Prima pagina Editia din: 25.05.2001
Stiri
Noi sefi de servicii in structura IPJ Alba

     Potrivit informatiilor pe care le detinem pana la aceasta ora, functiile de conducere ale unor servicii din IPJ Alba au survenit modificari dupa cum urmeaza: col. Vasile Todeasa (fostul sef al IPJ Alba) este noul sef al Serviciului arme, munitii si explozivi din IPJ Alba; col. Ilie Repede Ivana este noul sef al Serviciului Cabinet; col. Viorel Beca (fostul comandant al Politiei municipiului Alba Iulia) se pare ca va fi noul sef al Serviciului Evidenta Operativa-Caziere. Adjunctul comandantului Politiei municipiului Alba Iulia, mr. Silviu Dusa a fost pus la dispozitia IPJ Alba, urmand sa ocupe o alta functie.(N.T.)


Astazi are loc
Inaugurarea sediului PDSR Sebes

     Astazi, de la ora 18.00, la Sebes va avea loc inaugurarea noului sediu al organizatiei locale a PDSR si a Biroului Parlamentar al senatorului Cornel Filipescu aflat in aceeasi incinta, situata in cartierul Valea Frumoasei bl. 4AB, in cladirea fostului sediu BANKCOOP. De asemenea, maine, de la ora 10.00, senatorul Filipescu va acorda cetatenilor din Sebes si din imprejurimi primele audiente in noul spatiu. (R.J.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Incet, incet, ca si reforma in armata
Cetatea Alba Iuliei se demilitarizeaza
Au fost stabilite imobilele care vor face obiectul transferului de la MApN in administrarea Primariei Alba Iulia * In cateva zile va fi emisa o hotarare de guvern in acest sens

     Comisia formata din reprezentanti ai Ministerului Apararii Nationale, ai administratiei publice si proiectanti din judetul Alba, in prezenta comandantilor structurilor militare implicate, a analizat solicitarea Prefecturii Alba cu privire la proiectul hotararii guvernamentale prin care se propune transferarea unor imobile, aferente "Cetatii Vauban", din administrarea MApN in patrimoniul Consiliului local al municipiului Alba Iulia. In urma analizei a fost incheiat un act miercuri, 23 mai, in care au fost stabilite imobilele ce pot face obiectul transferului si anume: imobilul delimitat in zona de Est, portile 1, 2 si 3 intre conturul exterior al cetatii si bastioane, continuand pe partea de Sud pana la zona de Vest, inclusiv portile 4, 5, si 6, cu mentiunea ca imobilul ocupat de B 167 Dr. Pod va fi eliberat in momentul asigurarii de spatii amenajate corespunzator prin grija administratiei publice locale, pe un amplasament pus la dispozitie de MApN; zona de Est incepand de la poarta a treia de la baza zidului, pana la varful primului bastion, inclusiv subsolul "Cramei", continuand cu limita superioara a contragarzii, pe latura de nord pana la limita vestica a contragarzii limitrofe a depozitului de carburanti a R 52 Gen si cu partea de Nord - Vest si Vest pana la portile 4, 5 si 6 avand ca limita baza bastioanelor fortificatiei.
     Celelalte imobile cuprinse in anexa la nota de fundamentare a proiectului hotararii de guvern nu pot face obiectul transferului deocamdata, intrucat sunt constituite in cazarmi de sine statatoare, in care functioneaza structurile militare din garnizoana Alba Iulia. Actul de constatare cu cele prezentate mai sus a fost semnat in cursul zilei de ieri de catre prefectul judetului Alba, av. Ioan Rus, precum si de primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava si de comandantul Garnizoanei Alba Iulia, Mircea Tamazlacaru, data de 24 mai a.c. fiind considerata una istorica in numeroasele demersuri efectuate in aceasta directie si care acum sunt practic finalizate. Se mai asteapta aprobarea hotararii de guvern privind transmiterea acestor imobile, care se va face pe baza unui protocol incheiat intre partile interesate in termen de 90 de zile de la data intrarii in vigoare a respectivului act normativ.
Razvan JURCA


Primaria a preluat 52 de hectare de la armata

     Ieri, in sedinta CLM Alba Iulia, s-a decis ca 52,28 ha din perimetrul Cetatii Vauban sa fie transferate in proprietatea Consiliului local al municipiului Alba Iulia. Din cele 110 ha existente in perimetrul fortificatiei - 60,28 ha sunt acum in proprietatea municipalitatii, 1 ha este in proprietatea Consiliului judetean Alba, aproximativ 3 ha la Prefectura judetului Alba, 28 ha raman deocamdata in administrarea Ministerului Apararii Nationale, iar restul sunt proprietatea cultelor care-si au sediul in Cetate sau a unor persoane particulare.
     Doina Emilia Harda, care a facut parte din comisia de negociere, a precizat ca va urma o noua etapa de transferare. Probleme ridica parcul rece al armatei, dar si acesta va fi evacuat, dupa ce MApN va amenaja terenul pe care-l are in zona Schit.
Anca DINICA


La initiativa presedintelui Augustin Presecan, incepand de la 1 iunie
Judetul Alba va beneficia de serviciile unui elicopter medical complet echipat

     Ceea ce parea la inceput o initiativa fantezista a prins contur in aceste zile, iar de la 1 iunie a.c. va deveni chiar realitate. Presedintele Consiliului Judetean Alba, Augustin Presecan, a declarat ieri in cadrul unei conferinte de presa ca de la data amintita judetul Alba si locuitorii sai vor beneficia de serviciile Garzii aeriene regionale de salvare. Acest organism va deservi toate judetele din regiunea VII Centru si judetul Bistrita Nasaud. Garda aeriana de salvare are in dotare un elicopter medical complet echipat cu aparatura moderna, pe care vor lucra in permanenta un anestezist si un specialist in medicina de urgenta. Sediul garzii va fi la Spitalul clinic judetean din Targu Mures, unde sunt amenajate pista de aterizare-decolare si hangar si sunt pregatiti pilotii personalul tehnic. Presedintele Augustin Presecan a declarat pentru "Unirea" ca garda aeriana de salvare va actiona in cazul unor interventii de urgenta (accidente rutiere sau feroviare grave etc.) si in zone greu accesibile. De asemenea, membrii garzii sunt pregatiti sa faca fata unor operatiuni speciale de cautare in zonele muntoase. Nu in ultimul rand, pacientii pot fi transportati la spitale, dintr-un judet in altul, sau, dupa caz, la centre medicale de traditie pentru tratament medical adecvat. In urmatoarele zile, presedintii de Consilii Judetene din cele 7 judete se vor intalni pentru a pune la punct contributia lunara financiara a fiecarui partener care urmeaza sa beneficieze de serviciile garzii regionale de salvare. Pentru a afla parerile cetatenilor in legatura cu acest proiect, presedintele Presecan a cerut locuitorilor sa-si spuna opinia la telefonul 985, toate apelurile receptionate fiind pro "actiunea elicoptere". Domnia sa a mai precizat ca, in acest an, judetul Alba are mari sanse sa primeasca si o autoutilitara de descarcerare si doua ambulante ultramoderne din partea regiunii Lombardia.
Florin ROMAN


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.