Prima pagina
Stiri
Sef nou la Oficiul judetean de consultanta agricola

     In cursul zilei de ieri a fost instalat in functia de conducere a Oficiului judetean de consultanta agricola d-l Mircea Rusu. Noul sef al OJCA Alba, de profesie inginer mecanic, a activat in cadrul Directiei generale agricole Alba. Mircea Rusu il inlocuieste in functia de director pe inginerul Dorel Calian. (G.J.)


Presedintele Augustin Presecan cu udatul la ziarul "Unirea"

     Fostul nostru coleg Augustin Presecan, in prezent presedinte al Consiliului judetean Alba, ne-a vizitat ieri la redactie facand pe "gradinarul". Toate florile au fost udate ca sa le mearga mai bine, sa fie mereu tinere, frumoase si destepte. A fost primit cu bratele deschise, iar urarile de bine pe care le-a facut i-au fost intoarse indoit. (F.R.)


Control la Corpul Gardienilor Publici Alba

     La nivelul Consiliului Judetean s-a format o comisie de control care va verifica activitatea CGP Alba. Vor fi analizate in principal tarifele practicate pentru diferite servicii, contractele noi dar si cele anulate etc. Ni s-a spus ca este vorba de un control de rutina, obisnuit la astfel de institutii. (F.R.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Sfidand contractul cu primaria albaiuliana
Sindicatul TRANSCOM ameninta din nou cu greva

     Desi anuntat de cateva ori deja, finalul scandalului iscat intre Primaria municipiului Alba Iulia, TRANSCOM si Sindicatul Minibus nu s-a produs totusi. Ieri, la sediul primariei albaiuliene a avut loc o noua intalnire pe aceasta tema, la care au participat primarul municipiului - Mircea Hava, viceprimarul Calin Potor, Cornel Darja - directorul TRANSCOM, mr. Milu Todea - comandantul Politiei municipiului Alba Iulia, mr. Marius Pop - seful Biroului Politiei Rutiere Alba Iulia, reprezentanti ai Sindicatului TRANSCOM. Au fost reluate si redezbatute toate punctele deja discutate si rasdiscutate. Ca urmare, Primaria municipiului Alba Iulia va transmite o scrisoare catre Administratia financiara Alba Iulia, prin care va solicita suspendarea eliberarii de bilete catre operatorii de maxi-taxi. De asemenea, Politia municipiului Alba Iulia va pune in aplicare mai vechea amenintare cu amendarea celor care opresc in statiile mijloacelor de transport in comun si nu au sigla STP prin care se atesta ca au conventii incheiate cu TRANSCOM. Pentru ca veni vorba de conventii, sa spunem ca doar 14 din cei peste 70 de operatori de maxi-taxi au semnat pana acum conventia cu TRANSCOM. Nemultumiti de taraganarea lucrurilor, reprezentantii Sindicatului TRANSCOM au anuntat ca vor intra in greva incepand de vineri, in ciuda faptului ca Mircea Hava le-a reamintit ca-i va da in judecata deoarece intre TRANSCOM si primaria albaiuliana exista un contract de derulare a activitatii. Desi reprezentantii primariei au anuntat ca aceasta este ultima intalnire pe tema Serviciului de Transport Public, tare ne e teama ca lucrurile nu vor intra pe fagasul normal nici acum.
Anca DINICA


La Galda, la vremea udatului
Scandal din pricina de... soacra, aplanat de politie

     Lucratorii Postului de politie Galda au fost solicitati sa intervina luni, 16 aprilie, in jurul orei 10.00, la aplanarea unui scandal izbucnit in gospodaria Eleonorei Cristea din Galda de Jos. Aflat sub influenta bauturilor alcoolice, ginerele acesteia, Petru Ivascu (33 de ani) s-a suparat foarte rau ca nu i se acceptau parerile. Catranit rau pe soacra, Ivascu a spart poarta de acces in curte, 10 geamuri de la casa, doua scaune si a distrus o combina muzicala. Deoarece ginerica s-a cam taiat la maini in timpul actiunii demolatoare, a fost transportat la Spitalul judetean Alba, pentru acordarea primului ajutor. Concomitent, politistii i-au aplicat o amenda conform Legii 61/1991 pentru tulburarea ordinii si linistii publice. (N.T.)


Cascadorie automobilistica pe Valea Ampoiului
Urcandu-se la volan fara permis, dar cu nervi, un tanar s-a rasturnat de la o inaltime de 1,5 m in apele raului

     Politistii din comuna Metes au descoperit marti, 17 aprilie, ora 9.00, pe marginea DN 74, un autoturism Fiat 124, rasturnat. In urma cercetarilor, politistii au descoperit ca masina fusese condusa de Bazil Toma (29 de ani, din satul Valeni - Poiana Ampoiului). Potrivit declaratiei date la politie, Toma s-a certat in seara de 16 aprilie cu parintii si a luat din curtea acestora autoturismul Fiat, cu intentia de a se arunca in raul Ampoi. N-a mai apucat, deoarece, intr-o zona in care se efectuau lucrari de reabilitare a drumului rupt de inundatii, a pierdut controlul volanului. Fiatul a cazut de la o inaltime de 1,5 m, pe un terasament de consolidare, rasturnandu-se. Din fericire, tanarul nu a suferit leziuni semnificative, reusind sa fuga de la locul accidentului. In schimb, s-a ales cu un dosar penal pentru conducerea unui autoturism fara a poseda permis de conducere, plus un Fiat avariat. (N.T.)


O ciurda din satul Rusi a fost ciordita in a treia zi de Pasti
Doi boi, patru vaci si trei vitei au luat fortat calea Abrudului

     Politia Zlatna a fost sesizata marti, 17 aprilie, ora 18.45, de un grup de cetateni din satul Rusi - comuna Izvorul Ampoiului ca persoane necunoscute le-au furat doi boi, patru vaci si trei vitei. Pana la sosirea echipajului de politie, localnicii au reusit sa retina un suspect la 2 km de sat, spre Dealul Mare. Acesta se numeste Remus Simina (31 de ani, din Abrud) si este muncitor la MOVA SRL, punctul de lucru Dealul Mare. In urma anchetei politistii au aflat ca animalele au fost sustrase in complicitate cu Dorel Deger (40 de ani, din Izvorul Ampoiului) care a reusit sa fuga. Prejudiciul a fost recuperat, iar lui Simina i-a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt calificat in dauna avutului privat. (N.T.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.