Prima pagina Editia din: 08.06.2001
Stiri
Director nou la Metalurgica SA Aiud

     In urma sedintei de ieri dimineata a Consiliului de Administratie de la SC Metalurgica SA Aiud a fost hotarata schimbarea din functie a directorului general Mircea Sava. Schimbarea din functie a directorului Sava a fost motivata de declinul economic al firmei si de problemele economice cu care aceasta se confrunta, sustine liderul de sindicat de la Metalurgica, d-l Viorel Iepure. El a precizat ca nu vor exista miscari de protest daca muncitorii isi vor primi in continuare salariile la timp si vor fi respectate clauzele contractului colectiv de munca. In functia de director general la Metalurgica SA Aiud a fost numit d-l Vasile Rusu, fratele actualului primar din Aiud. Acesta a fost seful Sectiei "Cald" de la Metalurgica Aiud in perioada 1990-1996. (F.R.)


A fost schimbata destinatia unei donatii

     La nivelul Centrului de plasament din Obreja s-a primit, recent, o donatie in valoare de 15.000 de franci francezi, cu o destinatie precisa, specificata de donator. Din pricina circuitului financiar "centralist", banii au intrat in contul Consiliului judetean Alba si, ulterior, Directia pentru protectia drepturilor copilului le-a dat o cu totul alta destinatie.
     Surse din cadrul DGPDC (care au dorit sa-si pastreze anonimatul) ne-au confirmat acest lucru, sustinand ca bani respectivi au fost folositi petru cheltuieli ce nu fusesera cuprinse in buget. (I.H.)


Chiar daca necazurile nu-i ocolesc
Pagubitii FNI spera ca-si vor recupera banii

     In cursul zilei de azi se va derula la Bucuresti procesul prin care pagubitii FNI solicita investirea cu titlu executoriu a contractului de garantare CEC - Sov Invest. D-na Carolina Iordache, reprezentanta investitorilor din judet, a precizat faptul ca pagubitii FNI vor solicita efectuarea unor expertize contabile in vederea stabilirii contractului semnat de CEC si Sov Invest ca fiind executoriu. (A.D.T.)


Ieri dimineata
7 blocuri de locuinte din Alba Iulia au ramas fara apa

     SC "Apa Canal" SA Alba Iulia are de recuperat de la populatie 13,5 mld. lei. Pentru a recupera din bani, SC "Apa Canal" a incheiat grafice de reesalonare cu 70 de asociatii de proprietari cu datorii. Deoarece pana ieri dimineata unele asociatii nu au incasat nimic de la datornici, a fost intrerupta furnizarea apei potabile pentru urmatoarele blocuri: bl. Crosa, bl. Macul, bl. G2A, bl. V7A, bl. V7B, F3B de pe Margaretelor si A7 de pe strada Muncii. (F.R.)


Editorial
Curier judetean
Ultima ora
Alte cautari in arhiva
Reveniti la ziua de azi
Situatie disperata la Cugir
700 de familii au ramas fara gaz metan *Alte 1000 de familii din oras se gasesc in aceeasi situatie

     Nu mai este un secret pentru nimeni ca saracia a ajuns la mare "rang" in orasul Cugir. Gravele probleme sociale cu care se confrunta urbea, somajul ridicat si puterea de cumparare redusa i-au facut pe localnici sa nu mai fie capabili sa-si plateasca datoriile la intretinere. Cei care au fost mai in putere si mai norocosi au ales calea strainatatii pentru a munci pe bani mai multi. Din pacate, majoritatea celor care au ramas duc o viata grea. Asa se face ca populatia a inregistrat o sumedenie de datorii la prestatorii de servicii.
     Ca urmare a acestei stari de fapt, incepand de ieri, 700 de apartamente au ramas fara gaz metan la aragazuri. O parte dintre acestea nu mai primesc nici apa calda din acelasi motiv, neplata facturilor catre SC Distrigaz Nord. In pofida avertismentelor primite de la furnizorul de gaz metan, populatia nu si-a putut achita datoriile. Situatia de la Cugir este cu atat mai dramatica cu cat alte 1000 de apartamente au ramas fara gaz metan la bucatarii de mai mult timp. Restante mari se inregistreaza si la alte servicii si este greu de crezut ca peste noapte banii vor aparea si lucrurile se vor rezolva. Cazuri de genul celor semnalate la Cugir nu sunt din pacate singulare, majoritatea oraselor confruntandu-se cu crize de acest gen. Platile la diferite servicii au scazut mult, mai ales dupa campania electorala, cand diferite partide sau reprezentantii lor au amagit populatia saraca prezicand ca restantele vor fi "taiate" si vor fi suportate de stat. Florin ROMAN


Aurel Pantea - o valoare a literaturii romane

     De curand, Editura Casa Cartii de Stiinta din Cluj-Napoca a publicat al III-lea volum din "Dictionarul analitic de opere literare romanesti". Aceasta prestigioasa aparitie editoriala, coordonata de importantul critic universitar Ion Pop, si-a propus sa realizeze exegeze ale unor opere literare semnificative din intreaga istorie a literaturii romane. Prezenta unei opere in acest dictionar reprezinta o garantie a valorii. Ne bucura sa constatam ca scriitorul Aurel Pantea, concetateanul nostru, a intrat in atentia realizatorilor dictionarului nu cu una, ci cu doua din cartile sale. Este vorba de volumele "Persoana de dupa-amiaza", Editura Dacia, 1983, analizata in volumul al II-lea al dictionarului, si "La persoana a treia", Editura Cartea Romaneasca, 1992, care se bucura de o exegeza in volumul al III-lea al foarte importantei aparitii editoriale. (M.L.M.)


Pe podiumul intreprinzatorilor
Firma "Satex" la un deceniu de activitate

     Se spune ca omul sfinteste locul. Iata un adevar care se confirma si in cazul domnului Ioan Lazar, patronul firmei "Satex" din Alba Iulia, un tanar intreprinzator care, acum 10 ani, a pus bazele unei afaceri proprii ce avea sa cunoasca o continua dezvoltare. Astazi "Satex" a devenit una dintre cele mai performante companii ale economiei noastre de piata. Firma Satex si fondatorul ei, ca si cei care o conduc astazi, ofera astfel o demonstratie a spiritului intreprinzator, a capacitatii si curajului investitional al tinerilor nostri patroni care, dupa ce au facut primul milion, au reusit sa-l inmulteasca, devenind oameni de afaceri prosperi si asigurand, la randul lor, locuri de munca pentru sute de alti concetateni. Un drum si un palmares ale unui patron inspirat, distins si elegant, care merita felicitarile noastre. La multi ani, mult noroc si sansa in viata si in afaceri tuturor celor de la "Satex"! (G.C.)


Sus
© Copyright S.C. Unirea Pres SRL
Toate drepturile rezervate.