Ultima ora
Stiri
Grupul belgian Louis Delhaise vrea sa investeasca la Alba Iulia

     Dupa ce de curand Primaria municipiului Alba Iulia a demarat cu grupul austriac Billa discutiile pentru construirea unui supermarket la Alba Iulia, iata ca ieri pretendentii s-au inmultit cu unul. Este vorba de grupul belgian Louis Delhaise, proprietari ai marilor lanturi de magazine "Caro" si "Match". Viceprimarul municipiului Alba Iulia - Calin Potor ne-a informat ca grupul belgian a deschis pana acum magazine la Timisoara, Cluj Napoca, Arad si Oradea. (A.D.)


Birou Parlamentar la adresa noua

     Biroul Parlamentar al deputatului Codrin Stefanescu se afla in strada 1 Decembrie 1918, nr. 68, vis-a-vis de Colegiul "HCC". Cei interesati pentru relatii si programari audiente se pot adresa la adresa de mai sus sau la telefon 835941. (Sef Birou Parlamentar Aurel MARZA)


Eroii neamului comemorati la Telna

     Astazi, la sarbatoarea Inaltarii Domnului, Eroii Neamului, fii ai satului Telna vor comemorati de urmasii lor. La monumentul ridicat in cinstea lor vor fi depuse coroane de flori din partea Primariei comunei Ighiu si a elevilor si cadrelor didactice de la Scoala generala Telna. Preotul Ovidiu Domsa va oficia o slujba de pomenire, iar prof. Sabin Sicoe si prof. Ana Muntean vor face o scurta evocare istorica. (A.D.)


In judetul Alba
Furturile de animale in crestere

     Luand in considerare avalansa reclamatiilor depuse la sediile unitatilor MI din judetul Alba, vizand furturile de animale domestice, Biroul de Presa al IPJ Alba, ne-a remis spre publicare urmatorul comunicat: "Datorita faptului ca in ultima perioada de timp a crescut numarul animalelor furate de pe pasuni, din zone izolate sau nepazite, rugam cetatenii crescatori de animale sa-si ia masuri de protectie prin angajare de paza permanenta". (N.T.)


In primele trei luni ale anului
CL Sebes a aprobat 66 de hotarari

     Munca Consiliului Local Sebes si a primarului Mugurel Sirbu s-a materializat in primele trei luni ale lui 2001 in 66 de hotarari aprobate in sedintele organismului respectiv. Din numarul total, 26 sunt pe linie de urbanism si amenajarea teritoriului, 14 pe linie financiar - contabila, cate 3 se refera la administratia locala si la personal, 4 au ca obiect agricultura si mediul inconjurator iar 9 pe alte competente ale consiliului local cum ar fi deplasari de delegatii, misiuni economice sau aderarea la federatia municipiilor din Romania, la care dupa cum ne-a declarat primarul Sirbu, se pare ca Sebesul va renunta in curand. (R.J.)


Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Pentru o zi Alba Iulia a fost
Capitala Acordului Social parafat de reprezentantii Guvernului, patronatelor si sindicatelor

     In cursul zilei de ieri, in organizarea Prefecturii, a Consiliului judetean Alba si a Confederatiei "Meridian", a avut loc la sediul Palatului Administrativ o interesanta dezbatere pe tema Acordului Social, incheiat in urma cu circa 3 luni, de guvern, patronat si sindicate. Au fost prezenti secretarii de stat Ion Giurascu de la Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale si Romulus Moucha de la Ministerul Industriilor si Resurselor, presedintele Consiliului judetean Alba, Augustin Presecan, subprefectul Ioan Maier, presedintele Confederatiei "Meridian", Ion Popescu si lideri sindicali din diferite ramuri industriale din 11 judete ale tarii. Motivul organizarii la Alba Iulia a acestei intalniri a fost precizat de Ion Popescu, care a apreciat buna colaborare cu Prefectura si CJ Alba. Presedintele Consiliului Economic Social, secretarul de Stat, Ion Giurascu, a declarat ca intalnirea de ieri de la Alba Iulia reprezinta o actiune reusita care arata ca se poate discuta si negocia fara confruntari de strada si sub presiune. "Este singurul guvern din ultimii 7 ani care a venit cu un asemenea program. Principala noastra nemultumire de la incheierea acordului este legata de lipsa de comunicare cu ministerele, exceptie facand MIR, MMSS si Ministerul Administratiei Publice", a spus liderul de la "Meridian", Ion Popescu. Presedintele Consiliului judetean Alba, Augustin Presecan, a declarat ca institutia pe care o conduce continua buna colaborare cu sindicatele "pentru ca sindicalistii sunt locuitorii judetului, iar CJ Alba este preocupat de rezolvarea problemelor cu care se confrunta acestia". Domnia sa a adaugat ca CJ Alba impreuna cu Prefectura se implica in gasirea de solutii pentru relansarea activitatii economice la nivel judetean.
     Presedintele Consiliului Economic Social, Ion Giurascu, a mai declarat ca reuniunea de la Alba Iulia cu o confederatie sindicala reprezentativa este o premiera. El a adaugat ca spera ca Acordul Social parafat intre Guvern, sindicate si patronate sa reziste inca cel putin 2-3 luni pentru a fi realizate obiectivele cabinetului Adrian Nastase.
Florin ROMAN


