Prima pagina
Stiri
Intr-o singura zi
Cinci albaiulieni muscati de caini s-au prezentat la spital

     In cursul zilei de sambata, cinci albaiulieni s-au prezentat la spital, necesitand ingrijiri medicale, dupa ce au fost muscati de maidanezi sau de cainii din propriile gospodarii. Acestia au fost tratati antirabic, in functie de gravitatea plagilor. Surse medicale ne-au declarat ca, in fiecare zi, doua-trei persoane necesita ingrijire medicala in urma muscaturilor de caini. (F.R.)


La Sugag
"Miorita" a produs scandal intre doi baci

     Vineri noaptea, Postul de Politie din Sugag a fost anuntat ca in fata localului "Miorita" a izbucnit o altercatie intre Dumitru Cernat (din Dobra) si Marius Craciun (din Sugag), soldata cu ceva schimburi de... "amabilitati". In urma agresiunii la care a fost supus, Cernat a fost transportat de urgenta la spitalul din Sebes, fiind internat la sectia de chirurgie. Deocamdata nu se cunosc motivele pentru care cei doi s-au luat la harta. Politistii continua cercetarile in acest caz. (F.R.)


La Aiud, intr-un bazin de colectare a reziduurilor
Au fost descoperite 618 cartuse de pistol de 9 mm

     La sfarsitul saptamanii trecute, un cetatean din Aiud a decis sa treaca la o treaba putin mai grea: curatarea unui bazin de reziduuri, aflat in apropierea gospodariei. Acesta nu a mai fost curatat de circa 40 de ani, constituind o veritabila sursa de infectie. Dupa ce a golit bazinul de apa, mare i-a fost surpriza omului cand a constatat ca pe fundul acestuia zaceau mai multe cartuse. Au fost alertate organele abilitate, Inspectoratul de Protectie Civila Alba trimitand o echipa operativa la fata locului. Din bazin au fost recoltate 618 cartuse de 9 mm de pistol. Cercetarile continua. (F.R.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Sambata dupa-amiaza
Grindina si furtuna s-au napustit cu furie asupra unor localitati din judetul Alba
Numeroase pivnite de pe strada Morii (cartierul Lipoveni) din Alba Iulia au fost inundate * Reteaua de canalizare s-a infundat, nefacand fata puhoaielor de apa * Alarmele de la masini au luat-o razna * Mai multe localitati au ramas temporar fara electricitate

     Sambata seara, timp de aproape o ora, in mai multe localitati ale judetului, in special la Alba Iulia si Rosia Montana, grindina si furtuna s-au dezlantuit, cerul negru devenind amenintator prin fulgerele si trasnetele ce s-au revarsat cu intensitate. Din fericire, potrivit unor informatii preliminare, nu s-au semnalat pagube importante. La Alba Iulia, unde a plouat cu intensitate si a cazut grindina, cateva pivnite din cartierul Lipoveni (in zona SC Ardeleana SA) au fost inundate. Reteaua de canalizare a fost inundata, nefacand fata volumului mare de precipitatii, insa acest fenomen apare ori de cate ori ploua mai consistent. Potrivit meteorologilor, cele mai importante cantitati de precipitatii au cazut la Alba Iulia si Rosia Montana, insumand 12 litri/metru patrat. Din cauza dezlantuirii naturii, alarmele mai multor autoturisme din municipiul Alba Iulia s-au declansat, fiind nevoie de interventia proprietarilor pentru a stopa vacarmul generat de sunetele scoase de alarme.
     Cel mai mult au avut de suferit retelele electrice. Fenomenele meteorologice nefavorabile au produs avarii intre orele 17.13 si 17.34 in partea de jos a municipiului Alba Iulia, unde o parte din consumatori au fost nealimentati. Grindina a spart un izolator de pe o linie aeriana, insa echipele operative de la SC Electrica SA, Sucursala de Distributie Alba Iulia, au remediat imediat defectiunea.
     Probleme mult mai grave in ceea ce priveste alimentarea cu energie electrica s-au semnalat in zona Aiud - Teius, intre orele 16.25 - 19.04. Furia naturii si descarcarile electrice au spart un alt izolator, sapte localitati ramanand nealimentate circa doua ore si jumatate. In aceasta situatie s-au gasit Garbova de Sus, Garbova de Jos, Beldiu, Radesti, Ciumbrud si o parte din Aiud. Purtatorul de cuvant al SC Electrica SA, Sucursala de Distributie Alba Iulia, d-soara Mihaela Buda, ne-a declarat ca echipele de interventie au actionat prompt, desi conditiile meteo erau vitrege, iar toate defectiunile semnalate au fost remediate.
Florin ROMAN


