Ultima ora
Stiri
Procesul dintre CJ Alba si ex-seful CGP Alba la final

     De curand a avut loc ultimul termen de judecata in procesul dintre Consiliul judetean Alba si fostul sef al Corpului Gardienilor Publici Alba, Roman Costan. Acesta din urma a reclamat modul in care a fost inlocuit din functie. Decizia instantei va fi comunicata in 12 iunie a.c. Presedintele CJ Alba, Augustin Presecan, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca isi exprima speranta ca institutia pe care o conduce va avea castig de cauza in justitie. (F.R.)


Ploaia si furtuna au dat dureri de cap electricienilor

     Ploaia si furtuna puternica din noaptea de 4 spre 5 iunie a.c., au afectat partial alimentarea cu energie electrica a unui numar redus de consumatori din zona Aiud si Ocna Mures, din cauza ruperii unor conductoare de joasa tensiune. "Echipele operative au intervenit rapid pentru remedierea defectiunilor iar lucrurile au reintrat in normal" - ne-a informat purtatorul de cuvant al SC Electrica SA, Sucursala de Distributie Alba Iulia, d-ra Mihaela Buda. (F.R.)


Deputatul PDSR Ioan Andrei a donat bunuri de 40 de milioane de lei pentru Leaganul de copii

     Deputatul PDSR de Alba, Ioan Andrei, a marturisit in cadrul unei intalniri cu presa ce a avut loc al Alba Iulia, ca va incerca sa gaseasca sponsori pentru utilarea unor centre de plasament si leagane de copii din judet. Domnia sa nu si-a uitat promisiunea si de curand, Leaganul pentru copii din Alba Iulia a primit un ajutor util constand intr-un aparat de aer conditionat modern si cinci paturi pentru copii complet echipate. "Valoarea bunurilor este de circa 40 de milioane de lei", ne-a informat sefa de cabinet a parlamentarului de Alba, d-na Lucia Luha. (F.R.)


Editorial
Prima pagina
Curier judetean
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Afacerea dopurilor de pe Tarnave
Parchetul Alba a inceput cercetarile in cazul fostului sef al combinatului de vinificatie Jidvei

     Parchetul de pe langa Tribunalul Alba, in colaborare cu Politia Economica, continua cercetarile in cazul fostului sef al Complexului de vinificatie din Jidvei, ing. Ignat Toader si a fostei sefe a laboratorului, Iulia Mihu. In urma cu o luna, acestia au fost surprinsi in timp ce incercau sa iasa pe poarta unitatii cu doua autoturisme incarcate cu documente interne. Evenimentul a fost urmat de un val de verificari interne, care au scos la iveala o serie de aspecte care au determinat sesizarea organelor de ancheta. Ieri, Parchetul de pe langa Tribunalul Alba a solicitat citarea pentru audieri a unor salariati suspectati ca au adus prejudicii societatii comerciale "Jidvei". Unul dintre acestia este Horatiu Comsa - economist - care, potrivit unei note interne de verificare, a modificat datele computerizate privind fisele de gestiune, situatia accizelor, situatia timbrelor, calculatia costurilor, situatia documentelor fiscale, balanta vinurilor, precum si documentatia de prezentare a societatii comerciale. Cercetarile au fost extinse si asupra lui Ioan Popa - gestionar - , din inventarul caruia s-a constatat lipsa a 26.388 dopuri de coniac, despre care se banuieste ca au fost folosite la imbutelierea si respectiv vanzarea "la negru" a produselor "Jidvei", si a lui Mihai Luca - magazioner la sectia de sampanizare Cetatea de Balta - din gestiunea caruia s-a constatat lipsa a 64.000 dopuri pentru sticlele de sampanie. Ancheta continua pentru descoperirea eventualelor afaceri murdare ce s-au facut la cea mai prestigioasa companie de vinuri din Romania, deoarece acestea au creat prejudicii nu numai firmei, ci si celor peste 2000 de muncitori care asteapta clarificarea situatiei si recuperarea miliardelor care s-au pierdut si care au afectat buzunarele oamenilor din zona Tarnavelor. (R.L.)