Un aiudean este seful de cabinet al premierului maghiar Viktor Orban!
Kiraly Laszlo nu si-a uitat locurile natale si i-a rugat pe oficialii unguri sa viziteze Colegiul "Bethlen Gabor"

     Putini dintre locuitorii judetului nostru cunosc probabil faptul ca un aiudean de-al nostru este seful de cabinet al premierului maghiar, d-l Viktor Orban. Kiraly Laszlo s-a nascut la Aiud si printr-un context fericit de imprejurari, dar si datorita calitatilor sale profesionale a devenit unul din principalii colaboratori si apropiati ai premierului Ungariei. In aceasta calitate, Kiraly Laszlo nu si-a uitat meleagurile natale si l-a rugat pe premierul Orban sa acorde o atentie sporita municipiului Aiud. Tanarul prim-ministru nu a uitat de doleantele lui Kiraly si prin urmare, i-a cerut secretarului de stat, Nemeth Szolt, de la Ministerul de Externe al Ungariei si ambasadorului maghiar la Bucuresti sa se intereseze de soarta populatiei de etnie maghiara din municipiul Aiud. Potrivit informatiilor pe care le detinem "tinta" delegatiei maghiare ce a vizitat Aiudul la sfarsitul lunii februarie a constituit-o Colegiul "Bethlen Gabor".
     Se pare ca Kiraly Laszlo s-ar fi plans premierului ungur ca la unitatea respectiva conditiile de invatamant sunt ingreunate de... caderea tencuielilor de pe tavane. La momentul respectiv, oficialii maghiari care au... uitat sa informeze autoritatile judetene si centrale in legatura cu actiunea lor s-au mai intalnit cu o delegatie a Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania si cu episcopul romano-catolic, I.P.S. Jakubyni. Avand in vedere situatia privilegiata in care se gaseste aiudeanul nostru Kiraly Laszlo, prin cooptarea in staff-ul premierului, asteptam din partea domniei sale o relatie mai stransa si eficienta intre Viktor Orban si judetul Alba astfel incat toata lumea sa aiba de castigat.
Florin ROMAN


In P.R.M. Alba demisiile se tin lant
Senatorul Pastiu isi pierde treptat colaboratorii

     In cursul zilei de ieri si-au anuntat demisiile inca doi importanti lideri ai organizatiei PRM: d-l Iosif Rociu - vicepresedintele Filialei Judetene Alba a PRM si d-na Carmen Man - presedintele Organizatiei de Tineret "Romania Mare" din Cugir, impreuna cu un mare numar de tineri cugireni. Acestora li s-a alaturat d-na Octavia Balgradean, membra a PRM din anul 1998, dansa demisionand atat din Biroul Judetean Alba cat si din Consiliul National al femeilor PRM, din urmatoarele motive: "PRM a fost singurul partid cu care ne-am identificat, insa odata cu venirea la conducere a d-lui Ioan Pastiu, filiala Alba era departe de a se revigora. Intrarea sa in partid s-a facut prin frauda, dansul neavand in acele momente domiciliul in judetul Alba. In preajma alegerilor locale si-a intensificat "de ochii lumii" activitatea, insa a numit pe listele de consilieri, persoane care nu faceau parte din partid invocand conditii impuse la Bucuresti. In toamna anului 2000, ignorand biroul si consiliul judetean PRM, a hotarat excluderea din partid a unor membri din conducerea partidului si chiar a unor consilieri. In timpul campaniei electorale din noiembrie d-l Pastiu a acceptat fara obiectii ideile si actiunile deputatului Codrin Stefanescu. In ceea ce-l priveste, d-l Pastiu nu s-a implicat financiar deloc, nici macar cu un afis. Surprinzator, acesta se debaraseaza acum cu mare usurinta de cei fara de care nu ar fi ajuns niciodata senator. Ba mai mult, a publicat in presa articole prin care-i jigneste cu nerusinare pe toti cei care i-au acceptat stilul totalitar de conducere, antistatutar si nedemocratic. Declinul filialei PRM a fost accentuat datorita faptului ca nu s-au luat masurile care se impuneau in Comitetul Director, acceptandu-se abuzurile d-lui Pastiu. Sper ca demisia mea din PRM sa fie un semnal de alarma pentru toti membrii PRM inselati in crez si idealuri", ne-a spus d-na Octavia Balgradean. (A.S.D.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.