Prima pagina
Stiri
Director nou la Directia Silvica Alba

     In urma concursului desfasurat ieri la Bucuresti, noul director al Directiei Silvice Alba a devenit domnul ing. Ioan Pasca, fost sef la Ocolul Silvic Baia de Aries. Adjunctul sau este ing. Mihai Palamaru. (R.J.)


Ambasadorul Austriei in vizita la Alba Iulia

     Excelenta Sa dr. Karl Vetter Von Der Lilie, ambasadorul Austriei la Bucuresti, va efectua in data de 21 mai o vizita in municipiul Alba Iulia. Vizita va avea loc la invitatia primarului municipiului Alba Iulia - Mircea Hava. Principala tema a discutiilor va fi legata de demersurile pe care municipalitatea albaiuliana le face pentru a obtine de la statul austriac copiile hartilor originale ale fortificatiei Vauban de la Alba Iulia. Dupa cum se stie, Primaria Alba Iulia deruleaza un program amplu de punere in valoare a acestui monument istoric si de arhitectura, iar in acest proces hartile respective sunt extrem de necesare. (A.D.)


Ministrul Mitrea da din nou bani pentru judetul Alba

     Presedintele Consiliului judetean Alba, Augustin Presecan, ne-a informat ca ministrul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei, Miron Mitrea, a aprobat, dupa discutiile de vinerea trecuta, alocarea unei prime transe de 2 miliarde de lei pentru continuarea lucrarilor de alimentare cu apa. Acesti bani au fost repartizati deja comunei Salistea. Presedintele Augustin Presecan a declarat ca alocarea acestor fonduri va permite punerea partiala in functiune a alimentarii cu apa la Salistea. (F.R.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Lupul paznic la padurea bistrenilor
Tehnicianul silvic Beniamin Marcu a fost prins de localnici furand lemne ca-n... codru * Satenii din Bistra, in frunte cu primarul, s-au strans in fata Politiei cerand stoparea furturilor

     Luni seara, mai mult de 100 de sateni din comuna moteasca Bistra, in frunte cu primarul Ioan Barla, s-au strans in fata sediului Politiei, dupa ce l-au prins pe un "om verde" usurandu-le padurea de lemne. Cel vizat este tehnicianul silvic din comuna, Beniamin Marcu. Intrucat oamenii il banuiau de mai multa vreme, au organizat o panda si l-au surprins pe Beniamin in timp ce transporta din padure o platforma de busteni nemarcati. Tehnicianul a fost dat de gol de prezenta unei masini parcate la liziera padurii, care a atras atentia motilor. Unul din sateni, Valentin Voda, a declarat ca l-a surprins pe "omul verde" in fata Centrului de fructe si l-a intrebat de ce nu sunt marcate lemnele. Dupa mici investigatii, Voda a inteles ca pagubitul este chiar el. Lemnele urmau sa fie vandute proprietarului unui gater, insa tehnicianul nu a mai apucat sa faca tranzactia. Satenii il acuza pe acesta ca a mai desfasurat astfel de actiuni, in timp ce ei nu au mai primit nici un bustean de luni de zile, desi aveau cota de primit. Un alt satean, Constantin Muntean, a declarat presei ca in toamna cand a fost prins cu o foaie de marcat pentru care a avut aprobare pentru o caruta de lemne, i s-a luat documentul care nu i-a fost returnat nici pana in zi de astazi. Primarul Ioan Barla a precizat ca, pentru nevoiasi, din decembrie anul trecut nu s-a mai marcat nici un bustean. Pe platforma cu pricina se aflau 20 de metri cubi de busteni de fag si brad care valoreaza circa 7 milioane de lei. Beniamin Marcu este cercetat in stare de libertate pentru abuz in serviciu si furt, riscand o pedeapsa de 3 ani inchisoare daca va fi gasit vinovat. Satenii afirma ca vor cere Directiei Silvice sa nu mai puna alt ... lup paznic la padure.
Dana MOTREANU, Florin ROMAN


Ziua Europei celebrata la Alba Iulia
Comunicat de presa de la Prefectura Alba

     Batranul continent sarbatoreste, in fiecare an, pe data de 9 mai, Ziua Europei. Aceasta data reprezinta punctul de pornire al constructiei europene. Pe 9 mai 1950, ministrul de Externe al Frantei, Robert Schuman, propunea un plan de pace bazat pe o idee cat se poate de simpla: punerea sub control international a industriilor de razboi ale Frantei si Germaniei, astfel incat nici unul dintre aceste state sa nu se mai poata pregati de o noua conflagratie. Ideea la care au aderat si Italia, Belgia, Olanda si Luxemburg a stat la baza celei dintai dintre comunitatile europene cunoscute din 1993 sub numele de Uniunea Europeana. Succesul acestui proiect rezida nu numai in armonizarea aspiratiilor tuturor statelor membre, ci si in afirmarea valorilor comune de pace, progres si solidaritate. In prezent, obiectivul major al Uniunii este sa construiasca o Europa care sa respecte libertatea si identitatea tuturor popoarelor care o alcatuiesc. Numai unind aceste popoare, Europa va putea sa-si controleze destinul si sa joace un rol de importanta capitala in lume. Dupa cum se stie, Guvernul Romaniei face demersuri pentru aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana. Romania este un stat european care isi merita pe deplin statutul oficial de membru al Uniunii Europene. In acest context, Prefectura judetului Alba, prin intermediul Directiei de Integrare Europeana, sprijina aceste demersuri si militeaza pentru implementarea unor programe de integrare europeana la nivel local, menite sa sustina cu eficienta maxima planurile de aderare. In calitate de reprezentant al Guvernului care promoveaza o politica consecventa si ferma pro-Europa, prefectul de Alba, av. Ioan Rus, actioneaza in spiritul aderarii la valorile democratiei europene.
     Prefectura judetului Alba, in colaborare cu Consiliul judetean, acorda Zilei Europei importanta cuvenita, celebrand-o prin organizarea unor ample manifestari. (Biroul de presa al Prefecturii Alba)


Primarul Mircea Hava si presedintele Augustin Presecan se intalnesc cu oameni de afaceri straini

     Din 1950 toate tarile Uniunii Europene marcheaza prin varii activitati Ziua Europei, 9 mai. De cativa ani si tarile candidate la aderare au inceput sa procedeze la fel. Dorind sa sublinieze in primul rand deschiderea pe care administratia publica o are fata de dezvoltarea si strangerea relatiilor de colaborare cu parteneri straini, Primaria municipiului Alba Iulia si Consiliul judetean Alba, cu precadere primarul Mircea Hava si presedintele CJ Alba - Augustin Presecan au decis sa organizeze o intalnire amicala cu strainii (oameni de afaceri, reprezentanti ai unor firme) ce-si desfasoara activitatea in zona Alba Iulia. Intalnirea va avea loc astazi la restaurantul Terasa Viilor din Alba Iulia. (A.D.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.