Prima pagina Editia din: 31.05.2001
Stiri
Razie la Alba Iulia

     Marti, 29 mai, intre orele 7.00 si 15.30, 67 de cadre ale Politiei municipiului Alba Iulia, in colaborare cu 24 de militari jandarmi au efectuat o razie de amploare in orasul resedinta de judet. Au fost constatate12 infractiuni, fiind aplicate 135 de amenzi in valoare de 59,5 milioane de lei. Au fost executate 15 mandate contraventionale si au fost ridicate in vederea confiscarii bunuri in valoare de 30 de milioane de lei. (N.T.)


PUR Alba vizeaza posturi de conducere la DGFPCFS Alba si UM Cugir

     In cadrul unei conferinte de presa, presedintele PUR Alba, fostul deputat Nicolae Popa, a declarat ca la nivel judetean relatia de colaborare cu PDSR este foarte buna. El a adaugat ca in urma intelegerii cu principalul partid de guvernamant, PUR Alba poate obtine functii de conducere (directori adjuncti) la DGFPCFS Alba si UM Cugir. Prezent la conferinta de presa, presedintele PUR Cugir, Toader Ulise, a declarat ca sprijina candidatura PDSR Alba de numire a d-lui Cornel Darjan in functia de director general al Cugir SA. (F.R.)


Reformistii din PRM se vor integra in PDSR

     Reformistii care au parasit PRM, cei sase parlamentari - Luca Stefanoiu, Codrin Stefanescu, Dorin Lazar Maior, Mircea Bucur, Valentin Paduroiu si Vasile Duta, s-au intalnit deja cu grupurile parlamentare ale PDSR. Potrivit declaratiei deputatului de Alba, Codrin Stefanescu, "demisionarii doresc sa se integreze cat mai repede in atmosfera acestui partid, in care, cu siguranta, tinerii vor fi pretuiti si promovati cu adevarat, ceea ce nu s-a intamplat in partidul pe care l-am parasit recent". (A.D.T.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
In timp ce guvernantii reclama ca n-au... scobitori pentru snitele
La Albac o tanara s-a spanzurat din cauza saraciei

     Marti dimineata, o tanara din Albac a fost gasita de fratele sau spanzurata in sura. Rodica O. avea 23 de ani si provenea dintr-o familie cu 11 copii, cu o situatie materiala deosebit de precara. Fata s-a spanzurat cu o funie din matase de o grinda, in sura. Gestul inexplicabil al tinerei fete a indurerat familia si intreaga comunitate. Potrivit anchetei efectuate de politistii din Albac, s-ar parea ca fata a decis sa-si puna capat zilelor din cauza depresiei pricinuite de situatia materiala grea a familiei sale. Desi comentariile sunt de prisos in asemenea situatii tragice, nu credem ca in acest caz "saracia" se rezuma doar la scobitorile care lipsesc, asa cum ni se plang guvernantii, la restaurantul Parlamentului...
Nicoleta TOMUTA


Pe soseaua de centura a municipiului Alba Iulia
Flagrant delict la sex oral in grup, cu politie si urmariri ca-n filme

     Un flagrant delict la sex in grup, cu peripetii, au inregistrat politistii albaiulieni in dimineata zilei de marti, 29 mai, in timpul unei razii cu efective marite. Incercand sa controleze cabina unui TIR parcat pe soseaua de centura a municipiului Alba Iulia, in care se observa o intensa activitate sexuala orala, politistii au avut surpriza ca respectivul vehicul extra-long sa le demareze din fata in tromba. Dupa o urmarire ca-n filme pe soseaua de centura, urmarire in care soferul a intrat de cateva ori periculos pe contrasens, evitand razant cateva acrosari, politistii au reusit sa-l opreasca pe fugar. In cabina TIR-ului condus de Ioan Betine, politistii au gasit doua prestatoare de servicii in regim expresso, piese integrante ale ambientului de pe soseaua de centura. Doina Folvaschi (41 de ani, din Alba Iulia) si Mariana Ionica Milica (30 de ani, din Dolj) fusesera surprinse (la inceputul cursei) de politisti in timp ce intretineau alternativ starea temporara de fericire a soferului de TIR. Deoarece fetele nu erau surprinse pentru prima data de politie repetand examenele... orale, au fost picate cu drept de apel doar in instanta. Daca fetele s-au ales cu cate un dosar penal pentru prostitutie, pe soferul TIR-ului, simulacrul de fericire orgasmica l-a costat permisul de conducere. Conducere auto, of course.
Nicoleta TOMUTA


Mijlocasul echipei nationale, Dorinel Munteanu, a declarat in exclusivitate pentru ziarul "Unirea"
"Romania va invinge sigur Ungaria"

     Dorinel Munteanu, unul dintre titularii de nadejde ai Nationalei tricolore in ultimul deceniu, "plamanul" liniei mediane a primei reprezentative, a acceptat ieri sa ne prezinte, in exclusivitate pentru ziarul "Unirea", parerea sa despre jocul de sambata, de la Bucuresti, cu Ungaria, in preliminariile CM 2002. "Meciul este la fel de greu precum in urma cu doi ani, cand eu am inscris golul al doilea. Desi ne lipsesc 2-3 jucatori de baza (Hagi, Gh. Popescu, Galca, D. Petrescu), cred ca avem capacitatea de a invinge. Perioada de reconstructie a echipei nationale este una mai putin placuta, dar trebuie sa intelegem ca un asemenea proces nu se face de pe o zi pe alta si de aceea rezultatele sufera, comparativ cu campaniile precedente de calificare. Intr-adevar, atmosfera de echipa nationala nu mai este aceea de o adevarata familie, lucru explicabil fiindca s-au schimbat trei antrenori si au aparut multi jucatori tineri, cu o alta mentalitate. S-a facut o nedreptate prin indepartarea lui Piturca, dar Bölöni cred ca este singurul antrenor capabil sa duca la bun sfarsit reconstructia. Dispunem de o echipa redutabila, iar experienta unora, coroborata cu elanul celor tineri, vor fi atuurile Romaniei sambata. Personal nu sunt de acord cu tentele nationaliste ale meciului. E doar un joc de fotbal, dar probabil suporterii nu pot uita acea rautate cu care am fost intampinati la Budapesta. Miriuta? E cel mai in forma jucator advers. Suntem de doi ani colegi in Bundesliga si vorbim aproape zilnic. Asa a gandit el, e opinia lui, care se cuvine a fi respectata. Mi-e greu sa anticipez cum ar fi aratat "nationala" cu Vasile in teren, daca ne gandim ca dispunem, pentru postul de coordonator, de Ad. Ilie sau Mutu", a conchis mijlocasul lui Wolfsburg.
Dan HENEGAR


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.