Clica directorilor de la SC Cugir SA
Ne delimitam de "specialistii" care au adus S.C. Cugir S.A. in situatia dezastruoasa de azi

     Vazand diferitele aprecieri din presa asupra numirii noului director general la S.C. Cugir S.A. in persoana d-lui ing. Gheorghe Schiau, Sindicatul "Apararea" S.C. Cugir SA se delimiteaza de tot ceea ce face referire la implicarea sindicatului nostru in aceasta numire.
     Dupa cum am mai comunicat in ziarul dumneavoastra din 6.04.2001, "referitor la schimbarile ce vor avea loc la nivel de conducere a S.C. Cugir S.A., sindicatul nostru se delimiteaza de orice presiuni asupra celor ce sunt indrituiti sa faca aceste lucruri si vrem sa va aducem la cunostinta ca tot ceea ce a aparut in presa referitor la aceste fapte se refera la actiunile intreprinse de colegii nostri de la celalalt sindicat.
     Am spus-o si o spunem cu orice ocazie ca rolul nostru este de a apara drepturile sindicalistilor nostri, de a veghea pentru obtinerea acestor drepturi inscrise in contractele incheiate cu angajatorii si nu de a face numiri de conducatori la nivelul societatii.
     Noi ii respectam pe cei desemnati sa faca aceste numiri in functiile de conducere a societatii atata timp cat administreaza bine societatea, astfel incat oamenii sa aiba de lucru si atata timp cat drepturile sindicalistilor nostri nu sunt incalcate".
     Pozitia pe care sindicatul nostru a adoptat-o la discutiile pe aceasta tema in intalnirile pe care le-am avut cu dl. prefect Ioan Rus, cat si cu directorul general S.C. Romarm, Gheorghe Nemteanu, a fost aceea de a numi in functia de director general la S.C. Cugir SA un manager cu rezultate remarcabile in functiile detinute anterior, un om cu studii economice (ca de specialisti in domeniul tehnic, care sa faca productie, fabrica nu duce lipsa), care sa poata aduce comenzi la uzina, un om care sa aiba sprijinul puterii pentru a ajuta fabrica in programul de restructurare si reorientare a productiei in domenii pe care piata le cere, un om care sa cunoasca sistemul bancar pentru a putea obtine credite avantajoase pentru fabrica, un om din afara sistemului care sa nu fie implicat in clica care se roteste de ani buni de zile la conducerea fabricii si care a adus uzina in situatia dezastruoasa in care se afla la ora actuala, un om impartial fata de aceasta clica pentru a putea lua masurile necesare pentru insanatosirea actului managerial si redresarea uzinei.
     De aceea noi va rugam ca, ori de cate ori faceti referire la sindicatele de la S.C. Cugir S.A., sa numiti acele sindicate deoarece actiunile duplicitare ale Sindicatului Liber de la S.C. Cugir S.A. arunca o pata neagra asupra activitatii sindicale de care noi nu ne facem raspunzatori.
Ioan NEAGU,
Lider Sindicatul Apararea S.C. Cugir S.A.


La Alba Iulia, a absolvit
Prima promotie de asistenti sociali a Universitatii "1 Decembrie 1918"

     Universitatea "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia a avut parte la finele saptamanii trecute de un eveniment deosebit de important. Dupa 4 ani de studii, a absolvit cu brio prima promotie de asistenti sociali din istoria universitatii. Ceremonia de absolvire, desfasurata in Amfiteatrul "Virgil Madgearu", a fost una emotionanta, alaturi de studenti, parintii si prietenii acestora fiind de fata personalitati precum senatorul PDSR Cornel Filipescu, prorectorul Florea Voiculescu, decanul Filimon Stremtan si seful catedrei de asistenta sociala si sociologie dr. Liviu Stoica. Seful promotiei este Dorian Eduard Stoica, el impreuna cu ceilalti 20 de colegi pregatindu-se acum pentru examenul de licenta. (R.J.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.