiecare zi, în perioada 31 mai-3 iunie 2005, primarul va participa la o oră de dirigenție la fiecare unitate de învățământ, unde va discuta cu elevii despre importanța curățeniei în Aiud și despre cum funcționează sistemul de sa­lubritate. (F.R.)

Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.R.L.
Toate drepturile rezervate.