Prima pagina
Stiri
La Alba Iulia
Pensie de 11 milioane de lei

     Cea mai mare pensie din Alba Iulia apartine cel mai probabil unui fost director de banca (evident de stat) si ea se ridica la circa 11 milioane de lei. Sarmanul... bancher a avut un salariu lunar de 130 milioane de lei. Cat aproape 100 de angajati daca ne gandim ca salariul minim pe economie este de 1,4 milioane lei! Dorim tanarului pensionar multa sanatate, viata lunga si sa se... angajeze, cu conventie civila, tot la banca, daca nu-i ajung banii, dupa cum se zvoneste! (F.R.)


La Campeni
A cazut grindina de marimea boabelor de porumb

     In noaptea de duminica spre luni, in mai multe zone ale judetului, a plouat torential, iar in zona de munte a cazut chiar grindina. La Cimpeni, grindina de marimea boabelor de porumb nu a produs pagube importante. In unele localitati, cantitatea de precipitatii a atins 15 l/mp. Cateva rauri din zona de munte au fost colmatate, insa nu s-au produs inundatii. (F.R.)


Salprest Alba are sindicat

     Zilele acestea, SC Salprest SA Alba, alaturi de alte servicii publice de gospodarire comunala si salubritate si-au format un sindicat propriu. Reprezentantii sindicatului proaspat constituit urmeaza sa negocieze cu subprefectul Ioan Maier in vederea semnarii acordului social. (G.J.)


Audiente la Cugir

     Sambata, 28 aprilie 2001, intre orele 11.00 - 13.00, deputatul PDSR, d-l Ioan Andrei, va acorda audiente cetatenilor din orasul Cugir.
     Pentru programare, persoanele interesate pot suna la telefon 756034 sau se pot adresa d-rei Mihaela Bota, la sediul PDSR - Cugir. (Lucia LUHA, sef cabinet)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
O fetita de 15 ani din Tiur se zbate intre viata si moarte din cauza leucemiei
Tatal victimei cere ajutorul agentilor economici dar si al semenilor sai pentru salvarea vietii Iulianei Berghean

     In cursul zilei de ieri am fost vizitati la redactie de un parinte disperat si cu mare suferinta in suflet. Fiica domniei sale, Iuliana Berghean, de 15 ani, din localitatea Tiur, nr. 263, este bolnava de mai bine de un an de o boala grea, leucemie acuta mieloblastica, diagnostic confirmat de dr. Emilia Mihut, de la sectia de oncopediatrie a Institutului Oncologic "Ion Chiricuta" din Cluj-Napoca. Pacienta a efectuat tratament citostatic cu protocol BFM-LAM 93 optimal si iradiere SNC profilactica, fiind in cursul terapiei de intretinere. Examinarile de laborator au scos in evidenta insa accentuarea hipoplazei prin disparitia aproape totala a elementelor seriei rosii. La seria granulocitara s-a accentuat devierea la stanga a seriei, iar mieloblastii sunt in exces. Din pacate, elementele mature sunt practic absente. Pe fondul inrautatirii starii de sanatate, Iuliana are sanse mici daca nu va fi operata in strainatate, in Italia. Din pacate, familia nu are bani pentru tratament si de aceea s-a vazut nevoita de a cere ajutorul agentilor economici si al semenilor pentru salvarea vietii fetei. Pentru strangerea banilor s-au deschis la Bancpost Alba urmatoarele conturi: in lei - 251101113012003348011 si in valuta 2511012130120033480 1301. Avand in vedere faptul ca Iuliana trebuie sa plece peste doua saptamani in Italia, facem un apel catre toti cei care pot da o mana de ajutor sa fie solidari pentru salvarea vietii unei fetite care poate avea o viata lunga si fericita.
Florin ROMAN


Tragedie la Cugir
O femeie a murit sub rotile trenului

     In cursul dupa-amiezii de duminica, o femeie din Cugir a murit dupa ce a fost lovita la circa 100 metri de halta din localitate de un tren personal. Victima se numeste Minerva Marza, in varsta de 46 de ani, cunoscuta cu probleme psihice. Aceasta a fost accidentata in conditii inca neelucidate de trenul personal 3623 ce circula in directia Cugir - Cluj-Napoca. In urma impactului violent, femeia a suferit multiple traumatisme: TCC acut deschis, plaga de scalp, fracturi costale, ale oaselor de la omoplat etc. Victima a fost transportata de urgenta la spital la Cugir, insa avand in vedere gravitatea leziunilor, s-a impus transportul la Spitalul judetean Alba. Din nefericire, Minerva nu a mai rezistat si a murit pe drumul spre Alba Iulia. Victima era pensionata pe motiv de boala, fiind cunoscuta de medicii de specialitate cu depresii psihice. (F.R.)


Presedintele Augustin Presecan va boteza un orfan cu numele de Hagi
Sa speram ca steaua norocoasa a lui Gica va veghea asupra micutului albaiulian

     Astazi are loc cel mai mare eveniment sportiv al anului 2001 in Romania: Gala Hagi, moment crucial din viata regelui, care inseamna meciul oficial de retragere din echipa nationala.
     "Gala Hagi" coincide in judetul Alba cu un eveniment inedit si original. Presedintele Consiliului judetean Alba, Augustin Presecan, fost sportiv de performanta, (a practicat box-ul in tinerete), este un mare admirator al lui Gheorghe Hagi. Pentru a cinsti cum se cuvine retragerea lui Gica, presedintele Augustin Presecan a decis sa boteze un baietel orfan de la Leaganul pentru copii din Alba Iulia cu numele de... Hagi. Domnia sa, care doreste sa-l boteze pe orfan impreuna cu sotia, ne-a declarat ca intentioneaza ca acest moment sa fie unul de intimitate, pe care spera ca presa sa-l respecte asa cum se cuvine. "Doresc ca steaua norocoasa a lui Gica Hagi sa vegheze tot restul vietii asupra micutului si acesta sa aiba cel putin un viitor fotbalistic pe masura celui caruia ii va purta de acum inainte numele", a declarat presedintele CJ Alba, Augustin Presecan.
     Domnia sa a mai adaugat ca, indiferent de functia pe care o va ocupa "Hagi de Alba Iulia" se va afla in ocrotirea familiei sale si spera ca acest nume celebru sa-i aduca orfanului mult noroc.
Florin ROMAN


ApR Alba Iulia si-a desemnat conducerea

     Reorganizarea Partidului Alianta pentru Romania filiala Alba continua. Incepand de duminica, 22 aprilie 2001, organizatia municipala Alba Iulia are un nou Comitet interimar de conducere. Presedinte a fost desemnat d-l ing. Dorel Calian. Restul echipei de conducere este formata din ing. Liviu Macarie si intrepr. pr. Mircea Marian - vicepresedinti, prof. Ioan Jurj - trezorier, ing. Emil Popa, jurist Lucian Leahu - membri. (R.J.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.