Valeriu Stoica nu cunoaste competentele instantelor de judecata
apreciaza Ioan RUS, presedintele PDSR Alba

     In cadrul conferintei de presa desfasurata, in cursul zilei de ieri, la sediul PDSR Alba, d-l Ioan Rus, presedintele organizatiei judetene a tinut sa lamureasca definitiv subiectul "Mihai Babitchi - FNI", vicepresedintele PDSR Alba simtindu-se ofensat de interpretarile ulterioare ale unei anumite parti ale presei locale. "Nu l-am urecheat si nu s-a pus problema retragerii sprijinului politic, d-l Babitchi va ramane in continuare alaturi de noi. Dansul a prezentat acel document in nume personal in calitate de cetatean si de gazetar fara a implica cu nimic PDSR-ul. Din punctul meu de vedere, dansul are sanse mari sa castige procesul cu Valeriu Stoica, deoarece in acel articol publicat anul trecut dansul nu face afirmatia in nume propriu, ci doar reda continutul acelui material" a precizat presedintele PDSR Alba. In final d-l Rus a avut si unele remarci ironice la adresa lui Valeriu Stoica cel care va fi aparat de avocatul Mircea Mirestean. Dupa cum se cunoaste, cauza a fost mutata de la Tribunalul Alba la Judecatoria Alba Iulia, prima institutie declinandu-si competenta cu toate ca presedintele PNL apela-se aici: "Este inadmisibil pentru un fost ministru de justitie sa nu cunoasca competentele instantelor de a solutiona cauzele care implica daune morale. Este o mostra de "competenta a fostilor guvernanti, este rusinos si descalificant". (R.J.)


Sediul Asociatiei Oamenilor de Afaceri Maghiari s-ar putea muta la Alba Iulia

     D-l Argylean Gyorgy, consilierul pe probleme economice al Ambasadei Ungariei, a sosit in cursul zilei de ieri la Alba Iulia unde timp de doua zile va vizita o serie de societati comerciale atat din municipiu resedinta de judet, cat si din judet. Invitat de catre conducerea SC Uzina Ardealul SA, diplomatul maghiar s-a intalnit ieri la sediul Prefecturii judetului Alba, cu subprefectul Ioan Maier, cei doi discutand despre posibilitatile de colaborare economica ale firmelor din Romania si Ungaria. In urma discutiilor purtate se pare ca sediul Asociatiei Oamenilor de Afaceri Maghiari din Romania care se afla la Tg. Mures, se va muta la Alba Iulia, d-l Maier prezentand o serie de avantaje in acest sens. Din aceasta asociatie pot face parte si oameni de afaceri romani sau de alta nationalitate, SC "Uzina Ardealul" SA, detinand postul de vicepresedinte. (R.J.)


Sambata, la Casa de cultura a sindicatelor din Alba Iulia
Conferinta organizatiei judetene a PDSR Alba va avea ca tema principala fuziunea cu PSDR

     Presedintele PDSR Alba, d-l av. Ioan Rus, a comunicat, in cadrul unei conferinte de presa, faptul ca sambata, 9 iunie, va avea loc la Alba Iulia conferinta organizatiei judetene a partidului de guvernamant, care este dedicata expunerii pozitiei fata de fuziunea PDSR-PSDR in urma careia pe scena politica va aparea Partidul Social Democrat. La conferinta, care se va desfasura la Casa de Cultura a Sindicatelor, vor participa delegati din tot judetul, primari, viceprimari, consilieri locali si judeteni ai PDSR, membri ai Consiliului judetean al PDSR si alti invitati. Cu acest prilej va fi dezbatut proiectul de statut si programul politic al PSD, urmand sa fie alesi si cei 67 de delegati care vor participa la primul congres al Partidului Social Democrat ce se va desfasura pe data de 16 iunie a.c. la Bucuresti. Din cei 67 de delegati, vor fi desemnati si 19 candidati pentru organele de conducere la nivel central ale noului partid din care 15 pentru Consiliul National, si cate 2 pentru Colegiul national de Arbitraj, respectiv Comisia de Control Financiar. Dupa congresul de la Bucuresti, unde se va adopta statutul si programul politic al PSD, vor avea loc unificari intre PDSR si PSDR si la nivel teritorial, urmand ca in termen de cateva luni, in functie de proportionalitatea numarului de membri ai fiecarui partid, sa fie alese organele de conducere locale si judetene.
Razvan JURCA


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.