Curier judetean
Rugaciunea de azi

     Doamne Dumnezeul nostru, in Care am crezut si al Carui nume mai vartos decat tot numele il chemam, da-ne noua iertare sufletului si trupului, celor ce mergem spre somn; pazeste-ne de toata nalucirea si fara intunecata dulceata, potoleste pornirea poftelor, stinge aprinderea zburdarii trupesti si ne da in curatie a vietui cu lucrurile si cu cuvintele, ca, dobandind viata cu fapte bune, sa nu cadem din binele Tau cel fagaduit, ca bine esti cuvantat in veci. Amin.


Calendar religios
Ortodox: Sf. Mc. Petru, Dionisie, Teodot si Veniamin; Sf. Hristina
Catolic: Sf. Ioan I

Stiri
Cum apreciati activitatea parlamentarilor de Alba?

     Ziarul Unirea va ofera un nou prilej de a va exprima opiniile privind activitatea parlamentarilor de Alba. Sondajul il gasiti in pagina "Curier judetean" din cele doua site-uri ale ziarului. De asemenea, in sectiunea de discutii asupra sondajului, "Talk about this poll", puteti sa faceti propuneri pentru imbunatatirea activitatii alesilor. (S.F.D.)


De toate
Meteo
Desi va bate vantul si vor fi nori pe cer, vremea va fi calda. Maxima va ajunge la 26 °C, iar minima va fi 12 °C. Temperaturile simtite de om: maxima 23 °C, minima 8 °C.

Aforismul zilei
A fi prezent inseamna a intelege.

Anecdota zilei
- De ce nu reusesc blondele la examenul de conducere?
- Pentru ca se urca direct pe bancheta din spate.

Epigrama zilei
Noi si NATO
Ne despart pe noi de NATO
Noua mari si noua tari,
Nu-i nimic, solutia iat-o:
Apelam la...emigrari.
I.D. TEOMPA

Reteta zilei
Cotlete de berbec la gratar: 6 cotlete frumoase, 1 lingura ulei, sare, piper.
Cotletele, nu mai groase de doi cm, se ung pe ambele parti cu ulei si se pun pe gratarul incins. Se rumenesc pe ambele parti dupa care se presara cu sare si piper. Se aseaza pe un platou fierbinte si se servesc cu cartofi prajiti si salata de castraveti.

Sfaturi practice
Pentru distrugerea cariilor din mobila si inchiderea galeriilor acestora, se pensuleaza locurile cu guma arabica, apoi se tamponeaza cu terebentina (inflamabila!) si se lasa sa se usuce.

Calendarul evenimentelor

* 1381 - Izbucneste rascoala taranimii din sud-estul Angliei; in comitatele Essex si Kent, unde capata o amploare deosebita, este condusa de Wat Tyler si de predicatorul popular John Ball. * 1462 - Vlad Tepes nimiceste o parte a armatei otomane condusa de marele vizir Mahmud pasa si urmareste restul trupelor invadatoare pana la Dunare. * 1910 - La Paris, se deschid lucrarile primei conferinte internationale privind navigatia in spatiul aerian. * 1917 - Formarea guvernului provizoriu de coalitie in Rusia, in care intra si socialisti-revolutionari si mensevici. * 1994 - Noua campioana europeana la fotbal devine FC Barcelona, in urma victoriei cu 4-0 asupra echipei italiene AC Milan.


Horoscop

Berbecul. Va imbogatiti din punct de vedere intelectual si moral. Dragoste ** Bani *** Sanatate ***
Taurul. Oferte excelente vi se vor face - nesperat - din partea unor persoane pe care aproape ca le-ati uitat. Dragoste *** Bani ** Sanatate **
Gemenii. Manifestati atractie fata de domeniul spiritual. Dragoste ** Bani * Sanatate **
Racul. Este momentul sa va valorificati creativitatea. Dragoste * Bani ** Sanatate **
Leul. Grupul de prieteni va va conferi un statut privilegiat. Dragoste ** Bani ** Sanatate ***
Fecioara. Dati dovada de multe posibilitati de comunicare. Dragoste ** Bani * Sanatate **
Balanta. Atasamentul fata de o persoana plecata de mult timp se amplifica. Dragoste ** Bani * Sanatate ***
Scorpionul. Transformati putin cate putin atitudinea dvs. fata de ceilalti. Dragoste * Bani * Sanatate **
Sagetatorul. Sunteti intr-o stare de spirit contradictorie. Prietenii va sunt in preajma. Dragoste * Bani ** Sanatate **
Capricornul. Relatiile cu colegii sunt caracterizate de bunatate. Dragoste ** Bani ** Sanatate **
Varsatorul. Creativitatea dvs. atinge culmile. Dragoste ** Bani *** Sanatate **
Pestii. Bucurie acasa, in relatiile dintre membrii familiei dvs. La serviciu, armonie. Dragoste *** Bani ** Sanatate **
*** super
** acceptabil
* atentie!


