Prima pagina
Stiri
Apele s-au linistit

     Ploile abundente din ultima perioada au incetat, astfel ca in cursul zilei de ieri apele s-au retras in albii. Potrivit informatiilor primite de la d-l Vasile Stef, directorul S.G.A. Alba in prezent toate raurile din judet se afla sub cota de atentie. In urmatoarea perioada vremea se va ameliora, vor mai fi posibile ploi dar intr-o cantitate mai redusa comparativ cu zilele precedente. Deocamdata, raurile din judet isi reiau cursul normal, readucand linistea locuitorilor inspaimantati de furia apelor. (A.D.T.)


In sprijinul sinistratilor

     In urma ploilor din ultima perioada aproape 40 de persoane sinistrate din comuna Unirea au fost cazate la Caminul Cultural din localitate. Potrivit informatiilor primite de la d-l Ioan Morariu, secretarul Filialei de Cruce Rosie Alba, sinistratii au primit din partea acestei societati alimente de baza pentru doua zile. De asemenea, Crucea Rosie - Filiala Alba, a distribuit paturi, lenjerie de pat, imbracaminte si incaltaminte pentru fiecare persoana care, din pricina dezastrului, a fost nevoita sa-si paraseasca locuinta. (A.D.T.)


Lansare de carte

     Sub egida Facultatii de Istorie a Universitatii "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia va avea loc astazi lansarea volumului cu titlul "Statuete de bronz din Dacia romana". Lucrarea este rezultatul cercetarilor dr. Lucia Teposu Marinescu, dr. Constantin Pop si dr. Crisan Museteanu. Evenimentul va fi gazduit de Aula universitatii albaiuliene cu incepere de la ora 18.00. (A.D.)


Caravana ARO 2001 la Alba Iulia

     In zilele de 1 si 2 mai 2001, Centrul General de Comercializare ARO SA din Cimpulung Muscel organizeaza, pe platoul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor din municipiul Alba Iulia, manifestarea promotionala Caravana ARO 2001. In cadrul acestei manifestari vor fi expuse automobile de teren reprezentative 4x4 pentru transport persoane si utilitare. Vor fi prezentate varfurile de gama ARO 10/11 si ARO 24/32 si variantele Toyota (benzina si Diesel), Renault Diesel, Andoria Turbo Diesel, Dacia (1400 si 1600 mc) si TD x 2802 (fabricat la Cimpulung). Toate motorizarile care echipeaza automobilele ARO se incadreaza in normele de poluare EURO II. Cu acest prilej se vor organiza intalniri cu oameni de afaceri, posibili colaboratori si cumparatori de produse ARO. (R.J.)


Senatorul Cornel Filipescu la Sebes

     Vineri, 27 aprilie a.c., orele 15.30, senatorul PDSR de Alba, Cornel Filipescu, va acorda audiente la Sebes. Audientele vor fi sustinute la sediul PDSR, situat in strada Mihai Viteazul nr. 20 din localitate. (G.J.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Traditie sau pura coincidenta?
In decurs de doua luni, doua societati din Barlad au tepuit S.C. "Saturn" S.A. Alba Iulia cu peste 300 de milioane de lei

     Ofiterii Biroului Politiei Economice din cadrul Politiei municipiului Alba Iulia i-au intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de inselaciune Cezarinei Anca Cerbu (20 de ani), administratoarea SC "La Nelu" SRL Barlad. Pe 1 august 2000, Cezarina Cerbu a ridicat de la SC Saturn SA Alba Iulia marfa in valoare de 212,5 milioane de lei pe baza unei file CEC. In 8 septembrie 2000, cand firma vanzatoare a solicitat incasarea cecului de la Bancpost Roman, a fost tratata cu refuz, din doua motive consistente: 1. Firma "La Nelu" nu dispunea de lichiditati in cont si 2. Specimenul de semnatura nu concorda cu semnatura de pe fila CEC lasata ca amintire la SC Saturn SA de Cezarina Cerbu.
     Deoarece micuta afacerista nu a fost gasita (bineinteles) la domiciliu, a fost data de politie in urmarire generala pe tara (daca eventual la ora actuala, se mai afla in Romania).
     Cazul "Cezarina" nu este singular in istoria "tepelor" incasate de SC Saturn SA. Culmea, o alta firma, care a tepuit in iulie 2000 SC Saturn SA cu 100,048 milioane de lei are sediul tot in... Barlad. Mitica Bejan (45 de ani), administrator al SC Vilsion SRL a ridicat marfa de la Saturn SA in valoare de peste 100 de milioane de lei, achitand-o cu o fila CEC. O fila CEC doar cu valoare... sentimentala, deoarece firma cu pricina nu dispunea de lichiditati in cont. Bejan "tepuise" in acelasi mod alte firme de pe raza judetului Sibiu. Bineinteles, Mitica n-a fost gasit de politie la domiciliul pe care se pare ca l-a abandonat pentru o perioada. A fost dat in urmarire generala.
     Cele doua "tepe" date de societatile comerciale din Barlad nu ne permit o generalizare. Asteptam alte refuzuri la plata pentru SC Saturn SA pentru a confirma faptul ca in orasul moldovean s-a instituit deja o traditie in domeniu.
Nicoleta TOMUTA


Dupa discutiile de ieri de la Arieseni
Partia de schi de la Vartop va ramane in administrarea judetului Alba

     In cursul zilei de ieri, la Primaria Arieseni a avut loc o intalnire intre reprezentantii autoritatilor judetene din Alba si Bihor, la care au fost prezenti si primarii din zona. In cadrul intalnirii s-a discutat problema litigiului teritorial dintre cele doua judete care dureaza de mai bine de 11 ani. Judetul Alba a fost reprezentat de prefectul Ioan Rus si presedintele CJ, Augustin Presecan. Dupa discutii controversate, in cele din urma, partile aflate in litigiu au facut un pas important, adica au stabilit limita dintre cele doua judete. Conform intelegerii, partia de schi de al Vartop ramane in administratia comunei Arieseni in intregime, in timp ce Consiliile locale Arieseni (Alba) si Campani (Bihor) isi vor cauta dreptul de proprietate asupra unui teren de circa 10 ha in instanta. Miza o constituie o suprafata de 15 ha teren construibil, aflat chiar langa partia de schi, unde numerosi investitori si-au anuntat intentia de a ridica hoteluri si restaurante. Din pacate, conflictul dintre cele doua parti era cat pe ce sa degenereze sambata, cand un investitor i-a amenintat pe primarul Arieseni-ului, Rovin Lazea si pe viceprimarul Neag ca-i impusca, pe motiv ca acestia "au indraznit" sa-i scoata bornele de limita a terenului sau. Primaria din judetul Bihor a eliberat mai multe autorizatii de constructie pe terenul aflat in litigiu, in timp ce reprezentantii judetului Alba sustin ca aceste documente nu pot fi eliberate pana la clarificarea in totalitate a situatiei juridice a terenurilor disputate. Un cuvant greu in aceste negocieri l-a avut si experienta prefectului Ioan Rus care, fiind un bun cunoscator al situatiei, a reusit sa obtina concesii importante pentru comuna Arieseni.
Florin ROMAN


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.