.:: Unirea - cotidianul județului Alba ::. Editorial.:: www.ziarulunirea.ro ::. 
Dumnezeu sau Allah?
     În ultimele zile, evenimentele s-au succedat cu repeziciune. Despre ce să scriu? Despre aruncatul banilor publici (adică ai noștri) pe fotbal? Despre demisia Guvernului Tăriceanu? Sau despre atacurile teroriste de la Londra? Cum acestea sunt cele mai importante pentru noi, voi scrie despre ele.
    Cum de acestea sunt cele mai importante pentru noi? Păi cu primii n-are rost să-mi pun mintea că noi suntem mai deștepți decât ei și putem produce mai mulți bani decât sunt în stare ei să prăduiască. Cu alegerile anticipate iar n-are rost să ne consumăm timpul fiindcă, așa cum le-am tras-o corupților în toamnă, le-o mai tragem o dată, de data aceasta definitiv, ca să putem și noi intra cu fruntea sus în Europa. Însă pe cine a murit într-un atac terorist nu-l mai poți aduce la viață...
    Acum Al-Quaida și-a făcut din nou calcule greșite, așa cum și-a făcut când a atacat SUA. Chiar dacă atacul nu a fost revendicat imediat, nu trebuie să fii Mata Hari ca să-ți dai seama cine e în spate. Dacă era o grupare teroristă europeană, în primul rând ar fi dat telefon înainte, ca să avertizeze, și după, ca să revendice atacul. În plus, n-ar fi lovit în atâtea locuri populate simultan. Spre deosebire de spanioli, britanicii nu numai că n-au făcut mătănii în fața teroriștilor islamici, ci, după cum relata Traian Ungureanu de la Londra, se pare că chiar s-au săturat să mai umble cu mănuși și cu drepturile omului. Și nu-i pot condamna. Adică nu s-au lăsat ei în fața fritzilor și se lasă la niște ciuhapi troglodiți? Ei, asta n-au luat în calcul islamicii sălbatici. Una e să te bați cu un guvern, fie el și al lui Blair, dar dacă te bați cu un popor nici Allah, nici Dumnezeu nu te mai pot scăpa. Mai ales dacă e cel britanic.
    Care-i legătura cu noi, în afară de faptul că și noi suntem angrenați în lupta împotriva terorismului? Faptul că și noi avem celule teroriste islamice. Și nu de azi, de ieri, ci de pe vremea lu' Ceaușescu, că nebunul ăla ne-a pricopsit cu ei, iar cei ce-au venit după el n-au avut curajul să-i măture din țară. Ei, acum a venit momentul ca Băsescu și serviciile secrete să se ocupe de ei. Jus­tiția? Care jus­tiție? Poate cea divină. Nu, cu teroriștii trebuie acționat cum acționează Israelul, cu orice mijloace. Iar justiția să fie ultimul. Mai ales că, să nu uităm, discutăm de teroriști islamiști, care sunt mai sălbatici decât cei europeni sau sud-ame­ricani. Fiindcă ăștia se mărginesc la țările lor. Și guvernele respective luptă cu ei. În cazul teroriștilor islamiști, situația este cu totul alta. Atacă oriunde, iar țintele lor sunt creștinii și civilizația, în primul rând. Și, de ce să n-o spunem, nici gu­ver­nele din țările arabe nu se omoară cu firea ca să-i stârpească. Însă, nici măcar pe islamiștii moderați nu-i cruță, vezi și cazul ambasadorului Egiptului. Și atunci, la ce bun să-i mai duci în fața justiției? Ca un judecător corupt să-i elibereze? Nu! Singura soluție este omorârea lor, oricând, oriunde și prin orice mijloace. Și, da­că se poate, fără gălăgie mediatică, fiindcă asta-i doare cel mai tare. Este de prisos să mai adaug și cât mai repede, înainte de-a ne trezi "pașalâc", iar badea Ion să se închine la Allah, nu la Dumnezeu.
    Sigur, vor fi unii boi care vor cuteza să spună că în cazul ostaticilor români co­munitatea arabă de la noi s-a im­plicat și tra-la-la, blah-blah. Când s-a implicat? Când a realizat că dacă ne punem mintea, într-o după-masă și între două beri n-avem ce termina din ei! Așa că, la o adică, lașa Europă să nu cuteze să vină să ne tragă de mânecă pe chestie de drepturile omului fiindcă teroriștii și complicii lor sunt mai răi decât un câine turbat!
Florin SILEA