Sondaje de opinie
Scandalul Transcom - maxi-taxisti la ordinea zilei:
Geluri profesionale pentru unghii
Rezultate: Cine are dreptate?
Discutati pe marginea sondajului
Exprimati-va opinia referitor la activitatea parlamentarilor
Cum apreciati activitatea parlamentarilor de Alba?
Rezultatele sondajului: Parlamentari
Ce propuneti pentru imbunatariea relatiilor alegatori - alesi
Editorial
Prima pagina
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
In vederea obtinerii materialului lemnos din padurile private
Prefectul Ioan Rus intervine la Ministerul Agriculturii

     Unul dintre marile neajunsuri cu care se confrunta locuitorii Muntilor Apuseni si care a facut obiectul unor numeroase memorii adresate prefectului Ioan Rus, este obtinerea materialului lemnos din padure, proprietate privata. Acest lucru este conditionat de existenta unui studiu sumar de amenajare, conform Codului Silvic. Insa, pentru elaborarea acestui studiu, sunt abilitate doar cateva unitati de proiectare si amenajare silvica, situate in marile orase din tara. Astfel, accesul micului proprietar de padure la aceste unitati precum si contravaloarea studiului presupun un efort financiar care depaseste de multe ori contravaloarea masei lemnoase obtinute din exploatarea in regim silvic. Avand in vedere cele de mai sus, prefectul Ioan Rus a elaborat o adresa catre ministrul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor, Ilie Sirbu, in care se propune atestarea cadrelor silvice din cadrul Directiilor Silvice sau al Inspectiilor Teritoriale de regim silvic pentru elaborarea acestor studii sumare de amenajare. Exista semnale pozitive pentru ca propunerea sa fie luata in considerare. (R.J.)


Prietenia romano-turca nu se dezminte
O prostituata din Sibiu a fost adusa, in coma alcoolica, la spital, de un ienicer
Dupa cinci ore de ingrijiri medicale tanara a "spalat putina"

     Un caz mai putin obisnuit a fost semnalat miercuri noaptea la Serviciul de Urgente al Spitalului Judetean Alba. O tanara de 21 de ani, din Sibiu, care a declarat ca o cheama Corina a fost adusa in stare grava, cu diagnosticul coma alcoolica, la spital, de un cetatean turc insotit de doi prieteni. Avand in vedere imbracamintea sumara, dar si anturajul, se banuieste ca este vorba de o "traseista", mai ales ca in zona Sebes - Vintu de Jos, amazoanele noastre focoase isi dau toata silinta pentru a inmuia vajnicele iatagane ale... Semilunei. Cu cateva ore inainte de a ajunge la spital, Corinuta noastra s-a intretinut la un... pahar de vorba cu prietenii otomani. Dovedind o sticla de cognac, dupa cum a declarat o persoana care a insotit-o la spital, amazoana a demonstrat ca are si o serie de calitati bahice.
     Avand in vedere starea tinerei, in numele prieteniei de peste veacuri dintre popoarele turc si roman, otomanul a dus-o pe Corina mai intai la Serviciul de Urgente al Spitalului Judetean Alba. Aici medicii i-au acordat noi ingrijiri si i-au facut spalaturi stomacale pacientei. Dupa circa cinci ore de spitalizare, Corina a parasit pe sestache spitalul, probabil din dorinta de a nu mai da explicatii in legatura cu aventurile ei nocturne si a modului in care a ajuns in coma alcoolica.
Florin ROMAN


Fiecare cetatean al judetului poate deveni miliardar
Primul pas a fost facut de d-l Iosif Liciu, castigatorul Skodei Felicia

     Compania Nationala "Loteria Romana" SA, Centrul de lucru Alba, a organizat ieri, la Camera de Comert si Industrie Alba, festivitatea de premiere a d-lui Iosif Liciu, din Alba Iulia, castigatorul unui autoturism Skoda Felicia. In cadrul conferintei de presa organizata cu acest prilej, d-na Anisoara Mocanu, seful Centrului Alba, a prezentat activitatea loteriei in judetul nostru si a subliniat faptul ca fiecare cetatean poate fi un posibil miliardar. La intalnire au fost prezenti d-l Mircea Hava - primarul municipiului Alba Iulia, d-l Nicolae Gavrila - vicepresedintele Consiliului Judetean Alba si d-l Iosif Vintan - reprezentantul Prefecturii Alba, precum si reprezentanti ai Loteriei Nationale. Cu aceasta ocazie, profitand de prezenta oficialitatilor de la Bucuresti, d-l Gheorghe Ciul, directorul SC "Unirea Pres" a propus lansarea "Lozului ziaristului", premiile acestuia constand in bunuri strict necesare gazetarilor. Ideea a fost primita cu interes de toti cei prezenti, ramane de vazut care vor fi rezultatele pe viitor. (A.D.T.)


Sus

© Copyright S.C. Unirea Pres S.A.
Toate drepturile rezervate.