Prima pagina
Stiri
Ne civilizam
Servicii de salubritate la Rosia Montana

     In vederea asigurarii curateniei, incepand cu data de 1 mai a.c., in comuna Rosia Montana functioneaza un serviciu de salubritate organizat de catre primaria locala. Programul de lucru zilnic este de opt ore. Reziduurile menajere se ridica in fiecare zi de marti si vineri. (F.R.)


Dosarul FNI este amanat din nou

     Curtea Constitutionala se va pronunta marti, 8 mai, asupra exceptiilor ridicate de aparatorii celor acuzati de prabusirea FNI. Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti a dispus suspendarea procesului FNI, trimitandu-l la Curtea Constitutionala, dupa ce avocatul Marian Nazat, aparatorul inculpatilor, a aratat instantei ca, in timpul cercetarii clientilor sai, anchetatorii nu au respectat dreptul de aparare garantat de Constitutie. Totodata, a fost subliniata si neconstitutionalitatea a doua articole din Codul Penal referitoare la Statutul functionarului public, ne-a declarat d-na Carolina Iordache, presedinta Asociatiei Investitorilor FNI din judet. (A.D.T.)


Ansamblul de dansuri "Topaz" pleaca la Bucuresti

     Cunoscutii dansatori din ansamblul "Topaz", al Casei de cultura a studentilor din Alba Iulia, pleaca la sfarsitul acestei saptamani la Bucuresti, unde vor participa la Concursul national de dans. Dupa cum stiti, micii componenti ai "Topazului" sunt campioni nationali la proba "standard" si vicecampioni la proba "latino", asa ca d-na Maria Petrea, cea care a pregatit generatii de dansatori de mare valoare din Cugir si din Alba Iulia, este indreptatita sa spere in noi victorii ale elevilor sai. Succes! (I.H.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Odata cu numirea noului director general (de la generali) sindicalistii cugireni au sansa de a inventa un nou mod de protest:
Greva de tip "garaj"

     Dupa cum se stie, muncitorii japonezi au inventat greva japoneza, echivalentul unui fel de cartonas galben la fotbal. Iata ca acum au sansa de a intra in istorie, cu un nou tip de greva, si sindicalistii de la Cugir (cei care de vreo 7-8 ani sunt tot in somaj tehnic, in speranta ca doar va incepe un razboi de aparare a patriei si care, intre timp, muncesc din greu prin Ungaria, Spania, Turcia sau in tara la negru). Noua forma de lupta sindicala va purta numele de greva tip "garaj". Iar garajele nu sunt altceva decat noile spatii de productie de pe malurile Dambovitei in care au fost "transferate" unele din cele mai performante utilaje (aduse pe bani grei din import), care, in loc sa doteze SC Cugir SA, au mobilat niste incaperi de tip mafiot in care s-au produs cartusele de vanatoare din tara. Ca atare, in loc sa devina Cugir SA cel mai mare producator de asemenea cartuse, a devenit number one colonelul Vulcan si alti mari generali ai armatei ce au impanzit tara mai ceva ca in vreme de razboi.
     In tot raul este insa si un bine. De acum incolo, toti cei care nu au de lucru la Cugir si intra in greva nu o vor mai face in fata Primariei sau a Prefecturii din Alba Iulia, ci in fata... garajelor baronilor armamentului romanesc din Bucuresti care au devenit un fel de buncare financiare ale mafiei celor care au pus pe butuci industria de aparare. Asa ca liderii de sindicat de la Cugir au acum o directie noua de marsaluit atunci cand vor mai declansa greve, marsuri si pichete de protest. Directia afacerii garajelor domnilor Vulcan, Mocanescu, Nemteanu, Ilina ori chiar Scheau din Sebes, directorul general de azi, numit de generali unul din marii parteneri ai afacerii cu cartusele de vanatoare. Vorba aia, ce isi face omul cu mana lui...
     Si uite asa, vrand-nevrand, sindicalistii din Cugir vor intra in istoria miscarii revolutionare si democratice muncitoresti din Romania, cu modelul de greva tip "garaj"! (B.I.U.)


In primele trei luni, pe soselele judetului Alba s-au inregistrat 723 de accidente de circulatie
9 persoane si-au pierdut viata iar 23 au fost grav ranite

     Cu toate ca politistii din judetul Alba au depus eforturi sustinute, acordandu-se o atentie prioritara prevenirii evenimentelor rutiere cu consecinte grave si disciplinarii participantilor la traficul rutier, in primele trei luni soselele judetului Alba au fost insangerate de accidente de circulatie. Astfel, in primele trei luni ale acestui an, s-au inregistrat 723 de accidente in care 9 persoane si-au pierdut viata, 23 au fost grav ranite iar 36 au suferit rani usoare. In aceste accidente au fost implicate un numar de 950 de autovehicule. Tot pe linia activitatii rutiere au fost efectuate 223 de actiuni si controale, fiind aplicate 7.187 de sanctiuni la regimul circulatiei rutiere, suspendate 377 de permise de conducere iar 361 de certificate de inmatriculare au fost ridicate pentru defectiuni tehnice. (D.M., F.R.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.