Prima pagina
Stiri
Avertisment din partea DSP Alba

     Purtatorul de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Alba, dr. Cristina Galos, ne informeaza ca trebuie sa fim mai atenti atunci cand consumam apa din retea. "Avand in vedere scaderea cantitatii de clor in apa din reteaua municipiului Alba Iulia, pentru a preveni eventualele efecte negative privind starea de sanatate a populatiei recomandam consumatorilor de la Uzina de tratare a apei din Sasciori - SC Apa CTTA (Alba Iulia, cartierul Cetate, Lancram, Oarda) sa nu consume apa in scop potabil fara o prealabila fierbere timp de 30 minute", se precizeaza in comunicatul DSP Alba. (F.R.)


Membru marcant al Partidului Republican din SUA in vizita la Alba Iulia

     Onorabilul domn Larry Bowler, viitorul posibil ambasador al Statelor Unite ale Americii in Romania, va efectua la sfarsitul lunii mai a.c., o vizita la Alba Iulia. Scopul acesteia este unul privat, dansul urmand sa se intalneasca cu familia profesorului universitar Liviu Stoica, doctor in medicina, unul dintrei cei mai apropiati prieteni ai sai. Trebuie mentionat ca d-l Bowler este unul dintre cei mai cunoscuti politicieni republicani din SUA, facand parte din stafful de campanie electorala al noului presedinte american George W. Bush. (R.J.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Dezvaluirile veteranului Cornel Hada din Alba Iulia in cazul Schroeder au facut inconjurul lumii
Prestigioasele cotidiane Washington Post, Berliner Zeitung si agentia de stiri EPA s-au interesat de articolul si fotografia aparute in exclusivitate in ziarul "Unirea" *In tara, majoritatea cotidianelor centrale au preluat informatiile din cazul Schroeder *Desi controversata, declaratia veteranului de razboi din Alba Iulia se confirma in buna masura, fiind sustinuta de martori oculari din Ceanu Mare

     In urma cu o saptamana, ziarul "Unirea" prezenta, in exclusivitate, pe prima pagina, un articol intitulat "Misterul mortii lui Fritz Schroeder poate fi elucidat de dezvaluirile senzationale ale unui veteran de razboi din Alba Iulia", care a pus pe jar presa romana dar si din strainatate. Intr-o declaratie scrisa, sublocotenentul (r) Cornel Hada, in prezent in varsta de 80 de ani (veteran de razboi), sustinea ca a coordonat ingroparea tatalui cancelarului la Ceanu Mare, fiind la un moment dat comandantul unui regiment de artilerie. In premiera, Cornel Hada venea cu niste precizari extrem de importante, care nu au fost facute publice de presa pana in acel moment: numarul mortilor din groapa comuna, crucea de salcam, scrisoarea din buzunarul decedatului, inmormantarea acestuia de catre doi sasi etc. Dezvaluirile d-lui Hada au fost privite de unii cu scepticism si de altii cu incredere. Ziarul nostru i-a gazduit declaratia, luind in considerare, pe langa noutatile oferite de domnia sa, probitatea profesionala (inspector de banca, notar), dar si medaliile obtinute dupa participarea in marea conflagratie a secolului XX. Verificarile noastre au scos la iveala ca, in mare parte, declaratia d-lui Hada se confirma, mai putin partea cu inmormantarea, avand in vedere faptul ca, la momentul respectiv, comuna Ceanu Mare era inca ocupata de armatele naziste si hortiste, si episodul pierderii mainii. Alti veterani au reactionat si ei, fara a-si dezvalui identitatea, pentru a infirma sau a veni cu noi completari. Insa, adevarul este, ca intotdeauna, undeva la mijloc. Cert este ca dezvaluirile veteranului de razboi au facut inconjurul lumii. Reporteri de la prestigioase cotidiane precum Washington Post si Berliner Zeitung, dar si Agentia de stiri EPA s-au interesat de articolul aparut, in exclusivitate, in ziarul "Unirea" iar ultimele doua au solicitat fotografia veteranului albaiulian. Si la nivel national, majoritatea cotidianelor de mare tiraj au prezentat acest caz, publicat pentru prima data de ziarul "Unirea".
     N. R. Facem precizarea ca nu pretindem ca suntem detinatorii adevarului absolut, dar ca, intr-o tara democratica, dreptul cetateanului la opinie este respectat. Nu intelegem insa atitudinea acelor veterani care ne-au scris pe aceasta tema, dar care nu au mai dat dovada de acelasi curaj ca "in linia intai" preferand sa-si pastreze anonimatul.
Nicoleta TOMUTA, Florin ROMAN


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.