Ultima ora
Stiri
La Cugir
Binecuvantarea roadelor pamantului

     Duminica, 3 iunie, in ziua de Rusalii, mii de cugireni au asistat la slujba de sfintire a roadelor pamantului. Slujba a fost oficiata de toti preotii bisericilor ortodoxe din Cugir si s-a desfasurat la troita din locul cunoscut de localnici sub denumirea de "Crucea Viilor". Oamenii s-au rugat alaturi de preoti pentru binecuvantarea tuturor roadelor pamantului. Tinerii din cadrul Ligii Crestine Cugir, invesmantati in frumoase straie traditionale, au daruit asistentei un impresionant program de cantece religioase. (N.T.)


In opinia prefectului Ioan Rus
Programul de dezvoltare a judetului Alba pe anul 2001 - prea optimist

     Prefectul judetului Alba, Ioan Rus, a solicitat intocmirea, la nivelul Consiliului judetean si al Prefecturii, a listei cu persoanele ce vor face parte din Comisia Consultativa a judetului Alba. Prima sedinta a Comisiei se va tine spre finele lunii iunie, cand se va prezenta si discuta programul de dezvoltare economico-sociala a judetului Alba pe anul 2001. Referitor la acest aspect, d-l Rus a subliniat ca, avand in vedere bugetul de care dispune judetul Alba, previziunile vizand infaptuirea unor obiective sunt prea optimiste, astfel ca o parte dintre ele vor trebui amanate pentru anii urmatori. Va fi dezbatuta, de asemenea, strategia privind reforma in administratia publica precum si evolutia economico-sociala a judetului Alba in perioada 1997-2000. (R.J.)


400 de dosare de executare silita asteapta sa fie puse in practica

     Directorul SC "Apa Canal" SA Alba Iulia, Ioan Draghici, a anuntat ca societatea pe care o conduce a inaintat 400 de dosare de executare silita a rau platnicilor. Din acestea nici macar unul nu a fost dus la bun sfarsit. Intr-o situatie asemanatoare se gasesc si asociatiile de proprietari care au cerut executarea silita a rau platnicilor. (F.R.)


Noi vrem pamant!
Primarul Aurel Voicu versus consilierul local Toader Ulise

     In urma cu putin timp va informam ca presedintele Comisiei de ancheta a Consiliului Local Cugir, Toader Ulise, aducea mai multe acuzatii la adresa primarului Aurel Voicu privind aplicarea Legii fondului funciar. Consilierul local a declarat ca mai multe titluri de proprietate au fost eliberate cu nerespectarea conditiilor legale. In cadrul unei conferinte de presa, Toader Ulise a prezentat presei o adresa inaintata Parchetului de pe langa Judecatoria Alba Iulia prin care solicita verificarea aspectelor pe care le-a semnalat. (F.R.)


Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Intr-o declaratie politica sustinuta in Camera Deputatilor
Deputatul liberal Dan Simedru a atacat duplicitatea politica a PDSR

     Saptamana trecuta, deputatul PNL Dan Simedru a sustinut o declaratie politica in Camera Deputatilor criticand "cameleonismul" politic al PDSR. El a prezentat evenimentele care "au conturat si mai bine profilul politic al partidului de guvernamant, scotand in evidenta aroganta, lipsa de principii, inconsecventa si clientelismul politic".
     "PDSR-ul a sustinut in legislatura trecuta ca Universitatea in limba maghiara, fara sectie si predare in limba romana, nu poate functiona. Acum, din alte interese, sustine invers si prin votul majoritatii PDSR - UDMR - deschide calea infiintarii universitatii maghiare, care, dupa stiinta noastra, se va numi "Universitatea Maghiara Ardeleana". De asemenea, cei din PDSR nu au scapat niciodata ocazia in legislatura trecuta sa critice modul in care UDMR incerca sa introduca in administratie limba materna, iar acum, peste noapte, sunt europeni si toleranta etnica devine principiu intrat in vigoare, zic eu - nu intamplator, exact in ziua in care se discuta in Parlament motiunea simpla. PDSR-ul a reusit o dubla politica: "Motiune fara emotii si universitate fara romana", punand bazele unei noi coalitii de guvernare PDSR - UDMR si demonstrand inca o data, daca mai era cazul, ca politica nu are morala.
     Un alt eveniment definitoriu pentru profilul politic al PDSR s-a consumat recent, la Snagov, intr-un cadru natural protocolar - sunt curios sa vad daca PDSR a achitat nota de plata la Regia Protocolului de Stat - unde marele absent de la dezbaterile parlamentare, premierul Adrian Nastase s-a "rastit la propriul partid"... dupa cum spune presa. Dupa ce luni de zile nu a recunoscut incalcarea Legii functionarului public si pedeserizarea economiei si administratiei, presedintele PDSR si-a dat arama pe fata certand liderii locali pentru "cardasia din teritoriu cu taranistii si liberalii". Nu stiu ce doreste Adrian Nastase, de ce indeamna practic la razboi civil, cerand ca si in putinele cazuri in care se respecta legea, relatiile interumane si profesionalismul, presedintii de filiale sa definitiveze cu orice pret pedeserizarea.
     Este grav daca insusi premierul Romaniei si presedintele partidului de guvernamant incurajeaza rapacitatea clientelei politice trecand peste principii, lege si relatii interumane. Este inca o dovada ca in Romania din pacate clientelismul invinge ratiunea, iar o viata politica normala si o administratie stabila care sa asigure dezvoltarea, ramane doar o himera" - a sustinut deputatul PNL, Dan Simedru in plenul Camerei Deputatilor.
Dora TUDOR


Suparat tare pe nevasta
Un vinerean si-a dat foc la sura

     Politia Cugir a fost sesizata joi noaptea ca in localitatea Vinerea a izbucnit un incendiu. Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii civili de la intreprinderea "Cugir" SA. In urma anchetei, politia a stabilit ca incendiul a fost provocat chiar de proprietar, Dionisie Cugirean (60 de ani, din Vinerea). Pe fondul consumului de alcool, Dionisie s-a certat cu sotia si, suparat, s-a dus in grajd si i-a dat foc. Grajdul a ars in proportie de 70%. Pagubele au fost estimate la circa 10 milioane lei. (A.R.)


Noua conducere a PNL Cugir

     Sambata, 2 iunie, la Clubul Sindicatului Liber Cugir s-au desfasurat alegerile generale pentru desemnarea presedintelui organizatiei locale PNL Cugir si pentru stabilirea Biroului Permanent local PNL. In urma votului secret a fost reales, cu 59 de voturi pentru si 5 impotriva, presedinte al organizatiei PNL Cugir, ing. Mihai Nicusor. In Biroul Permanent al organizatiei locale PNL Cugir au fost alesi: ing. Emil Muntean - vicepresedinte, ing. Adrian Murg - vicepresedinte, Romulus Micu, Tiberiu Mota, Daniel Herlea, Petru Baciu - membri, iar Grigore Petric si Teodora Hanes - membri supleanti. La Adunarea generala au participat presedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu si deputatul PNL Alba, Dan Simedru. (N.T.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.