Prima pagina
Stiri
Consiliile locale se instruiesc

     Vicepresedintele Consiliului judetean Alba, Nicolae Gavrila, ne-a informat ca in aceasta perioada se desfasoara sedintele consiliilor municipale, orasenesti si comunale. La aceste intalniri participa comisii mixte ale Prefecturii si CJ Alba care acorda consultanta de specialitate in probleme de natura administrativa. (F.R.)


Investitie de 7 miliarde de lei

     Incepand de luni, 21 mai a.c., vechea cladire a caminului ucenicilor, apartinand de Colegiul Economic "Dionisie Pop Martian", intra in reparatii capitale. Dupa cum ne-a declarat dl. Teofil Florea, directorul institutiei, aceasta investitie este cuprinsa in Programul de reabilitare a scolilor, derulat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, finantat de Banca Mondiala, cu contributia Consiliului local Alba Iulia. Suma totala ce va fi investita este de 7 miliarde de lei.(I.H.)


Birou parlamentar PDSR la Cimpeni

     Sambata de la orele 12.00, la Cimpeni, deputatul PDSR de Alba, Constantin Selagea, isi va inaugura Biroul parlamentar situat pe strada Avram Iancu nr. 11. La manifestare vor participa prefectul Ioan Rus, colegii parlamentari din judet ai d-lui Selagea, primarii din zona Muntilor Apuseni si alti invitati. (R.J.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Caracatita inmatricularilor false din Cluj-Napoca face valuri si in Alba
Patronul unui atelier auto din Unirea este arestat de procurorii clujeni pentru implicare in reteaua inmatricularilor false de masini

     Politia clujeana a dat publicitatii, la inceputul acestei saptamani, un comunicat potrivit caruia a fost depistata o retea de traficanti de autoturisme furate si inmatriculate ilegal. Cea de-a sasea persoana arestata in cazul inmatricularilor ilegale de autoturisme furate este patronul unui atelier de dezasamblari auto din comuna Unirea - Alexandru Szekely (29 ani). Politistii clujeni au descoperit o filiera de contrabandisti de autoturisme de lux furate care au efectuat o serie de inmatriculari ilegale cu sprijinul unui fost angajat al RAR Cluj. Potrivit cercetarilor efectuate de politistii clujeni in colaborare cu colegii lor de la Serviciul pentru combaterea Crimei Organizate din cadrul IPJ Alba, Alexandru Szekely ii furniza lui Cristian Hetea, fost angajat al RAR Cluj, carti de identitate si taloane de inmatriculare false pentru diverse masini de lux care urmau sa intre in legalitate.
     Alexandru Szekely a fost arestat preventiv la inceputul acestei saptamani pe baza unui mandat de arestare emis de procurorii clujeni. Mai mult, pasaportul i-a fost ridicat de politia clujeana si a fost predat, pana la finalizarea cercetarilor, la Serviciul Pasapoarte din IPJ Alba. Alexandru Szekely este un prosper om de afaceri, cunoscut in judetul Alba de aproape toti amatorii de autoturisme de lux. El intentiona sa-si extinda afacerea, amenajand pe langa atelierul de dezasamblari auto si un parc auto. In prezent el este cercetat in stare de arest preventiv de politia clujeana pentru documentarea intregii activitati ilegale si stabilirea gradului de participare la infractiunea colectiva.
Andreea RADU


Un mot pentru binele motilor
Interviu cu d-l Nicolae Puiulet, directorul Oficiului Prefectural Cimpeni

