Prima pagina Editia din: 29.05.2001
Stiri
La Ocolis
Vanzarea laptelui a fost interzisa
DDT-ul da batai de cap veterinarilor

     Asa cum v-am informat, DSV Alba a decis interzicerea vanzarii laptelui din Ocolis, rezultatele aratand ca acesta este infestat cu DDT (diclordifeniltriclor etan). Purtatorul de cuvant al DSV Alba, dr. Ioan Tatucu, ne-a declarat ca pentru prevenirea altor situatii de acest gen, veterinarii din Alba au recoltat 28 de probe (trimise la Timisoara) si 41 de probe (trimise la Bucuresti) din tot judetul. Rezultatele acestor analize nu se cunosc inca. (F.R.)


Dupa modelul prefectului
Presedintele are purtator de cuvant

     Incepand de ieri, reprezentantul Consiliului judetean Alba in relatiile cu presa este d-na Ioana Lazar. Avand in vedere ca CJ Alba nu avea desemnat un purtator de cuvant, presedintele Augustin Presecan a decis ca pentru imbunatatirea relatiilor cu mass-media si reflectarea activitatii CJ Alba intr-un mod cat mai eficient, numirea d-nei Lazar este binevenita. (F.R.)


Veterinarii din Alba au salvat 8 posturi

     La sfarsitul saptamanii trecute, Camera Federativa a Medicilor Veterinari din Romania a organizat un miting de protest la Bucuresti, impotriva masurilor de reducere a personalului. Vineri, liderii sindicali s-au intalnit cu ministrul Agriculturii si Alimentatiei, Ilie Sarbu, obtinand unele concesii. Liderul sindical al veterinarilor din Alba, dr. Ioan Tatucu, ne-a informat ca astazi, in capitala, urmeaza sa fie semnat un protocol prin care judetul Alba va avea mai putini disponibilizati - 38, in comparatie cu prima cifra avansata - 46. (F.R.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
La Cergaul Mare
Rafuiala la bautura

     Duminica seara, in jurul orei 21.00, la barul AF Bica din satul Lupu, comuna Cergaul Mare, s-a consumat un incident violent, cu posibile urmari tragice. Pe fondul consumului excesiv de alcool, intre Ghita Florea (34 de ani) si Milian Corlaci (35 de ani) a izbucnit o cearta violenta. Dupa ce a incasat mai multi pumni de la Florea, Corlaci a cazut, lovindu-se cu capul de trotuar. Observand ca barbatul sangereaza abundent in zona capului, cativa sateni l-au transportat de urgenta la Spitalul judetean Alba, sectia ATI. Corlaci a fost diagnosticat cu: traumatism cranio-cerebral, otoragie dreapta, fractura os temporal. In prezent victima se afla sub supraveghere medicala. In cauza, Postul de Politie Cergaul Mare efectueaza cercetari.
Nicoleta TOMUTA


In satul Taut
Padurarul a fost ucis de salcamul pe care il taia

     Duminica, 27 mai, ora 11.45, Postul de politie Metes a fost sesizat ca in padurea Taut, la circa 2,5 km de satul cu acelasi nume, a fost descoperit cadavrul unui barbat. Sositi rapid la fata locului, politistii au constatat ca decedatul era Ilie Bacila (49 de ani), padurar la cantonul Taut, apartinand Ocolului Silvic Valea Ampoiului. Cadavrul prezenta zgarieturi si lovituri in zona capului. Potrivit anchetei de la fata locului, se pare ca Bacila incercase sa taie cu drujba un salcam, pe care apoi l-a tras spre pamant. Copacul s-a despicat in doua (de-a lungul tulpinii) iar jumatatea mai rezistenta a revenit la pozitia verticala, izbindu-l pe padurar in cap. In urma loviturii puternice primite in zona capului, barbatul a decedat. Dupa examinarea efectuata de medicul de la dispensarul Metes, s-a concluzionat ca nu exista suspiciuni cu privire la cauza mortii.
Nicoleta TOMUTA


Prefectul judetului, av. Ioan Rus, opineaza
Colaborarea dintre PDSR si UDMR este normala si benefica

     Colaborarea dintre PDSR si UDMR nu a fost privita cu ochi buni de multi politicieni din opozitie. In legatura cu declaratiile deputatului PNL, Dan Simedru, prefectul judetului, d-l Ioan Rus, doreste sa-si faca cunoscuta opinia: "Ingrijorator este faptul ca, tocmai acum, colaborarea dintre PDSR si UDMR este considerata monstruoasa. In trecut, cand ne aflam impreuna la guvernare, nu era oare aceeasi situatie? Probabil, politicienii din opozitie sunt deranjati de faptul ca relatiile dintre PDSR si UDMR sunt normale si benefice. Faptul ca am fost sustinuti de UDMR nu este o crima. Era oare mai bine daca nu aveam buget sau alte legi importante, cum ar fi Legea administratiei publice locale? In aceste momente trebuie sa gandim la nivel european, nu ca in anul 1917, cand, probabil, si noi am fi avut acelasi punct de vedere".
     In ceea ce priveste activitatea partidului de guvernamant, prefectul Ioan Rus a precizat faptul ca in data de 16 iunie va avea loc la Bucuresti primul Congres al Partidului Social Democrat, care se formeaza in urma fuziunii dintre PDSR si PSDR. Cu acest prilej se va infiinta o noua functie, cea de presedinte al Consiliului National al PSD, aceasta urmand sa fie probabil detinuta de d-l Alexandru Athanasiu. Dupa pecetluirea colaborarii la nivel national, vor urma fuziuni in teritoriu, urmand sa fie cooptati in structurile de conducere si membri PSDR, in functie de criteriul proportionalitatii membrilor. (R.J.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.