Prima pagina Editia din: 23.05.2001
Stiri
Tutunul dauneaza grav birocratilor
A fost emis ordinul de interzicere a fumatului in institutiile publice din judetul Alba

     Prefectul judetului Alba, av. Ioan Rus, s-a tinut de cuvant si, inainte de a pleca spre Belgia, a emis ordinul prin care se interzice fumatul in sediile serviciilor publice descentralizate ale ministerelor si ale celorlalte organe centrale din judetul Alba, cu exceptia locurilor special amenajate in acest sens. Emis in temeiul art. 113 din Legea 69/1991 privind administratia publica locala republicata, ordinul va intra in vigoare incepand cu data de 31 mai 2001, declarata Zi Mondiala fara tutun, iar nerespectarea lui va atrage sanctiuni disciplinare in conformitate cu prevederile legale in vigoare. Zicala mai veche: "Pauzele lungi si dese - cheia marilor succese", a intrat dupa cum se vede, in dizgratia puterii actuale. (R.J.)


La Primaria Aiud
O delapidare de 117,067 milioane lei

     Politia Aiud a inceput urmarirea penala impotriva Mariei Maier (33 de ani), functionara in cadrul Serviciului de Impozite si Taxe a Primariei Aiud pentru comiterea infractiunilor de delapidare si fals material in inscrisuri oficiale. Potrivit cercetarilor preliminare efectuate de ofiterii Biroului Economico-Financiar, Maria Maier si-a insusit, in perioada 1999-2001, suma de 117,067 milioane de lei. Functionara Primariei Aiud a reusit sa "acumuleze" aceasta suma intocmind in fals centralizatorul de chitante pe baza caruia preda banii incasati. Pana in prezent a fost recuperata suma de 99,83 milioane de lei, insa cercetarea penala continua pentru trimiterea functionarei in fata instantei. (N.T.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Satul de viata
Octogenarul Gheorghe Achim din Baia de Aries si-a taiat gatul cu un cutit de bucatarie
Fostul miner si-a pregatit in detaliu moartea, asezand un lighean chiar langa pat

     Un eveniment tragic s-a consumat, la inceputul acestei saptamani in localitatea Baia de Aries: un batran de 84 de ani si-a pus capat zilelor. Fostul miner de la exploatarea din localitate, Gheorghe Achim, si-a taiat gatul, folosind un cutit de bucatarie cu o lama lunga de 16 cm. Tragedia a fost anuntata la Politie de fiica victimei, care si-a gasit tatal intins pe pat, intr-o baie de sange. Inainte de a se injunghia, batranul a asezat langa pat un lighean. Politistii s-au deplasat de urgenta la fata locului pentru a stabili imprejurarile care au dus la sinucidere. Gheorghe Achim locuia in aceeasi casa cu fiica si familia acesteia. Dupa ce l-a gasit pe tatal sau, fiica l-a transportat de urgenta la Spitalul orasenesc Cimpeni, unde pacientului i s-au acordat primele ingrijiri medicale de specialitate. Se parea ca octogenarul va scapa, insa din nefericire, dupa aproape opt ore de spitalizare, a decedat.
     Potrivit informatiilor noastre, Gheorghe Achim era o persoana care suferea de mai multe boli. Se pare ca, in tinerete, victima a mai avut o tentativa de suicid. Stresat de starea sa de sanatate tot mai precara, batranul a decis sa-si puna capat zilelor in mod brutal. In cursul zilei de ieri, medicii legisti de la Laboratorul de Medicina Legala Alba s-au deplasat la fata locului pentru efectuarea autopsiei si aflarea cauzei mortii. De asemenea, politistii continua cercetarile in acest caz.
Florin ROMAN


Astazi, 23 mai
Confederatia Sindicatelor Nationale Meridian in sedinta la Alba Iulia

     Astazi, la Alba Iulia, in sala "Mihai Viteazul" a Prefecturii Alba, va avea loc o intrunire a Confederatiei Sindicatelor Nationale Meridian, avand ca tema de lucru popularizarea, aplicarea si dezvoltarea in teritoriu a Acordului Social pe anul 2001. Vor mai participa reprezentanti ai presedintiei, ai guvernului, reprezentanti ai administratiei locale din o serie de judete si ai Agentiei Nationale de Dezvoltare precum si directorii unor institutii publice descentralizate din judetul Alba si ai altor unitati economice. Cu acest prilej, printre altele, se vor dezbate strategia nationala de dezvoltare economica si aspecte din programul de guvernare pe urmatorii 4 ani. (R.J.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.