     foto- D-le Puiulet, in urma concursului organizat de Prefectura Alba, pe care l-ati promovat cu brio, ati fost investit in functia de director al Oficiului Prefectural Cimpeni. Pentru inceput am dori sa prezentanti cititorilor nostri cartea dvs. de vizita
     - In primul rand, lumea trebuie sa stie ca sunt un fiu al Muntilor Apuseni si ma mandresc cu acest lucru. Apoi, desi nu imi place sa ma laud singur, si o sa va dati seama pe parcurs de acest lucru, totusi am sa va raspund pe scurt la intrebare. Am 42 de ani, sunt casatorit si Dumnezeu mi-a dat doi copii, Ciprian de 15 ani si Razvan de 13 ani. Pana in anul 1990, am fost presedintele Cooperativei "Avram Iancu" din Cimpeni, iar din 1991 si pana in prezent am condus o societate comerciala cu atributii de comert. De acum, prin functia pe care am obtinut-o sper sa reprezint un sprijin real pentru toti motii din judetul Alba.
     - In continuare v-am ruga sa redati succint atributiile ce va revin in aceasta calitate, competentele acestei inedite institutii, precum si data de cand Oficiul va deveni operational?
     -Atributiile mele vor fi multiple si am convingerea ca voi face fata cu succes. As incepe cu faptul ca, in calitate de director al Oficiului Prefectural Cimpeni, voi reprezenta prefectul la lucrarile Consiliilor locale, bineinteles, cand sunt considerat util, precum si in orice alte situatii stabilite de catre prefect, conform legii. Voi asigura colaborarea dintre administratia publica locala si serviciile publice descentralizate situate in zona Muntilor Apuseni. Voi participa activ, voi elabora o serie de informari si rapoarte cu privire la lucrarile de interes national ce se desfasoara sau se vor derula in aceasta parte a judetului. Mergand mai departe, am sa contribui din plin la rezolvarea pe temeiul legalitatii si la termen a sesizarilor cetatenilor Tarii Motilor, carora le voi sta la dispozitie si prin programul de audiente. De asemenea, voi asigura informarea si prelucrarea actelor normative in unitatile administrative teritoriale din zona si nu in ultimul rand voi redacta raspunsurile la scrisorile si petitiile inregistrate la sediul Oficiului. Aceasta institutie va deveni operationala practic imediat dupa inaugurare, respectiv luni, 21 mai 2001.
     - Dupa cum deja se cunoaste, infiintarea Oficiului s-a facut la interventia d-lui prefect Ioan Rus, care a incercat astfel sa fie cat mai aproape de moti, sa le rezolve, in limita posibilitatilor, spinoasele probleme cu care se confrunta. Concret, ce obiective imediate sau mai indepartate aveti in plan si ce veti face pentru a reusi sa castigati increderea oamenilor de aici, astfel ca aceasta institutie sa devina cu adevarat viabila?
     - Intr-adevar, imediat ce institutia va deveni functionabila, voi avea in vedere cateva obiective prioritare. Vreau ca in fiecare comuna sa fie rezolvate cat mai grabnic problemele legate de aplicarea Legii 1/2000. Apoi, ma voi implica in atragerea de fonduri necesare demararii lucrarilor de reabilitare a drumurilor din zona, care in prezent sunt intr-o stare deplorabila, iar unele sunt aproape impracticabile. In acest sens, vor trebui deschise si puse la punct cat mai grabnic soselele Cimpeni - Avram Iancu - Baia de Cris si Cimpeni - Horea - Huedin, dand astfel posibilitatea practicarii printre altele, a unui agroturism performant. Avand in vedere ca in Apusenii zilelor noastre mai exista inca locuinte neelectrificate, impreuna cu Consiliile locale voi face tot ce imi sta in putinta ca in cel mai scurt timp, sa nu mai existe casa fara curent electric. Cum, dintotdeauna, motii au fost vitregiti de soarta, unica lor sursa de existenta fiind prelucrarea lemnului, ma voi lupta ca Legea 33/1996, care prevede unele drepturi economice ale locuitorilor din Muntii Apuseni, sa devina realitate. As enumera cateva dintre ele si anume ca tinerii casatoriti in varsta de pana la 35 de ani au dreptul la 25 mc material lemnos pentru intemeierea gospodariilor si, meseriasii, in baza autorizatiei, au dreptul la 15 mc de familie.
     Cele aratate sunt doar cateva din prioritatile propuse. Desigur, obiectivele pe termen lung sunt mult mai multe insa cu o colaborare stransa intre institutia pe care o reprezint, primariile din zona si institutiile descentralizate reprezentate in teritoriu am convingerea ca le voi duce pe toate la indeplinire. Nu as incheia fara a aminti de unul dintre cei mai apropiati colaboratori ai mei, d-l Dumitru Bobar, referent in cadrul Oficiului prefectural. Si dansul a concurat pe acest post din dorinta de a-i putea ajuta pe semeni in aceasta perioada grea prin care trece tara. Sunt convins ca nu va face doar figuratie si va incerca sa fie cat mai aproape de oameni, de problemele lor, de necazurile lor, bineinteles in limitele competentei de care dispune, adica respectand legea. Sper ca impreuna sa sadim in sufletele motilor speranta si increderea intr-o viata mai buna.
Razvan Jurca


Numiri in functie pentru noi judecatori si procurori in judetul Alba

     Prin decretul prezidential nr. 308 din 8 mai a.c., aparut in Monitorul Oficial, presedintele Ion Iliescu a numit in functie 183 de judecatori si 87 de procurori, la propunerile facute de Consiliul National al Magistraturii. Inedit este faptul ca 95 la suta din noii judecatori numiti sunt femei si 75 la suta din procurorii numiti sunt tot femei. Printre noii judecatori se numara: Nicu Buliga (Blaj), Lucian Gherman (Alba Iulia), Gianina Muntean (Alba Iulia), iar printre procurorii numiti: Corvin Deac (Blaj) si Cosmina Gligor Lungan (Alba Iulia). Tuturor judecatorilor si procurorilor nou numiti de presedinte le uram succes in activitate. (F.R.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.